ev yapimi limonata8
profili

  • suriyeli sığınmacılar

    tatil sezonları başlamış sığınmacılardır. kurban bayramı tatili için oluk oluk “savaşın olduğu” suriye’ye gidiyorlar.

    mahalledeki kasaplardan birinde bir tane suriyeli eleman var. 3 ay önce falan baktım milletle vedalaşıyor. diğer esnafa, abi hayırdır dedim, suriye’ye gidiyormuş. ailesi oradaymış zaten, bu buraya çalışmaya gelmiş. bakın savaş var, adam savaşın ortasında aileyi bırakıp buraya çalışmaya geliyor. ulan savaş varsa gönder ananı babanı, kendin kal vatanını savun. bu nasıl iş benim aklım almıyor. baktım adam haftabaşı atlayıp gelmiş yeniden işine başlamış burada. bir de sorsan ülkeyi beğenmezler, bizim oralar daha güzel derler.

    bu nasıl savaş, bu nasıl sığınma ben anlamadım. çok garip bir durumdan geçiyoruz, ilerde çocuklarımızın bize çok ağır küfürler edeceğine eminim.

  • anadolu ajansı

    kurtuluş savaşı sırasında anadolu ve dünya kamuoyuna doğru ve düzenli haber vermek amacıyla mustafa kemal atatürk'ün emriyle kurulan haber teşkilatıdır.

    bu, burada dursun.

  • uber muber diye bişey çıkmış

    uber çıkınca taksi plakası fiyatları 1.2milyona düştü. uber'e karşı yönetmeliğin çıktığı gün tekrardan 1.75 milyona fırladı. aynı gün.

    bu iş gariban taksicilere yaramıyor. plaka sahiplerine yarıyor. bir komşumuz var, babadan taksi plakası kalmış. 20 senedir tanırım, 1 gün çalıştığını görmedim. neden çalışsın ki enayiler onun yerine çalışıyor. adam da krallar gibi yaşıyor.

    anlatmaktan dilimizde tüy bitti. o gariban taksicilerin biraz kafası çalışsaydı biraz sermaye bulup uber sistemine geçerlerdi. onlar köleliği savundu. şimdi doya doya kölelik yapsınlar bakalım. biz mi, biz taksiye ayda 10 kere bineceksek 2 kere bineriz. bize koymaz, ama siz mimlendiniz bir kere. şimdi kara kara düşünmeye başlayın bakalım "uber yasaklandı, neden hala işler artmıyor?" diye.

  • 23 mart 2018 dolar kuru

    yapacağınız geyiği sikeyim. yılların kutsal bilgi kaynağını 2 senede oyun parkına çevirdiler.

    amerikan borsalarının çöktüğü yok, %2 gerileme var o da trump'ın saçmalıklarının fiyatlaması. mcmaster'ı görevden almış yine, kafasına göre takılıyor embesil.

    muhtemelen birileri faiz cenneti ülkemizden yüklü bir miktarda para çekti onun hararetini yaşadık. sabaha toparlar, gün içinde 3.95-3.96larda yatay seyreder ve bu şekilde kapatır haftayı.

    tüm kaynağını betona gömersen para birimini böyle dansöz ederler işte.

  • eczacıbaşı'nın konuyu değiştir reklamı

    çok hoşuma giden reklam serisidir. adamlar gençliğe ayna tutmuş.

    serideki reklamlar
    instagram story
    metrobüs
    siren

  • behzat ç. denince akla gelenler

    "ben iyi bir adam olamadım, ama kimsenin de adamı olmadım. hep doğru bildiğim yolda yürüdüm ama bugün siz beni yoldan çıkardınız. kendi yolunuza soktunuz. bana kendimden utanmayı öğrettiniz. vicdanımı kirlettiniz. bu ödülü bana o çeteyi çökerttiğim için vermediniz siz. o ödülü o katili serbest bıraktığım için verdiniz. tabak iyi ama çekin amınakoyayım ben"

  • 14 temmuz 2017 yayınlanan khk

    kamudan binlerce kişi ihraç edilirken malum partinin milletvekillerini geçtim sıradan bir il başkanının bile fetöcü çıkmaması çok garip değil mi?

  • 26 nisan 2017 11 bin polisin açığa alınması

    her yere kendi adamlarımızı yerleştirelim kafasıyla çıktıkları bu yolda 15 yılın sonunda ırzına geçilmedik devlet kurumu kalmadı. zamanında kendi adamlarıydı şimdi vatan hainleri öyle mi? biz de bunu yedik, hepiniz aynı boksunuz.