pacificadora11
profili

  • 13 nisan 2021 covid-19 vaka sayısının 59187 olması

    oh!

    öncelikle, bir sağlıkçı olarak, vaka sayısı ile ilgili daha önceki yorumumu şuraya bırakayım. #121639936

    ek olarak söyleyeceklerim şu şekildedir;

    -salgın maalesef çığrından çıkmıştır. (evet bu yorum için uzman olmaya gerek yok)

    -pandeminin ilk dönemde yatış yapılarak tedavi edilen hastalar günümüzde evde tedavi ediliyor, ilk zamanlar harala gürele yoğun bakıma indirerek takip ettiklerimiz ise şu an normal servislerde takip ediliyor.

    -yoğun bakımlar hızla doluyor, yoğun bakım ihtiyacı hızla artıyor. yoğun bakım bekleyen hastalar acil gözlemlerde sıraya yazılabiliyor.

    -covid yoğun bakım sorumluluğu yaptığım dönemde hastalarımızın yaklaşık yüzde 80 inini kaybetmiştik. (evet belki çok kötü bir doktorum sebep bu olabilir). olayın ciddiyetini anlayın.

    -ölenler yaşlılardır diyorsunuz. 30-38-40-44 yaşlarında ölen çok hastalarımız oldu.

    - covid nedeni ile yüz felci ile gelen 7 yaşında hasta ve iki gözü tamamen kör olan 22 yaşında hasta takip ettik. yani her yaşı etkileyebiliyor, ve farklı klinik prezentasyonlarda karşımıza çıkıyor bu lanet virüs. önemseyin.

    -hastanelerde pandemi için daha fazla poliklinik ve yatak açılmaktadır. elektif ameliyatlar kapatılmasa da oldukça azaltıldı. ilerleyen zamanlarda elektife kapanabiliriz.

    -normal poliklinik sayıları azaltıldı.

    -pandemiye kaydırılan doktor, hemşire, personel sayısı arttı.

    -aşılanan insanlar, daha az hasta olsalar ve daha az hastaneye düşseler bile, aşılı olup beter durumda olan yatan hastalarımız var.

    -gerçekten acil olmayan durumlar için hastaneye gelmeyin. hastanede ciddi bir virüs yükü var.

    -hastalık geçirdiniz, iyileştiniz, eforunuz geç de olsa geri gelecektir ancak hala efor kapasitenizin yeterli seviyede olmadığını düşünüyorsanız, muhakkak kardiyoloğa gidin. zira çok fazla kalp kası tutulan ve kalbin pompa fonksiyonunu önemli ölçüde yitiren hastalar var.

    -hastalık geçirdiniz, iyileştiniz, koku fonksiyonunuz geri gelecek, ancak erken ve tam fonksiyone olması için koku egzersizlerini yapın. koku egzersizi

    -önlemlerin etkisi devede kulak olacaktır, şayet toplu taşıma-özellikle metro, metrobüs- hayatımızın merkezinde olduğu sürece.

    -aşıya inanmıyorum yea, ameriga’nın oyunu israyıl projesi diyenlerin hepsinin ağzına kürekle vurma yetkisini veriyorum size. şayet bu ülkelerin aşılama oranları ortada. para var huzur var.

    -ayrıca ülkemiz için, aşılanan nüfus oranının halen gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu unutmayın. aşı için dışa bağımlıyız, gelen aşıları da sağa sola hibe ediyoruz.

    -hangi aşıyı olalım? ben el mahkum sinovac oldum, seçme şansım olsa idi biontech dermiydim bilmiyorum. antikorum yüksek. etrafımdaki tüm sinovac aşı olanların hepsinin antikoru yüksek. 20 kişiye bizzat şahidim. ama yine alaman aşısı daha bi iyi gibi.

    -aşı ne kadar süre koruyacak? antikor ne kadar yüksek kalacak? yüksek antikor gerçekten tam koruyucu mu? bunlar ile ilgili yeterli bilimsel veri yok. ilerleyen günlerde olacaktır.

    -bu hastalığı süreç başından beri üç kere geçiren asistanım var.

    -beklentimiz, virüs mutasyona uğradıkça gücünü kaybedeceği idi, her geçen gün daha bi güçleniyor namussuz. korkum aşıları komple devre dışı bırakacak mutasyon.

    editlenecektir.

    korkunç sayıda soru içerikli mesaj geliyor. elimden geldiğince yanıtlıyorum veya entrye editliyorum.

  • 240 soruda 51 yanlışla 16 bin kişide 97. olmak

    --- spoiler ---
    turkiye'de en az 15904 gerizekali doktor oldugunun gostergesidir.
    --- spoiler ---

    yazmış üstteki arkadaş...

    tıp kazanmaktan, tıp eğitiminden, hekimliğin zorluklarından habersiz, cahil bir yazar beyanı.

    arkadaşı, çıkan sorulardan bir tanesini bırakın çözmeyi, ya da anlamayı, takılmadan duraksamadan okumaya davet ediyorum. okursa alnından öpeceğim...

    72 alan arkadaşı kutluyorum, yolun açık olsun... cerrahiden uzak dur. (doçent bir cerrah abi tavsiyesi)

    edit: mesaj kutum patladı. tamam tamam kabul ettim, tüm ekşici mühendislerin puanı tıbba yetiyordu, siz yazmadınız. yazsanız g.tünüzle bile okurdunuz, kabul, oh içimi şişirdiniz...

  • tarımın çökme noktasına gelmesi

    çiftçi çocuğu olarak anlatıyorum, yaklaşın hele...

    neden ülkede tarım çöktü?

    1. öncelikle, tarım arazilerinin imara açılması, önemli faktörlerden biridir. kat karşılığı daire almak cazip gelmektedir.

    2. mazot fiyatlarına girmiyorum bile...

    3. sulama problemleri hat safhada. doğal su kaynakları azaldı, kuyu açarak su çıkarmak oldukça maliyetli ve yer altı su kaynakları sınırlı.

    4. tüketilen yeşil alanlar beraberinde kuraklığı getirdi. madde 3’e geri dön.

    5. ürün birim fiyatı dipte, çiftçiye verilen pancar ve hububat birim fiyatları yıllar içinde eriyip gitti.

    6. işçilik çok arttı. iç anadolu’da urfalı ve konyalı mevsimlik işçi bulmak daha zorlaştı. maliyet yükü arttı. madde 5’e geri dön.

    7. yanlış politikalarla verilen çiftçiye destek paraları, ekmeden biçmeden, devletten para alma kurnazlığını doğurdu.

    8. zirai ekipmanların fiyatları fahiş bir şekilde arttı (traktör, römork, vs vs.)

    9. kaliteli tohumda halen dışarıya bağımlı olmak ve dolayısıyla pahalıya almak (israil tohumu)

    10. şeker pancarı gibi devlet kontrolünde üretimi olan mahsüllere getirilen kota uygulama problemleri çiftçiyi bezdirdi. taahhüt edilen tonajın altında ürün alırsan ceza kesiliyor, taahhütünden fazla ürün aldığında, fazla olan ürüne sıfıra yakın sembolik bir fiyat ödeniyor (deli dumrul hesabı)

    11. üretilen mahsülün pazara gelene kadar, emek hırsızı hal mafyalarınca, aracılarla fiyatının şişirilmesi ile hem tüketici hem çiftçi canından bezdi.

    12. şeker fabrikalarının özelleştirme adı altında devri ile iyi kötü işleyen sisteme iyice çomak sokuldu, nakliye ve teslimat problemleri yaşandı, ürün tarladan zamanında kaldırılamadı, tarlalar bir sonraki sene için hazırlanamadı, işçiler kış geldi diye kaçtı. kar yağdı sürüm ve ekim yapılamadı. çiftçi, hem bu yılın ürününden hem de diğer yolun ürününden oldu.

    13. faturaya taahhütlü telefon alıp, paketini açmadan daha düşük fiyata satan, nakit paraya sıkışan insanları bilirsiniz... ekonomik darboğaza giren çiftçi de kredi ile aldığı sıfır traktörü, kontak çevirmeden düşük fiyattan galeriye sattı. hal böyle olunca, traktör satışları patladı, e tabi yandaş medyada, tarımın şahlanışı traktör satışından belli diye haber yapıldı.

    14. köylere götürülmeyen, sağlık, eğitim, belediyecilik ve sosyal hizmetlerden dolayı insanlar şehre göç etmek zorunda kaldı.

    15. son olarak, ikinci, üçüncü nesiller eğitim aldıkça topraktan uzaklaştı, arsa vasıflı olanlara inşaat yapıldı, diğer tarlalar atıl olarak bekletildi.

    aklıma geldikçe editlerim...

  • bill gates'in hamburgerci kuyruğunda beklemesi

    oysa nusret‘e gidip ağzına verdirmeliydi eti...

  • tarık çamdal utanmazlığı

    sözleşmeni yaparsın, şartlar ne ise, ne kadar para alacağın yazıyorsa onu alırsın. neden feragat etsin, o miktarı sen mi vereceksin?

    ayrıca bunun hocası fatih terim değil mi ki milyonlarca euroyu federasyondan mahkeme kanalı ile tahsil etti ki milli takım kutsal dersin, maneviyatı yüksek dersin.

    futbol bir meslektir parasını sözleşmedeki gibi alır, bana ahlak güzellemeleri ile gelmesin hiçkimse.

    not:gs

  • şanlıurfa'da doktorun darp edilmesi

    olay tarihi: 14 aralık 2018
    yer: mehmet akif inan eğitim ve araştırma hastanesi , şanlıurfa

    şanlıurfa’da yaşanan utanç hadisesi. dahiliye uzmanı dr.ebru kılıç güneş hastane içerisinde takip edilerek öldüresiye darp edildi. saldırgan kaçtı ama yakalandı. doktor hastanede yatmakta.

    kendisi çok sevdiğim bir insandır, naif bir kadındır, sakindir, iyi bir doktordur, iyi bir annedir ve herşeyden öte iyi bir insandır. eşi üniversiteden ev arkadaşım. aile dostlarımız.

    saldırgan, yapılması mümküm olmayan bir şey istemiştir diye düşündüm olayı haberi alınca...

    şimdi gelelim olaya, karakeçili aşiretinden, askerlik görevini yapmakta olan bir ere, sağlık kurulu ile dört aylık hava değişimi veriliyor. nasıl çürük vermezsin diye sağlık kurulundan doktorun çıkmasını bekliyor. hastanenin en kuytu yerine gelince doktora saldırıyor. defalarca yumruk ve tekme atıyor. kaçıyor, sizi bitireceğim diyerek tehtidler savurmaktan da geri durmuyor.

    saldırgan, savcılığa sevk edildi.

    eşi, çok iyi yetişmiş bir bilim insanı. çok iyi bir hematoloji uzmanı. donanımlı bir öğretim üyesi. urfa’nın bikaç hematoloğundan biri.

    ne ceza alır saldırgan bilmem ama bu doktor çift oradan tayin isteyip ayrılacak bu travmadan sonra...

    kim kaybetti şimdi ?

    sizin gibi çürüklere son sözüm: doktorsuz kalın e mi

    kaynak

    kaynak

    kaynak

    edit: kaynak eklenmesi ve imla

    edit 2: saldırgan tutuklandı.

  • 20 eylül 2018 mehmet barlas'ın yürek yemesi

    bir an acaba bir eleştiride mi bulunmuş diye gittim yazıyı okumaya...

    yazı şöyle başlıyordu...

    “cumhurbaşkanı erdoğan'ın gaziler günü dolayısıyla yaptığı konuşmada "kriz falan sakın ha bunlara aldanmayın. bunların hepsi manipülasyon. güçlenerek geleceğe yürüyoruz" şeklindeki sözlerine katılmamak mümkün değildir.”

    sonra dedim ki yediği yürek degil, başka bişi!

    edit: söylemde törpü

  • 20 eylül 2018 starbucks zammı

    zincir olmayan küçük cafelerde bile kahve olmuş 9-10 lira, gündeme getirilmesine bile gerek olmayan zam miktarı...

  • istanbulda parkta oynayan çocuklara ateş eden adam

    o ateş ettiği silahı alıp, öncelikle onu serbest bırakan hakimin mabadına yerleştirmeli...
    bir kez daha götünden karar vermemesi için uyarı mahiyetinde...

  • 4 temmuz 2018 ap'nin yeşil pasaport kararı

    “vizesiz avrupaya giriş” sloganı ile çıktığımız yolda “yeşil pasaporta vize uygulaması hakkı” elde ettik!

    itibarımız gitgide yükseliyor!

    medya bunu müjde olarak verecektir.

  • kısa mesafe götürmeyen taksiciyi kıçından vurmak

    sebep ne olursa olsun, şiddetin her türüne ayrıca silahla adegsdjddjkssbjxc
    üzülmedim