motosikletli tosbaga9
profili

  • doları 2 liradan alıp 19 liraya getirmek

    hatalı açılmış başlık. akp iktidar olduğu tarihte 2 lira değil, 1.68 lira idi dolar kuru. yani akp hükumetinde dolar yaklaşık 13 kat artmıştır.

  • minibüsçü terörü zam yapılırsa çözülür

    minibüsçüler maddi olarak zor bir dönemden geçiyor. o nedenle kadınlara tecavüz ediyor, araçların ve yayaların üstlerine sürüyor, gece gündüz, hastane okul demeden dat dat kornaya basıyor, ses çıkaranı 20 kişi toplanıp dövüyorlar. böylece kirayı faturaları falan çıkarıyorlar en azından. zam yapsan hepsi çözülecek. hepsi eğitimli kültürlü olacak.

  • fatih terim

    galatasaray'ı 9 sezon çalıştırıp 7 kez lig şampiyonluğu, 1 kez uefa kupası, 4 kez türkiye kupası kazandırıp, "kendini tekrar eden yapılar başarılı olamaz" şeklinde, başarılı olamayacağı iddia edilen teknik patron. tineri götüne soksan yine de bu kafaya ulaşamazsın diye düşünüyorum...

  • ajda pekkan'ın bikinili pozu

    ulan photoshop olsa nolur? kadın 72 yaşında. anneannize bikini giydirip photoshop'layın bakalım ne çıkacak ortaya.

    tanım: yaşına göre muhteşem bir vücuda sahip teyzenin pozudur.

  • 21 eylül 2018 decathlon rezaleti

    başlığı okuyunca rezalet gibi rezalete benzeyen durum. ancak fotoğraflara bakınca çadır yanlış kurulmuş ve bu yüzden su geçirmiş gibi duruyor. yanlış kurulmuştan kastım; su geçirmez olan brandanın kazıkları hiç çakılmamış veya yanlış çakılmış da, branda içerdeki tüle yapışmış gibi gözüküyor. bu durumda çadır hava almaz ve yağmurdan dolayı yoğun bir terleme meydana gelir. tül de su geçirmez olmadığından sular içeri süzülmeye başlar.

    ben 3 senedir bu çadırı kullanıyorum. 4 saatten çok daha uzun süre sağanak altında kalmasına rağmen bir damla su geçirmedi. hatta bu 4 saatten uzun süren sağanakta artık kesin su geçirmeye başlar en azından üstümüzdekiler ıslanmasın diyerek arabaya geçmiştik. yağmur dindikten sonra çadırın içi ne halde diye kontrol ettiğimizde ıslanma belirtisine bile rastlamadık.

  • otomobilin kalitesini gösteren küçük ayrıntılar

    kör nokta uyarı sistemi olması.
    bu sistem sayesinde kör noktalarınızda kalmış olan araçları farkederek, o şeride ani bir geçiş yapmanız ve doğal olarak kaza yapmanız engellenmiş olacaktır. hatta kör noktalarınızda kalan araç bisiklet veya motosiklet ise yada yaldır yaldır yardıran bir patenci ise bu kişinin hayatını kurtarmış olursunuz.

    edit: bu ekşicileri çoğu gerçekten ağır mal.

    başlıkta ne yazıyor?
    -küçük detaylar

    ağır mal ne yazmış?
    - bağımsız arka süspansiyon
    - 385 hp
    - yol tutuşu

    bunlar küçük detaysa ben bişey demiyorum.

  • inegöl'de bariyerlere çarpıp ölen motorcu

    ön edit: kimse bu kazada motorcu suçsuz, tek sorun bariyer demiyor. burada kusur %1598465 motorcuda. ancak entry'nin devamını okursanız ne anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz. otobanda hız sınırlarına uyarak giden bir motorcu da, bir yağ / mazot birikintisine denk gelerek bu şekilde hayatını kaybedebilir. veya başka bir aracın hatası yüzünden de bu olabilir. bariyerler kaldırılsın kamyon karşı şeride dalsın demiyoruz. fotoğrafını ekledim. fotoğraftaki bariyer motorcuların can güvenliği için geliştirilmiş bir sistemdir. hatta zeytinburnu e5'in bir kısmında bu bariyerlerden mevcuttur. motorcuların asıl isteği bunun yaygınlaştırılması hatta tüm kara yollarında uygulanmasıdır. olaya lütfen at gözlüğüyle bakmaktan vazgeçin.

    malesef şu kaza sonucunda bacağı kopmuş, hayatını kaybetmiştir. bu vesileyle de bariyerlerin giyotin görevi gördüğünü bir kez daha bizlere hatırlatmıştır.

    öncelikle belirtmeyelim ki, bu tarz bir sürüşü kesinlikle tasvip etmiyorum. kazadan bir kaç saniye önceki hız sınırı uyarısını gördüğümüzde kendi sonunu hazırladığı çok net belli oluyor zaten.

    fakat artık bu bariyer olayına bir çözüm getirilmeli. bariyerler yüzünden kim bilir kaç motorcu, kolu, bacağı, kafası koparak can verdi. o yolda o hızla gitmezsen bariyer kafanı koparmaz diyebilirsiniz ama bu bariyerler maalesef ki hız sınırının 120 olduğu otobanlarda da var. ve otobanda 100km/s hızla ilerlerken bir yağ birikintisine denk gelseniz -ki daha bir kaç gün önce tem'den e5'e bağlanırken yola dökülen mazota denk geldim ve toparlayana kadar akla karayı seçtim- ve kontrolü yitirseniz, bu bariyerler sonunuz olur.

    ne yazık ki kask, mont, çizme, pantolon veya herhangi bir ekipman bu olaya engel olamıyor. o bariyerler jilet gibi kesip atıyor. ayrıca sadece motorcular için değil otomobil sürücüleri için de büyük tehlike arz ediyor. bariyerin ok gibi arabanın içine girdiği bir çok kaza var.

    şu tip bariyerlere geçiş çok zor olmamalı.

    sözlüğün büyük çoğunluğu motorculardan nefret etse de şu konuya el atacağınıza, bir gündem oluşturacağımıza inanıyorum, neler yapılabileceğine dair desteklerinizi bekliyorum.

    edit 2: mesaj yoluyla ulaşan bir arkadaşın isteği üzerine editliyorum. durum çekicilerin yaptığı haysiyetsizlikle alakalı. yine de detaylı bir başlık açılmasında fayda görüyorum.
    mesaj şu şekilde"izmir'de çekici küçük firmalar, viraj ve kavşaklara bilerek yağ döküyor. kaza olsun da, çekici parası alsın diye."

  • 26 ekim 2017 benzin zammı

    hayatımızı siktiniz ulan yeter! ne yapmaya çalışıyorsınuz amk? maaşımdan kes, benzini artır, faturayı artır, gıdayı artır, alkolü sigarayı artır...
    eee??? arabayla motorla gezmek lüks, alkol sigara lüks, eğlence lüks, elektrik tüketimi lüks, doğalgaz zaten müthiş bir lüks. maaş almak bile lüks. sikmişim maaşını ekmek yemek bile lüks haline geldi lan sizin yüzünüzden orospu çocukları!

    tez zamanda çoluk çocuklarından çıkmasını dilediğim zam.

  • 3 ağustos 2017 gezi parkı'nda 28 ağacın kesilmesi

    artık sikimde bile olmayan olay.

    zamanında gezi olaylarında elim yandı, ayağım yaralandı, yediğim gazın, plastik merminin haddi hesabı yok zaten. karşılığında ne gördük? siz teröristsiniz diyen bir halk gördük. sizin yüzünüzden dolar yükseldi diyen bir halk gördük.

    inşallah ağaçların hepsini kökünden kazırlar da götten solunum yapmayı öğrenirsiniz.
    inşallah ağaçların hepsini yakıp üstüne beton dökerler de her yağmurda suyun altında can verirsiniz.