tek replikli basrol7
profili

  • şenol güneş

    bu adamın nedense kritik maç öncesi uzun zamandır oynamayan orta saha oyuncusunu ilk 11'e koyma takıntısı var. emin olun necip kadroda olsaydı necip'le başlardı.

  • bombacı mülayim

    aslında çok güzel felsefik altyapısı vardır bu karekterin.
    hayatını pısırık, pasif ve korkak geçiren; sağlık endişeleri yüzünden patetes haşlamasından başka bir şey yiyemeyen, iş arkadaşları ve üstlerine karşı hakkını savunamayan adı gibi "mülayim" olan karakterimiz ölüm gerçeğiyle yüzleşince paraya değer vermeyen, istanbul'un ünlü mafya babalarıyla aşık atışan, çalıştığı şirketin başına geçen ve terör saldırılarını cesurca bertaraf eden bir halk kahramanına dönüşür. soy adı gibi "sert" olur.
    madem ki ölüm engelleyemediğimiz bir gerçek o zaman onunla yaşamayı öğrenmek zorundayız.

  • ibrance'yi sgk ödesin kampanyası

    ileri derece kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ibrance adlı ilacı sgk ödemiyor. artık ilerlemiş hastalıklarda tek çare olan bu ilacın fiyatı ise hangi ülkeden getirildiğine göre 2.500 euro-10.000 euro arasında değişiklik gösterebiliyor. ve bu sadece tek kürünün fiyatları. bunu en az 6 kür almanız lazım.
    ilaç maalesef ülkemizde üretilmiyor.
    bu kampanyayı imzalayarak en azından bir farkındalık yaratabilir ve gerekli mecralara sesimizin ulaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.
    buraya tıklayarak kampanyaya destek olabilirsiniz.
    edit:düşünüyorum makam arabalarına, odalarına, diyanete, verilen lüks kokteylere, kokteylerde verilen "ejder" suyuna harcanan para, sağlık için harcansa, bakın ilacı bedava vermek için bile değil bu tarz ilaçların türkiyede üretilmesi için harcansa daha iyi olmaz mıydı. buna her vatandaşın hak vereceğini düşünüyorum fakat kamuoyunda sağlığın ücretsiz olduğuna dair öyle yaygın bir inanış var ki grip olunca doktora o an para vermediği için insanlar bunun farkında değil. bu ilaç endikasyon dışı bir ilaç. zaten maaalesef onların tabiri ile "sıradan" bi vatandaş iseniz bu ilaç size hiç önerilmiyor bile. fakat ya paranızla ya da "bağlantılarınızla" bir statüye ulaştıysanız bu ilacın varlığından haberdar oluyorsunuz. yıllarca hep düşündüm ünlüler ve yahut zenginler kanser hastalığına yakalandığı zaman bir şekilde sağlıklarına kavuşuyordu. klasik goy goya girmiycem ama hep tedavisinin bulunduğu ama vatandaşa ulaşmadığını düşünüyordum. artık farkettim ki hastalığa yeni yakalandığınızdan itibaren henüz türkiye'ye gelmemiş olan bu çok pahalı ilaçlardan kullanırsanız yaşam süreniz ve bu sürenin kalitesi önemli miktarda artıyor.

  • çocuk kaçıran adamı yolda döverek öldürmek

  • ateist olduktan sonra yapılan ilk şey

    duş alırken iğne ucu kadar su değmemiş yer bırakmak.

  • anderson talisca

    en son hangi orta saha oyuncun sezon başına +20 gol skor katkısı üretti de talisca'yı beğenmiyorsun futbol cahili kardeşim? bu sene talisca olmasaydı ne gruptan lider çıkardık ne hala şampiyonluk potasında olurduk. forvetlerin gol atamiyo sosa'yla nah atardın bu kadar golü. bu çocuk beşiktaşın bütün büyük maçlarında sahaya karakter koyarak skor üretti. kendi başına kaç puan aldı. yok takımın pas oyununu bozuyormuş. pas oyunu ne lan? o pas oyunuyla uefa grubundan çıkamadın sen. o boynuna doladığın sosa büyük maçlarda avrupada ne yapabildi? anca anadolu topçusuna pas oynarsın hele bi kaliteli rakip gelsin bakalim yapabiliyor musun pas oyununu? tudorun pres futboluna benziyo bu konu darmadağın oluyosun rakip güçlü olunca.
    bu çocuk beşiktaşın dünyadaki tüm takımlara gol atabilmesinin tek yoludur. rakip barcelona da olsa bayern de olsa talisca'ya özel önlem almak zorunda ve maçın gidişatı ne olursa olsun bir anda her şeyi değiştirebilir. bayern maçında ilk andan itibaren bayern'in boğamamasının nedeni şaklaban ve talisca'dır. ki zaten bayern'e neuer'e gol atmışlığı var. talisca beşiktaşın geleceğidir. seneye de aboubakar tarzı yırtıcı bir forvetle beraber beşiktaşın en büyük kozu olacaktır. geçen sene son 4 maçımızda herkesi 4'ledik. çünkü oğuzhan tolgay tandemi pas oyununu çok iyi yapıyordu. aboubakarla talisca da sürekli pozi üretiyordu. eğer o tarz bir oyuna geri dönmek istiyorsak talisca'nım gönderilmesi değil yirtici bir forvet ve medel oğuzhan, tolgay oğuzhan ya da medel tolgay tandemine dönmemiz lazım.
    edit: sunu da ekliyeyim en son hangi oyuncumuz 22 yaşındayken 20m euro degerindeydi? oğuzhan bizim abartmamizdi. cenk her seyiyle tamamlaşinca anca 22ye satabildik. cenkin ilk geldigi hali hatırlayın. sadece bitiriciligi vardı. talisca'nın ise bir sürü eksiği varken 20 milyon bonservisi var. 3 sene iyice pişip( cenk kadar gelişim gösterse bile yeter) o bir sürü eksiğini(pas oyunu, güç, oyunun tamamında var olma) kapatınca çok büyük paralara gonderilmesi içten bile değil.

  • ezberlenen en saçma şey

    hayatımda ezberlediğim en anlamlı şiir istiklal marşıdır. dünyanın bütün popüler bağımsızlık marşlarını anlamlarıyla okuyan biri olarak söylüyorum bunu. kansızlar anlamaz.