kucuk insomnik7
profili

  • geceye acı ama gerçek bir cümle bırak

    insanlar onlara karşı olan tavrınızın değiştiğini hemen fark eder de, bu değişimin onların hal ve davranışlarından kaynaklı olduğunu kabul etmezler.

  • geceye hukuki bir bilgi bırak

    85 yaşında bir avukatla sohbetten alıntıdır.

    - kulağına küpe olsun! 60 yıl avukatlık yaptım; tüm davalar birbirine güvenen insanlar arasındaydı.

  • hiçbir şey yapmak istememek

    bu sıkıntıyı charles bukowski güzel özetlemiş;

    ''üşengeç değilsin, sadece mutsuzsun ve sadece mutsuz insanlar yorgun olur, hiçbir şey yapmak istemezler.''

  • otuzluk abilerden genç sözlük erkeklerine öğütler

    anahtar gibi, sadece kaybolduğunda aranan biri olmak istemiyorsan; ''nasıl olsa hep o paspasın altındadır'' rahatlığını vermeyeceksin kimseye.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    37 yıllık yaşam tecrübesi ışığında her türlü dert dinlenir, dilin döndüğünce fikir paylaşımında bulunulur. üstelik yaş, cinsiyet, lokasyon vs fark etmeksizin.

    pek bir konu sınırlaması olmasa da mevzu bahis açıldığında tadından yenmeyecek anahtar sözcükler: abd'de yaşayan arkadaşlardan abd'ye yerleşme sürecinde tavsiyeler, green card süreci, iş hayatı ama daha çok telekomünikasyon sektörü, insan & gönül ilişkileri, gündem, sinema, seyahat, toplum, sosyal medya, mühendislik, business start up'ları, gaziantep'te sosyal hayat.

    buradan buyrun: https://connected2.me/4ever2gether

  • erzurum'u çekici yapan detaylar

    erzurum'da 3,5 sene çalıştım ve yaşadım ama o bahse konu olan çekici yapan detayları bir türlü yakalayamadım. bir bilen anlatsa da öğrensem!

  • ölen kişiden geriye kalan en hüzün verici nesne

    (bkz: şişme kadın) evet yanlış okumadınız, şişme kadın.

    hikayede bahsi geçen zat hayatı boyunca çapkınlığı ve cinselliğe düşkünlüğü ile tanınırmış. yattığı kadınların ve eşini aldatmalarının sayısını kendisi bile artık hatırlamazmış. eşi de bu zatın karakterini ve yaşantısını belli bir saatten sonra kabullenip, kafaya takmamaya başlamış ve hayatı da bir nevi akışına bırakmış. bu zatın vefat ettiği gün, defin işlemi sonrasında eşi ve yakınları evlerinde taziyeleri kabul ederken, apartmanın ve akrabaların çocukları artık nasıl becerdilerse rahmetlinin zulasını patlatıp özenle gizlediği yerden şişme kadınını bulmuşlar. sonra onunla oynamaya kendilerince eğlenmeye başlayıp, herkesin içeride oturduğu bir anda da evin salonuna şamata içerisinde sürüyerek götürmüşler. tabi o esnada herkes küçük bir şok içerisinde ama rahmetlinin eşi hiç bozuntuya vermeden şişme kadını alıp, yanına oturtup ''gel bacım, benimle birlikte sen de dul kaldın, sen de tut yasını'' şeklinde tepki vermiş.