dustiyatrosu6
profili

  • youtube'dan açılıp dinlenen oyun müziği

    diablo - tristram köy müziği. bir de fona alıyorsun kısık seste. ne güzel uyunuyor.

  • clubhouse

    öncelikle şunu belirteyim.

    sakın ha davet için para vermeyin, sizden 1 kuruş bile isteyen olursa belgesiz ticarete gider ve dolandırıcılığa girer. şikayet edebilirsiniz bu andaval piç kurularını. dilenci pislikler.

    girişi olmayan için 2 alternatif var.

    1- direkt uygulama üzerinden üye olun. şansınız varsa içeride olan bir kişi sistem üzerinden rastgele bir davetiye ile sizi içeri alıyor.
    2-içerideki üyelere zaten bol bol davetiye hakkı geliyor. (bana tekrar gelirse buraya yazarım, isteyene veririm.) gelenler de zaten başkalarını davet ederler "karşılıksız" olarak eğer. yani anlatmak istediğim aslında içeri giriş çok zor değil. hem zaten sanırım kısa süre herkese açılacaktır.

    şimdi gelelim içerinin işleyişine. bu durumu da 3 grupta topluyorum.

    1. grup: 1k ila 3k'ya ulaşabilen türk grupları
    bunlar genellikle instagram ya da twitter üzerinde kendilerini fenomen olarak adlandıran kişilerin grupları, ünlü iş insanları, siyasetçiler ve şarkıcılar da olabiliyor. her gün belirli başlıklar açılıyor. o konu üzerinde muhabbet dönüyor. bu gruba girip kolaylıkla konuşma yapabileceğinizi düşünmeyin. içeride danışıklı dövüş dönüyor. birbirini tanıyan ünlüler moderatör olup sadece kendileri konuşuyor, siz de sadece muhabbeti dinliyorsunuz.

    ya da diyelim ki siz nitelikli bir grup açtınız. o gruba elbette bir ünlü de gelebiliyor. kişi kendi isteğiyle o ünlüye modluk verebiliyor ya da o ünlü yüzsüz bir şekilde anında sizden modluk talep edip grubu ele geçiriyor ve tekrar bütün muhabbet o ünlümsü kişinin etrafında dönüyor.

    fazlasıyla saçmalıklarla karşılabilirsiniz bu grubun içinde. gülben ergen, iş ahlakı ve kariyer düzenlemesi adına konuşma yapabiliyor mesela.

    2- 100 ile 300 kişi arasında değişen birbirini tanımayan insanların bulunduğu "goy goy" odaları.

    belirli bir amaçları yok. her telden çalıyorlar. konuşmacı olarak katılsanız bile süreniz çok az oluyor. birbirine yürümeler, dedikodular, magazini çekiştirmeler... dediğim gibi amaçsız insan toplulukları.

    3- bu da zaten normalde arkadaş olduğunuz ya da instagram, facebook gibi yerlerden tanıdığınız arkadaşlarınızla oda açarak sadece uygulamayı kullanmak için orada bulunan gruplar.

    yani bunlar türkiye'deki kullanıcısı çerçevesi idi. yoksa dünya geneline bakılacak olursa çok verimli gruplar var. tabiki diliniz iyiyse. mesela global siyaset, bitcoin, kariyer başlıklı ve oldukça verimli odalar var.

    kullanmasını bilene iyi gibi.

  • nihat doğan'ın annesinin hastaneye kaldırılması

    "sebep olanlardan hesap sormazsam, şerefsiz olayım" demiş.

    nihat sanırım farkında değilsin ama "öylesin". hatta o kadar "öylesin" ki, ilgi çekmek ve kamuoyundaki duruşunu yumuşatmak, sempati kazanmak için annesini kullanan bir malum sıfatlı kişisin.

    bir de tehdit ediyor utanmadan.

    edit: birçok arkadaş uyardı. kendini bilmez tarafından zarara uğrama diye. o yüzden malum kelimeyi biraz sansürlüyorum.

  • eşcinselliğin sapkınlık olması

    şimdi başlıktaki önermeyi, mesleği genetik bilimlerle alakalı biri olarak analiz etmek isterim. konu başlıkları halinde inceliyorum, kısa kısa...

    1- evrimsel olarak insan türü, kadın ve erkek olarak son halini bulmuştur.

    cevap: evrimsel açıdan cinsel yönelimleri, yani primer gen kontrolündeki olayları tür bazında inceleyemezsin. bu alanı biyolojide memeliler sınıfına kadar genişletmemiz lazım, ki bazı durumlarda o bile yetmez. hadi diyelim, memeliler olarak ele alındı. memelilerde eşcinsel yönelimler fazlasıyla sıktır. şu yüzyılın içinde, etrafında gördüğün ve birlikte yaşadığın (memeli olarak) kedi, köpek gibi hayvanlar eşcinsel eğilimlere sahiptir ve göreceli bir sıklıkta eşcinsel ilişki içerisinde girebilirler. bundan milyonlarca yıl önceki insan gruplarında da eşcinsel yakınlaşma vardı, şimdi de. bunu cinsel eğilim olarak neden kesin bir dille söylüyoruz peki? çünkü aynı noktaya geliyoruz, cinsel eğilimler primer kontrollüdür. büyük bir genetik mutasyon haricinde değişimleri imkansızdır. global bazı en büyük mutasyon değişimleri dünya gezegeninde 2 kez yaşanmıştır. bu yaşanılan dönemin ilkinde zaten dünya üzerinde çok hücreli hayvansal organizma yoktu. diğerinde de öncül primatlar bile yoktu. tüm bunlar kambriyen döneminin ilk 2 evresinde oluştu bitti. ardından gelen 700 ila 900 milyon yıl sonra hayvan farklılaşması oluştu. sonrasındaki takriben 1 milyar yıllık dönemin sonrasında ilk omurgalı yapısı ortaya çıktı. yani demem şu ki, genetik değişimlerden etkilenme sırasında komplike hücre oluşumu bile yoktu. en azından hayvansal olarak. o yüzden bu şık eleniyor.

    2- kadın ve erkek nihai cinslerdir. bunun için vajina-penis uyumuna bakmak yeterlidir.

    şimdi organ evrimi ve anatomisi bize şunu göstermiştir. vajinanın özellikle insandaki şekil sebebi, doğum sebebiyle oluşan ve gelişen yapısal bir şekillenmedir. yoksa pratik bir deyimle, çubuk şeklinde olan herhangi bir penis herhangi bir deliğe girebilmektedir. ki vajina bir delik değil, yanakları olan derisel çıkıntılı bir yarıktır. anatomik olarak vajina ve penis için bu anlamda anahtar-kilit uyumundan bahsetmek imkansızdır.

    ayrıca kanıtlar bize göstermiştir ki, evrimsel süreçte, vajina penise göre daha fazla deformasyona uğramış bir organdır. tekrar ediyorum, cinsellikte tek türü veya en iyi ihtimalle cinsi hedef alarak bir tanımlama yapamazsınız.

    3- dünya sağlık örgütüne göre, herhangi bir x durumunun hastalık olarak kabul edilebilmesi için 2 şart gereklidir. birinicisi, x durumunun canlıyı psikolojik olarak etkileyerek mental çöküntü yaşatması. ikinci, x durumun canlıyı fizyolojik olarak etkileyerek anatomik çöküntü yaşatması. eşcinsellik evet, belirli bir döneme kadar hastalık olarak nitelendirilmiş daha sonra sağlık örgütü ve diğer uluslararası sağlık kuruluşları ve genetik/hastalık araştırma kurumları tarafından bu tanımdan çıkarılmıştır.

    evrimsel süreçte, insanın eşcinsellik yanısıra, son zamanlarda psikolojik bir rahatsızlık olarak bile görülen aseksüellik gibi (hastalık değildir.) eğilimlere sahip olmuştur. olmaya da devam edecektir. cinsel eğilimler seçime dayalı değildir. kimileri toplum baskısı yüzünden bunu gölgeleyebilir ama eninde sonunda ortaya çıkacaktır.

    4- bonus olarak: eşcinsellik sapkınlıktır. çünkü eşcinseller üreyemez. doğa ve içgüdülerimiz bize üremeyi emreder.

    evrimsel süreçte, üremeyi reddeden bir çok hayvansal ve bitkisel organizma mevcuttur. evet, %90 oranında doğadan silinmişlerdir lakin insan canlısının diğer bitkisel veya hayvansal organizmalara göre bir artısı vardır üreme yolunda. bilincini kullanarak yavru için geçici bir konak bulabilir. tarihte hep böyle olmuştur. bilincini kullamayan fakat eşcinsel eğilimindeki birçok canlı da bunu şu anda bile uygulamaktadır. daha derin bilgi için en ünlüsü olan bu alanda, penguen kolonileri izlenebilir.

    tüm bu açıklamaları yaparken, özellikle insan canlısı için; duygulardan bağımsız söylemlerde bulundum. bir de bunun duygu durumu vardır. bilinci olan insan canlısı aynı zamanda duygularıyla da yönetilir ve hatta bu durum evrimsel sürecimize de etki etmiştir. sözgelimi, kalbin kimdeyse yurdun orasıdır. bir cinsiyete değil, insana aşık olun. mutlu olun.

  • şebnem ferah

    ilgili girdi

    öncelikle ilgili girdi ile birkaç mesaj aldım (haklı olarak), bana soruyorlar. neden özlem tekin örneğinden gidildiğini. ya da yazının direkt özlem tekin taraflı olarak yazıldığını, onun nasıl desteklenmesi gerektiğini, ezildiğini anlatan bir yazı.

    özlem tekin örneğini verdim çünkü;

    1- özlem tekin şebnem ferah ile aynı dönemde çıkmış bir isimdir. (piyasa albümü bazında aralarında 1 yıl kadar süre vardır.)
    2-yıllardır süre gelen özlem tekin - şebnem ferah suni rekabetini çıkaran ben değilim. direkt medyanın kendisidir. bunda en büyük suç, özellikle müzik eleştirmenleridir.
    3- yapılan bu suni karşılaştırmanın haricinde, bir de gerçekler vardır. bu iki ismin müzikal geçmişi çeşitli zaman dilimlerinde kesişmiştir. (volvox gibi)

    doğal olarak özlem tekin karşılaştırması burada bazı noktaları açıklamak adına önemli bir noktadır. ha sen, özlem tekin'in müziği bırakmasını, muğla'da evinde domates yetiştirip, muhtar azalığı yapmasını başarısızlığına bağlıyorsan, sana söylenecek bir şey yoktur.

    şimdi o ilgili girdi yerine, görünen o ki rahatsız olanlar için özlem tekin ismini kaldıralım, aslı ismini getirelim (aslı gökyokuş), aylin aslım ismini getirelim, meltem taşkıran ismini getirelim.

    ha mesela, meltem taşkıran (bilmeyenler için egoist grubunun solisti) yine önemli bir noktadır. bu kadar yetenekli bir ismin ortaya çıkmamasını ne gibi olaylara borçluyuz? özge özkan solo çalışmalar yapacakken (catafalque bayan vokali) 2010 yıllarında bıçak gibi kesildi. bu isimler, solo çalışmalarını finanse edecek adamları bulamadılar. o adamlar aslında hep oradaydı ama yoktular işte. belki de çoğunuz özge özkan, meltem taşkıran isimlerini bilmiyorsunuz bile (90'lar rock kitlesi aşinadır elbet), medyanın süzgecinde geçe geçe işte; özlem tekin, şebnem ferah ikilisi geçti.

    sonra neden özlem tekin karşılaştırması yapıyorsunuz diye sormayın. işte sebepler. sen çıkar oradan özlem tekin'i, meltem taşkıran'ı koy. sorun değil. asıl soruna odaklanın, isimlere değil.

  • sözlükçülerin en sevdiği 5 abur cubur

    orman meyveli yoğurt
    çilekli meyveli yoğurt
    elmalı meyveli yoğurt
    şeftali meyveli yoğurt
    yoğurt