maredux7
profili

  • matthew perry

    son paylaşımlarını biraz inceleyince intihar ihtimali güçlü duruyor.

    hiç paylaşım yapmadığı hesabından bu hafta bir anda birçok tuhaf paylaşım yapıyor.

    temaları da "batman". kitabının son chapterının adı da batman. "bu da benim son chapterım" vurgusu olabilir. bu chapterda öğrendiğim kadarıyla ne kadar yalnız ve mutsuz olduğunu anlatıyormuş.

    son postu öldüğü jakuzinin içinde, gece ay ışığında. görsel

    birden fazla postunda "size anlatmaya çalıştığım şeyi anlıyor musunuz?" diye soruyor. görsel

    masaya cranberry koyduğu bir videosu var, "bugün bunu yedim" diye, onların solisti de 2018 yılında bir küvetin içinde, büyük ihtimalle uyuşturucu etkisi altında boğularak ölmüş. görsel

    "batman plays pickleball" diye bir paylaşımı var. öldüğü gün de pickleball oynuyor, eve dönünce asistanını dışarı gönderiyor ve asistanı döndüğünde matthew ölü bulunuyor. görsel

    yine o postun altında "rahat uyuyun, ben yüksek bir binanın tepesindeyim" yazmış, batman yüksek binalardan atlar/yüksek binalar intiharla ilişiklendirilir vurgusu olabilir.

    benzer şekilde jakuzisinin üstüne batman sembolü yansıttığı bir postu var. görsel

    2 gün sonra kitabının çıkışının da 1. yılıydı. görsel

    aynı zamanda öldüğü gün dolunay vardı, dolunay da batmanle net bir şekilde ilişiklendirilen bir şeydir. batman çizgi romanlarda gökten süzülürken hep dolunayın üzerinde belirir silüeti. görsel

    sondan 1 önceki postunda da dolunaya birkaç gün varken bulutlar içerisindeki ayı çekip "size söylemeye çalıştığım şeyi anlıyor musunuz? ben mattman'im" yazmış. görsel

    işin ürpertici taraflarından biri ise instagram'daki yorumlar. postlar atıldığı tarihlerde yorum atan insanların bir kısmı intihar vurgusu olduğunu anlamış.

    örneğin bir yorum 6 gün önce şunu söylemiş: "başka kitabı okuyup riskli bağlantıyı gören var mı?"

    birçok insan onun için çok endişelendiklerini yazmış. yardım göndermeyi teklif edenler olmuş.

    bir kişi "river bizi çok erken bıraktı, senin bırakman gerekmiyor. senin ölümün insanları şaşırtmayabilir ama çok üzer" demiş. böyle sanırım yüzlerce yorum var olaydan önce yazılan.

    tabii şunu özellikle vurgulamak istiyorum, söylediğim her şey koşullara bağlı olarak gelişen, ikinci dereceden olaylar. amerikalıların terimiyle "circumstantial".

    yani bir bok kanıtlamaz. bir araya gelmiş tesadüfler olabilir. biz de bir yerden sonra algıda seçicilik yapıp görmeye odaklandığımız şeyi görüyor olabiliriz.

    yine vurgulayayım ki kendi tespit ettiğim pek bir şey yok, sağda solda gördüklerimi derledim.

    bir yandan çok buruğum, friends'i belki 10 kere izlemişimdir. chandler karakterini de çok severdim. öte yandan dünyada masum çocuklar hayatını kaybediyor ve sahip olduklarının kıymetini bilmeyip ömrünü bağımlılıklara köle eden bir insana üzülmeyi doğru bulmuyorum. fakat sınanmadığım derdi bilemem, o yüzden mümkün mertebe yargılamak da istemiyorum. huzur içinde yatsın.

  • oytun erbaş'ın inanılmaz covid-19 savunması

    "yanılmışım, özür dilerim"

    (bkz: çok mu zor)

  • ümit özat

    şampiyonluğu yok dediği adamın futbolculuk dönemiyle birlikte bu sezon sonunda 9 tane türkiye süper lig şampiyonluğu olacaktır.

    ezik dediği adamın 9 şampiyonluğun yanında dünya 3.lüğü, sayısız kupa, türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı birkaç kaleciden birisi olması ve de türkiye'nin 4. büyüğünün belki de bir asır kullanılacak spor kompleksine verdiği bir ismi var.

    cüsseli lafı da o göbeğe iltifattır ayrıca. biraz boy biraz omuz olan herkese cüsseli denebilir. o göbeğe daha isabetli yakıştırmalar yapabilirdi.

  • 1 eylül 2016 muharrem usta ntv canlı yayını

    "yeniden yargılama kararını veren kurulun neredeyse tamamı fetö soruşturmasında suçlu, sanık veya kaçak çıkmıştır."

  • suicide squad

    sözlükteki yorumları okuyup bugün imax'te izledim. filmin çok bir olayı yok, senaryo hafif zayıf, kurgu hafif dağınık ve bazı diyaloglar çok bayat. kısacası standart bir süper kahraman filmi. deadpool farklı bir şeyler yaptı, winter soldier'ın derin bir devrim teması vardı ama the dark knight dışında bir boka benzeyen süper kahraman filmi çekilmedi şu güne kadar. en neticesinde süper kahraman filmi diye izliyoruz, kendimizi kandırmayalım. bu film de diğer süper kahraman filmlerinden kötü değil. ha konu olarak beğenmezsiniz o ayrı ama fragmanda ne vaat ettiyse o. gayet de sürükleyici, temposunu bozmuyor.

    yok ortasında çıktım, yok hayatımda izlediğim en kötü film, yok o kadar sarmadı ki film boyunca kendimi parmaklayıp haykıra haykıra ağladım filan bunlar nasıl kafalar idrak etmekte güçlük çekiyorum. bu filmi bu derece beğenmeyen adamın bu filmi baştan izlememesi lazım zira ortada bir süpriz yok. ne bekleyerek gidiyor bu insanlar bilmiyorum.

  • 28 ekim 2015 trabzonspor gaziantepspor maçı

    galatasaray maçı 0-0 elden penaltı verilmedi. konya maçında 24 cm ofsayttan bir gol ve ceza alanının 1 metre dışından verilen penaltıdan bir gol. mersin maçı 0-0 iken 12 santim geriden buz gibi golün ofsayt diye iptal edilmesi ve şimdi de bu.

    bu 4 maçta 11 puan kaybettik. liderle puan farkı 8, 2.yle 4. biz bu 4 maçı da kazanırdık. hakkımız yeniyor. futbolcular devam eden maçta hakemin üzerine çıkıyor, omuz atıyor, hakem sarı kart bile göstermiyor. 1 değil 2 değil. yeter ulan. adil maç yönetin. yahu çok mu şey istiyoruz? yani düşünüyorum aynı pozisyonlar fb vs gs'ye olsa diye, mümkün değil. kim neden korkuyor bu köy takımından?

  • survivor all-star

    sırayla serenay, doğukan ve hakan elendi. hepsi de doğukan'ın göt korkusundan yaptığı salakça hamleyle oldu. o hafta serenay'ı yazmasaydı şimdiye hilmicem ve begüm elenmiş, bu gece bireyselde merve'yle hasan çarpışıyordu. amerikan survivor'ını da uzun yıllardır takip ederim ama ben bu doğukan'ınki kadar salak bir hamle survivor tarihinde görmedim. olabileceğini de düşünmüyordum açıkçası. bence hakan dahil hiç kimse doğukan'ın yaptığı hareketin salaklığını hala tam olarak kavrayamadı.

    şimdi izleyeyim desem destekleyebileceğim kimse yok. turabi'nin ttt'sinin 3. t'sinin ne olduğunu çözemiyordum. heralde terbiyesiz turbo turabi tarzı bir şey olsa gerek, mağarada büyüsem şu adamdan daha ahlaklı olurdum. begüm sinir olunacak bir insan değil ama aylardır sabah röportaj veriyor "hakan şöyle", akşam röportaj veriyor "hakan böyle". hasan ilk 1.liğine kadar çok sağlam bir karakterdi, o günden bu yana sabahtan akşama kadar yaşından başından utanmadan koca karı gibi dedikodu yapıyor, adamın bütün gündemi "kim kime ne demiş". hilmicem'in 130 gündür bir tane fevri hareketi yok, bu nasıl survivor şampiyonu arkadaş? bir insanın kendine göre bir duruşu, farklı bir düşüncesi filan olur, bu adamın bir seveni veya sevmeyeni olması çok zor. adam oda dekoru gibi lan. köpeğim var benim, dışarı çıkarmayınca havlıyor bana itiraz ediyor, arada benden sıkılıyor gidiyor odada takılıyor filan. son olarak merve. bu kız çıkıyor kamera karşısına, başlıyor 1. ağızdan karşısındaymış gibi takım arkadaşlarına sövmeye. adaya geliyor, o az önce sövdüğü adamlarla gayet normal diyaloglar. ben bu şekilde bir arkadan konuşma şekline ilk defa bu kızla tanık oldum.

    neyse, bunlardan hiçbiri desteklenecek kişilikte insanlar değil bence. yine son gün toplanıp sabahtan akşama kadar hakan dedikodusu yaptılar, demediklerini bırakmadılar. hakan elendikten sonra bile çok üstüruplu ve güzel bir dille herkese övgüler yağdırdı, başarılar diledi. turabi de mal kaybı diye olayı kapattı. biri bana anlatsın şimdi bu insanların adamlığını, karakterlerini. ben tebrik ediyorum hakan'ı duruşundan ötürü. bilhassa elendikten hemen sonra öyle bir konuşma yapmak, o anın hırsıyla her baba yiğidin harcı değildir. ahmet dursun vasıfsızı tolga karel'e benzetmişti. ben daha çok nihat altınkaya'ya benzettim. favori survivor yarışmacılarımdan olarak bir kenara yazdım.