serefraz5
profili

  • üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

    türk dili ve edebiyatı bölümünü tercih etmek isteyenler varsa tereddüt etmesinler, hemen kararlarından vazgeçsinler. *

    edit: bölümü okumaya halen niyeti olanlar varsa yeşillendirsin. vazgeçmeleri için son şansları olabilirim.

  • 50 yıl önce olsaydın gurbette olmazdık

    adam haklı. 50 yıl önce böyle olsaydı adamlar sınır kapısını kapatırlardı.

  • muhafazakar kesimdeki türkçe problemi

    bunlardan özellikle yüksek mertebeye ulaşmış olanların geçmişe dönük eğitim hayatları incelenirse mutlaka pürüz çıkacaktır. yoksa bu şekilde kim ne derse desin üniversite sınavını kazanmaları mümkün değil. geçmişte yapılan üniversite sınavları gayet seçiciydi ve türkçe soruları özellikle kaliteliydi. bu derece okuma- yazma sıkıntısı olanlar zamanında birilerinin desteğiyle sınavda başarılı olmuştur. ama geçmişe dönük araştırmayı ve diplomaların incelenmesi işini maalesef yapabilecek bir kurum yok. bilirsiniz zamanında beraber yürümüşlerdi bu yollarda bazıları. o yolda mutlaka al gülüm ver gülüm olmuştur.

  • asla mutlu olamayacak insanlar

    içinde geç kalmışlık hissini barındıran insanlar. sanki hiçbir şeye yetişemeyecek gibi hissedenler. yaptıklarından değil de yapmadıklarından dolayı pişmanlık hissi barındıranlar. ve artık yapamadıklarını yapamayacak kadar geç kalanlar. sanki her şey bitse de gitsem havasına bürünürler bu insanlar. artık hiçbir şeyin onları mutlu edemeyeceklerini kabullenmişlerdir.

  • türkiye'de hiç kimsenin tadının tuzunun kalmaması

    yüzde elli mutsuz, geri kalan yüzde elli havuz medyasını izleyip zevkle makarnasını kemiriyor. yani en azından benim çevremdekiler öyle. adamlara ülke batmış kriz var diyoruz. verdikleri cevap bütün dünya bizimle uğraşıyor ondandır diye gururlanıyorlar. siz gerçeği anlatmaya çalıştıkça havuz medyasının diliyle sizi yalanlamaya çalışıyorlar. kendilerine sahte bir dünya yaratmışlar ve kendilerini orada avutuyorlar. özellikle cahil kesim eğitimli kesimi zor durumda gördükçe ağızlarını suyu akarak zevke geliyorlar. kendilerinin asla ulaşamayacakları bir konumda oldukları için insanların düşkün hale gelmesi onları mutlu ediyor. özellikle akademisyen ve öğretmenlerin ihracında bu kesim zevkin doruğunu yaşadı. bundan dolayıdır ki yüzde elli muhalif kesimin tadı tuzu yok desek daha doğru olur.