buturkcheilenereye8
profili

  • cüneyt özdemir

    oturup ciddi ciddi bu soytarının videolarını izleyenler varmış ya. baya okuma-yazma-dört işlem bilen insanlar kendi rızalarıyla akp propagandası izliyor, inanılmaz bir şey. bir de entry falan giriyorlar, "şunu şöyle yapsanız daha iyi olur cüneyit bey" diye*

    cüneyt özdemir izleyen insan kendisine saygısı olmayan bir koncuktur arkadaşlar. kendinize gelin lütfen. gerizekalı mısınız siz?

  • ersun yanal

    sevgili fenerbahçeliler, inanın sizlere sataşmak gibi bir gayem yok ama bu adamın tıpkı hamza hamzaoğlu gibi, ertuğrul sağlam gibi yabancı sınırı döneminin ekmeğini yiyerek şampiyonluk yaşamış vasat hocalardan biri olduğunu görememeniz çok üzücü. ersun yanal efsanesini doğuran, 2013-2014 sezonunda oynattığı o inanılmaz oyunun "çok adamla cezasahasına girin, gökhan'la caner topu içeri şişirsin biriniz kafayı çakar zaten" mantığına dayalı, rakibi fiziksel olarak ezemeyince tıkanan, son derece ilkel bir oyun olduğunu ve ortada taktiksel açıdan hiçbir halt olmadığını artık görmeniz gerekiyor. "tarlamın üstünde uçan ufo gördüm" diyen köylüler gibi görmek istediğinizi görerek kendinizi kandırıyorsunuz.

    2013-14 sezonunda bu ilkel oyun işe yaradı çünkü o sezon türk takımları maç kadrosuna en fazla 6 yabancı alabiliyordu, en iyi yerliler de zaten galatasaray ve fenerbahçe'deydi. sezon başında çok iyi bir fizik yüklemesi yapılmış olan dirk kuyt, moussa sow, pierre webo gibi üst düzey oyuncuları durdurmak için mustafa yumlu'dan, ibrahim kaş'tan, giray kaçar'dan medet uman anadolu takımları elbette fenerbahçe'ye karşı direnemiyordu. galatasaray bir yandan şampiyonlar ligi'nde oynadığı için anadolu takımlarına karşı puan kaybederken fenerbahçe tek kulvarda oynamanın avantajını iyi kullandı, anadolu takımlarını süpürerek şampiyon oldu.

    ama madalyonun öbür yüzünde, fenerbahçe arsenal'e karşı oynadığı 180 dakika boyunca 5 gol yiyip bir gol bile atamıyordu, ki bir sene sonra slaven bilic'in beşiktaş'ı aynı arsenal'i neredeyse eleyecekti. fenerbahçe o sezon oynanan derbilerde toplam 9 puan toplarken galatasaray 15 puan topladı. ki bundan bir önceki sezonda aykut kocaman'ın derbi karnesi 10 puan, bir sonraki sezonda ismail kartal'ın derbi karnesi ise 11 puandı, 2013-14'teki fenerbahçe ikisinin de altında kalmıştı. kısacası ersun yanal anca türkiye ligi'ndeki anadolu takımlarına karşı işe yarayan bir oyun oynayarak şampiyon oldu. yine de şunu söylemek lazım, eğer ersun hoca aziz tarafından kovulmasa, çok büyük ihtimalle 2015 şampiyonu da fenerbahçe olurdu ve dördüncü yıldızı galatasaray'dan önce takardı.

    ama 2015'te yabancı sınırının kalkmasıyla beraber ersun hocanın fizik üstünlüğü kozu ortadan kayboldu. çünkü artık her takımda fiziksel olarak güçlü yabancı oyuncular, beygir gibi koşup kontratağa çıkabilen kanatlar vardı. ersun hoca 2016-17 sezonunda trabzonspor'un başındayken bir sürü transfer yaptırdı, kucka ve joao pereira hariç hiçbiri tutmadı. fiziksel olarak güçlü ama yeteneksiz hücum oyuncuları, kağnı gibi ağır stoperler aldırdı. fenerbahçe'deki gibi defans oyuncularını ortasahaya kadar çıkarıp yugoslav faulüyle kontratak keserek başarılı olmaya çalıştı, fakat artık devir değişmişti. artık anadolu takımlarındaki stoperler hava toplarında bok çuvalı gibi yere yığılmıyor, kanat oyuncuları bir omuzda dağılmıyordu. bir türlü istenilen sonuçları alamayan ersun hoca sonunda iç sahada alanyaspor'dan 6 gol yedi ve o maçla beraber trabzonspor kariyeri sona erdi.

    aslında o gün ersun yanal'ın seviyesi açık bir şekilde ortaya çıkmıştı ama fenerbahçe taraftarı duygusal davrandı, mantıksız bir şekilde ersun yanal'ın fenerbahçe'ye dönmesi için ısrar etti. sonuç olarak tıpkı trabzonspor'daki gibi ekseni etrafında dönünceye kadar üç defa çalım yiyen stoperler aldırıp onları ortasahaya kadar çıkararak hücum etmeye çalışan, galatasaray'ın kapıdan kovduğu tolga ciğerci'yi sırf fiziksel olarak güçlü diye 4-2-3-1 kanadı olarak ilk 11 oynatan, geldiği günden bu yana 23 milyon euro bonservis ödeyerek 16 yeni transfer yapan**************** ama doğru dürüst bir stoperi ve sol beki olmayan bir takım yarattı. bu sene fenerbahçe aleyhine çok düdük çalındığı doğrudur, ama ersun yanal da yapabileceklerinin çok çok azını yaptığı için açık bir biçimde başarısız olmuştur.

    ortada arthur zico gibi inanılmaz işler başarmış bir hoca dururken, ersun yanal'ın efsane olarak anılmasını ve fenerbahçe taraftarı tarafından yıllar boyunca hasretle beklenmesini hayatım boyunca çözemeyeceğim sanırım.

  • selçuk bayraktar

    bu kardeşimiz ibb'den tek kuruş para almadık diye twit atmıştı. bugün de ibb'nin yaptığı bağışlarla ilgili haberlere yayın yasağı getirtmiş.

    şimdi kendisine iki sorum var. sıraya takılmasın, istediği sorudan başlayabilir:

    1- madem ibb'den tek kuruş para almadın, ibb'nin yalanlayamadığı bu belgeye neden yayın yasağı getiriyorsun?
    2- yok eğer ibb'den 41 milyon tl'lik bağış aldıysan neden "almadım" diye yalan söylüyorsun?

  • kedi düşmanı veli yüzünden sınıftan ayrılan kedi

    "amk çomarları ya. ulan bana denk gelmiyor böylesi ağzını burnunu kırayım" (bkz: #74361723)

    olm sinirlendiğin anda "ah bana denk gelecekti nasıl ağız burun dalardım" tepkisi verdiğin için çomar sensin zaten. neden kızıyorsun türdeşine?

    hadi öpüşün barışın siz kardeşsiniz.

  • sedat peker'in çarşı grubunun davetine katılması

    beşiktaşlı arkadaşlar siz zahmet edip yorulmayın, ben hemen entrylerinizden bir kolaj yaptım.

    "evet evet hatta al capone'la pablo escobar da gelmiş, beşiktaş düşmanlığından ne uyduracağınızı şaşırdınız artık :("
    "orospu çocuklarına dert olan olay :("
    "zamanında nasıl koyduysak hala bizimle uğraşıyorlar :("
    "beşiktaş'ın bileğini saha içinde bükemeyenler şimdi de bu dala sarılmış ama sene sonunda üzülen yine siz olacaksınız :("
    "çarşı sedat peker'i davet etmedi tamam mı, davet zaten oradaymış sedat peker kendi kendine gelmiş bizimkiler de fazla şerefli oldukları için kovmamışlar"
    "evet davet etmişler ama kötü niyet yok, tamamen iyi niyetle yapılmış bir hareket o yüzden büyütmeye gerek yok" (son haftaların favorisi)

    gibi gibi zırvalar, ad hominemler, vesaire.

  • dombıra eşliğinde hunharca dans eden kadın

    ben mi çok duygusala bağladım bilmiyorum ama aile baskısından bunalmış bir insanın kendini rezil etmek pahasına gösterdiği bir tepki bence.

    sen kızını "şunu yapamazsın, şunu giyemezsin, şuraya gidemezsin, şununla konuşamazsın" diye darlarsan o da sonunda balatayı yakar, bir gün aniden sokağın ortasına fırlayıp zıplayarak dans eder. hem de bunu senin reisinin seçim müziğinde yapıp katmerli rezillik çıkarır.

    çılgınca dans eden bu kızcağız günlük hayatında özgür olamadığı için bu kadar manyaklaştı muhtemelen. videoyu izledikten sonra gerçekten üzüldüm, allah yardımcısı olsun.

  • bitaksi çalışanı taksicinin dehşetli rezaleti

    başlıkta "bu olayın bitaksi'yle alakası yok" entrysi giren birkaç arkadaş tespit ettim.

    hepsinin ilkokul 1. sınıftan tekrar eğitime başlatılması gerektiğine inanıyorum. eğer çocuk yaptılarsa, çocuklarına nasıl davrandıklarını düşündükçe tüylerim ürperiyor. çocuk okulda hademeden dayak yiyip bunların yanına gelse, "suç okulda değil canııım, poliste poliste" deyip geçiştirebilirler. bir çalışanları bunların gözünün önünde suç işlese "ben ne yapayım şimdi buna, polis yakalasın" deyip hiçbir şey olmamış gibi devam edebilirler. bundan dolayı eğer çocukları varsa, o çocukların da çocuk esirgeme kurumu tarafından yetiştirilmesi lazım. çünkü hiçbir çocuk asgari mantık seviyesine sahip olmayan bir ebeveyn tarafından yetiştirilmeyi hak etmez.

    şaka yapmıyorum. korkunç bir durum bu. herif bu olayı okuyor ve "bitaksi'yle ne alakası var" diyor. bu adam sen kaldırımdan yürürken 40 santim yanında araba sürüyor. bu adam apartmanda senin üst katında oturuyor. bu adam lokantada yemek yapıyor, berberde usturayla milleti traş ediyor, belki senin oturacağın binanın temelini atıyor. hakikaten haybeye yaşıyoruz.

    hadi biz zaten yanmışız, bizi salla da bu adam çocuk yetiştiriyor. bari zavallı çocukları yanmasın.

  • 17 aralık 2016 kasımpaşa beşiktaş maçı

    cenk tosun asla kendini yere atmaz. ruhunda taşıdığı asil duyguların ağırlığından dolayı ayakta durmak yerine yere düşmeyi tercih eder. (bkz: beşiktaş facts)

    beşiktaş asla maç kaybetmez, ancak maç beşiktaş'ın kazanması için yeterince şerefli bir maç değildir.

    hakem asla beşiktaş'ı kollamaz, beşiktaş'ın onurlu duruşundan dolayı gözü kamaşan hakem pozisyonu doğru süzememiştir.

    şenol güneş asla ağlamaz. hakemlerden, fikstürden ve rakiplerden şikayet etmesi, ancak şerefsiz meslektaşlarına yaptığı bir lütuftur. olağanüstü adamlığını gören diğer teknik direktörlerin komplekse girip intihar etmemesi için bunu yapmıştır.

    beşiktaş asla şike yapmaz. insanoğlunun en sadık dostu olan atlar, beşiktaş'ın asi ruhuna aşık olup beşiktaş'tan transfer teklifi alan futbolcuların yanına gitmek için sahibinden kaçar.

    şerefsiz bir oyuncu asla beşiktaş forması giyemez. beşiktaş forması onu giyer. önceki takımından* gelen habis duyguları armasından aldığı güçle bir çırpıda siler ve onu şerefli bir futbolcuya dönüştürür.

    fikret orman asla yalakalık yapmaz. boğazın en güzel yerindeki, dünyanın en güzel, en muhteşem, en inanılmaz stadını yaptırırken yuttuğu kutsal inşaat tozlarının etkisiyle cezbe gelip devlet erkanını övmeye başlar.

    beşiktaş taraftarı asla ahlaksızca bir şey yapmaz. küfürsüz cümle kuramamasının sebebi orospu çocuğu renklilerin amınakoduğumun yerinde efendilik nedir bilmemesidir.

    beşiktaş'ın kimseye bir kuruş borcu yoktur. ancak fikret orman "ne olur bizi bu şerefli takıma destek verme zevkinden mahrum etmeyin" diye yalvaran bankaları kırmak istemediği için borç almış gibi yapmıştır.

    beşiktaş'ın hiçbir futbolcusu asla beşiktaş'tan ayrılmak istemez. ancak bazı futbolcular şerefin ne demek olduğunu diğer takımlara da öğretmek için beşiktaş'tan ayrılmak zorunda kalır.