bilmiyosambelkidekonusmayadegmez7
profili

  • 5 aralık 2022 babala tv metin külünk yayını

    mustafa kemal atatürk; "ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz."

    metin külünk; "pizza ?"

    türk gençliği; "vuaaaa pizza!"

    sizler eğitilemezsiniz! ciğeri beş para etmez heriflerin beleş yemek teklifine bu kadar tav oluyorsanız, milyonlarca euro'luk ihalelere bedavaya konan, devletin tüm imkanlarını sömürenlere de ses çıkarmaya hakkınız yok.

  • miralem pjanic

    allah kimseye sabahın köründe arda ile pjanic'i kıyaslayıp "arda pjanic'den daha iyi topçuydu tamam mı?" diye zırlayan renkli ağlaklığı vermesin. he kardeş arda daha iyi futbolcu, he amk!

    tanım: ligin içinden geçmeye gelmiş boşnak futbol yıldızı.

  • almanya'da 299 euro'ya satılan beko buzdolabı

    asgari ücretin 1594 euro olduğu almanya'da ortalama bir asgari ücrete evin neredeyse tüm beyaz eşyası rahat bir şekilde alınabilirken, asgari ücretin 2324 tl olduğu güzel ülkemde bir kalem beyaz eşyanın anca alınabildiğini görmek artık şaşırtmıyor. bu arada yerli ve milli taş gibi arçelik, beko, vestel gibi baba firmalarımız varken bu durumdayız. hadi bunu da geçtim almanya'da yerli malı beko buzdolabı 299 euro iken, aynı marka buzdolabının aynı modeli bizde 3490 tl. elin almanı kendi maaşıyla türk malı buzdolabından 5 tane alabilirken biz 2 ayda 1 tane alabiliyoruz. bu milletin alım gücünün bu kadar düştüğü başka bir zaman olmamıştır.

    kaynak:
    almanya fiyatı
    türkiye fiyatı

    edit 1: yazım yanlışı düzeltildi.
    edit 2: hala yok kargo ücreti, yok indirimde yazan beyinsiz sürüsüne verecek cevap bulamıyorum. nişanlı ve ev dizme arifesinde biriyim. ota boka verilen paraları, her şeyin nasıl ederinin 3-4 kat pahalı satıldığını görseniz ağlarsınız. ben cebindeki paranın nasıl 5 kuruş değeri olmadığını vurguluyorum hepsi bu! hadi indirime girsin 2500 lira olsun ne fark ediyor? adam senin malını kendi ülkesinde şaka gibi fiyatlara alıyor maaşına kıyasla. kilosu 99 cent olan muzun kilosu bizde 14-15 liralarda. hiç mi ağrınıza gitmiyor ben anlamıyorum.

  • saç dökülmesini engellemenin yolları

    saç ekimi işi yapan birisi olarak söyleyebileceğim bazı şeyler var bu konuda.

    öncelikle dökülmenin çok farklı sebepleri var ve çok farklı tedavi yolları var. eğer saç dökülmeniz sizi rahatsız edecek seviyeye geldiyse önceliğiniz buradaki ilaç, şampuan, bitkisel karışım önerilerinden ziyade iyi bir dermatoloğa gözüküp ne tip bir saç dökülmeniz var ve nedeni nedir öğrenmek. hergün saç dökülmesi problemi yaşayan insanlarla konuşuyorum ve hepsine dökülmeyle alakalı ne tarz bir tedavi gördüklerini soruyorum. buradaki bazı şampuanlar, ilaçlar ve karışımlar kimi insana çok iyi gelirken kimine hic etki etmiyor hatta daha da kötüye götürüyor durumu. bunun sebebi çok farklı dökülme sebepleri olması dediğim gibi. önceliğiniz sebebini net bir şekilde öğrenmek olsun.

    dolaşım ne kadar iyiyse saçları korumaya o kadar yaklaşırsınız. genetik faktör çok önemli ama sigara içmezseniz, bol bol sağlıklı su tüketirseniz, mümkün oldukça ılık veya soğuğa yakın bir suyla saçlarınızı yıkarsanız, spor yaparsanız (ağır sporlardan ve kimyasal destek barındıran sporlardan bahsetmiyorum), vücut yağ oranınıza dikkat ederseniz bunların mutlaka faydasını görürsünüz. dökülme olacaksa bile emin olun daha sağlıklı bir dökülme olur. ve olası bir ekim durumunda hem donör bölge daha sağlıklı olur hem de iyileşme süreciniz çok daha hızlı gerçekleşir.

    şimdi gelelim bazı uyarılara. bazı ilaçların içinde saç dökülmesine sebep olan testesteron seviyesini düşüren ve östrojen hormonu sağlayan ilaçlar var. bunlardan uzak durun. kesinlikle aktardan veya tavsiyeye bağlı bir tedavi uygulamayın. mutlaka bir uzman görüşü alın. bunun dışında dökülen saçları (incelmiş veya seyrelmiş değil) tekrardan çıkaracağını iddia eden ilaçlardan uzak durun. saçlar kök olarak dönüşmüşse saç ekimi hariç hiçbir tedavi günümüz şartlarında çözüm değil malesef. protez saç denilen, saç derisini mahveden saçmalıktan uzak durun. prp tedavisi yaptıracaksanız hangi marka prp tüpü kullanılıyor içinde mezoterapi var mı hatta ne kadar trombosit çarpanı bulunduruyor sormadan yaptırmayın.

    eğer saç ekimi yaptıracak bir şekilde dökülme varsa kesinlikle işin uzmanını seçin. telefonda size "şu kadar kök ekeriz hiçbir şeyin kalmaz abi" diyen tiplerden uzak durun. saç ekiminde mevzu kaç kök alınacağından çok, kök alırken enseye zarar vermemek ayrıca açılacak kanalları belli bir acıda ve sıklıkta yapmak. saç ekimini yapacak kişi uzman mı, kaç yıldır ekim yapıyor mutlaka sorun. ameliyathanede ekim yapmayan merdiven altı yerlerden uzak durun.

    son olarak işin psikolojik boyutuna dikkat çekmek istiyorum. işin içinde olan biri olarak şunu samimiyetimle söyleyeyim ki çoğu ilaç placebo etkisi yapmaktan öteye geçmiyor. siz tedaviye inanınca beyniniz sorunu çözmeye yelteniyor. bunun dışında saç dökülmesinde kronik bazlı problemler yoksa, çok kafaya takılacak bir şey yok demektir. en zor senaryoda ekim yapılır sorun çözülür. bu sebeple çevrenizde sizi olumsuz etkileyen kişileri kafaniza takıp, hayatınızı etkilemesine izin vermeyin.

    edit: imla

  • domagoj vida

    yalnız 2,5 m euro + boyko ve yıllık 2 m euro doğruysa fikret orman tarihinin en iyi transferini yaptı denilebilir.

    bu adam benim en çok küfür ettiğim ve zamanında en takdir ettiğim oyuncu olabilir. takdir ettiğim zamanlar fm maceraları kiralık alırdım bu adamı stoper mevkisi rahat top indirmez, adam geçirmez. ve fm kolay kolay yanılmaz. daha cengiz ünder top oynamıyorken 17 yaşında takıma katmıştım daha sonra 30m euro'ya satmıştım.

    gelelim küfür ettiğim zamanlara 6 aralık 2016 24 saat otobüs yolculuğuyla kiev'e geldim. planlarıma göre otobüs sabaha karşı 6 gibi gelecek. ben otobüs garında uyuycam sonra taraftar buluşma noktasına gidicem. şoför gevur gibi gaza basıyor, belarus ve ukrayna sınırlarında çok hızlı bir şekilde sınırdan geçiyorum ve ukrayna'nın saati leningrad'dan bir saat geri. kiev'e geldiğimde saat gecenin 4'ü otobüs garı dediğin bizdeki belediye otobüs durakları gibi bir yer. cepte otel için para yok her köşe başında dazlaklar. gece olaylar kopmuş bizim taraftar bıçaklanmış. bildiğim bütün duaları ede ede çok ucuz bir otel buldum bir şekilde.

    neyse stada geldik binlerce beşiktaş taraftarı dedim biz bunları burada yeriz. kiev'in defasında bir sarışın var adam top indirmiyor, adam geçirmiyor can yakıyor. hakem de saçmalamaya başlayınca goller yağmur gibi geliyor. hava buz tabiri caizse hem donuyoruz hem tecavüze uğruyoruz. bir taraftan pankartları çalıyorlarlar dakika 80 binlerce taraftardan geriye bir avuç beşiktaşlı kalmışız. geri kalanı ya kaçmış ya genel ev peşinde. bir ses yükseliyor kiev'de "başın öne eğilmesin" diye gözler yaş dolu hep bir ağızdan bağırıyoruz. biz ne baharlar gördük senle ne kışlar iyi ki varsın beşiktaş diyorum. o gün dedim ki "bir daha ukrayna'ya geleni de, bu takımdan topçu almak isteyen yönetimi de..." bu vida muhteşem oynadı ama orası ayrı konu.

    şimdi mi ne diyorum alın bu adamı kaçırılacak topçu değil.

  • bir akp'li ile tartışmak

    tuhaf mesele. öncesinden beri tartıştığım bir akp seçmeni var. bugün yine karşı karşıya geldik. konu türkiye'de içeri alınan tek suçu dershane'de hoca olmuş birinden açıldı. sonrası şu şekilde;

    -ben mesela anlayamıyorum, neden bir dershane hocasına bile bu kadar baskı yapılıyorsa zamanında onca zaman bu cemaate destek vermiş hükümet tarafları neden yargılanmıyor.
    -bu ülkede recep tayyip erdoğanı yargılarsan yerine kim geçecek o zaman ?
    -nasıl yani yerine geçecek adam yok diye devletin erkleri yargılanamaz mı ? bu her türlü hukuksuzluğu meşru saymaz mı ? hem yerine geçecek adam yok mu koskoca ülkede ?
    -sen kaç yaşındasın ?
    -25 yaşındayım.
    -sen 12 eylül'ü gördün mü ? hiç gaz kuyruğuna girdin mi ? hiç eski yollarda arabayla gezmeyi denedin mi ?
    -hayır. fakat bunların tartışmamızla ne alakası var ?
    -sizin gibi vefasızlar yüzünden ilerleyemiyoruz işte. size kalsa yine o eski günlere dönersiniz.
    -nasıl yani chp başa gelince evdeki kaloriferler sökülüp yerine odun kömürleri mi gelecek. ocakların hepsi birden bire tüple çalışır hale gelecek ?

    sonra böyle devam etti gitti diğerleri gibi. içim acıyor ulan ciddi ciddi içim acıyor. 55 yaşında adam gözünün içine bakıp sırf chp'li olduğun için sana vatan haini gözüyle bakıyor. yarın birgün güçler değişirse elbette sorumlulardan hesap soracağım elbette biz de o yaşlara gelicez. ama umarım ki birgün gelir de güç bize gelirse, her ne koşulla olursa olsun bu denli zalim olmamalıyız.

  • 27 aralık 2016 numan kurtulmuş açıklaması

    22 aralık 2016 ışid'in 2 askerimizi şehit etmesi konusuyla alakalı "bu video görüntüleri ile ilgili tsk'dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. bu tür terör örgütleri çok aşağılıktır. olsun olmasın herhangi bir video görüntüsü yayınlayarak halkı korkutmak istiyor. kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler. terör örgütleriyle ilgili sosyal medyayı kimse kullanmasın. herkese de tek tek hatırlatacak değiliz. ulusal medyada bu konuda dayanışma vardır. bu değerlendirme içerisinde hareket eden kuruluşlara teşekkürler." görüş bildirmiştir.

    tarihe not düşün. yakılarak öldürülen iki askerle alakalı hesap soran herkese "ayağını denk alın" mesajı verilmiştir. siz ne kadar susarsanız susun, isterseniz bizi vatan haini ilan edin o iki askerin akıbetini açıklamadığınız sürece hesap sormaya devam edeceğiz.

    edit: vatanı sevmenin adını vatan hainliği koydular. korkmayın destek olun. unutmayın, unutturmayın ! #açıklamabekliyoruz