sir real lancelot6
profili

  • mhp ve akp'nin maltepe sayımlarına müdahale etmesi

    kötülük.. safi kötülük..

    o salonu basan parti yöneticileri.. onların itleri..

    sonra bunu 'chp olay çıkarttı' diye haberleştiren yandaş medya..

    bu kadar kesif kötülük karşısında insanın nutku tutuluyor gerçekten.

    ben birine haksızlık yaptığımı düşünsem uyuyamayan adamım. gerçekten aklım almıyor bu kadarını.

    iş demokrasi için müdahaleyi de geçti. resmen iyilerle kötülerin savaşı bu.

    biraz vicdanı temiz olan ve akli melekelerini yitirmemeyi başarmış herkesin bunun neresinde durmak gerektiğini görebilmesi lazım.

  • yeni sistemde kıdem tazminatı alma koşulları

    şunu reform diye pullayıp satan yandaş medya emekçilerine de kafam girsin.

    adamlar gerçek yapısal reform yapmak, sosyal yardımlara dayalı sadaka düzenini rehabilite etmek, yandaşlara mamayı kesip bütçeyi adam etmek yerine yine senin gibi bordrolunun sırtına biniyor ve senin kıdem tazminatını yakıyor.

    sen de yediğin bu kazığı "reform" diye allayıp pulluyorsun. sürekli senin sırtına binen bu harami düzeni devam edebilsin diye.

  • ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz

    dün geceki "bizim halkımız var, allahımız var" şeklindeki son derece rasyonel, akılcı, ekonomik temellere dayalı, güven verici açıklamalar öncesinde 5.30da bıraktığımız doları sabah 6.25te bulmamıza yol açmıştı.

    benzer açıklamaların devamıyla nereye gideceğiz göreceğiz.

    bence bir kez daha londra'ya gidilsin, "faiz sebep enflasyon sonuçtur. merkez bankasına yön vermek benim görevim" açıklamaları tekrar edilsin. 10u görelim 1 sıfır atalım tatlıya bağlayalım. ne dersiniz arkadaşlar? yarın yokmuş gibi yaşamaya var mısınız? tekbir!!

  • yurtdışındaki türklere kdv'siz konut satışı

    sözlük izin verseydi "yurtdışındaki türk vatandaşlarına kdv'siz konut satışı" olacaktı. sadece konut da değil tüm gayrimenkuller kdv'siz artık onlara.

    yeni yasayla 6 aydan fazla yurtdışında ikamet eden türk vatandaşlarına 0 kdv ile gayrimenkul alma hakkı geldi.
    http://www.businessht.com.tr/…utta-yeni-kdv-mujdesi

    yurtiçindeki türkler?
    onlar ödemeye devam.

    bir nevi türkiye'den siktir olup gitmeme vergisi.
    (bkz: #66480626)

  • 2017 ekonomik krizi

    bizimkiler sülalecek atatürkçüdür. bizde fetö'nün ne mal olduğunu ezelden beri herkes bilirdi. bu yüzden başarılarımdan dolayı sürekli kapıyı aşındırmalarına, burslar teklif etmelerine rağmen değil evlerine, okullarına.. dersanelerine bile adımımı atmadım hayatımda. hiçbir siyasi partiye veya derneğe üye olmadım hiç. bank asya'yı bırak yeşil sermaye ile işim olmaz zaten. kaldı ki 10 senedir deistim.

    terörün her türlüsüne her zaman karşı oldum. destekleyen kitle ne mağduriyet yaşamış olursa olsun terörün, insan hayatına kıymanın hiçbir mazareti olamayacağına inanırım. pkk'ya her zaman diş biledim..

    gelin görün ki bu ülkede çalışan bir insan olarak yarın başıma bir şey gelmeyeceğinin, suçsuz yere süründürülmeyeceğimin garantisi yok. varımın yoğumun üstüne bir savcının kelamıyla veya bir khk ile çökülmeyeceğinin garantisi yok.

    gerçekten tüm paraları dolara çevirip abd'deki hesaba göndermeyi iyiden iyiye düşünmeye başladım.

    ederine gidebileceğini bilsem malı mülkü satıp nakte çevirmek için bir an beklemem.

    şu an bu memlekete katma değer yaratma, bu memlekette gelecek şekillendirme namına en ufak motivasyonum yok. etrafımdaki hemen herkes de böyle. nice pırıl pırıl insanlar işlerine konsantre olamadan çaresizlik içinde bekliyorlar.

    işimin minimum gereksinimlerini yerine getirmenin haricinde kendimi yurtdışında iyi iş bulmak için daha çekici hale getirmeye verdim. alanımdaki trend konuları daha iyi öğrenmek için gayret ediyorum. ingilizcem zaten akıcı. almancamı da tekrar diriltmeye çalışıyorum bir yandan.

    yarının ne olacağı belli olmadığı için tüm gereksiz harcamaları sıfırladık. üstümüze başımıza zaten aylardır yeni bir şey almıyoruz.

    hal böyleyken dolarda öngörülen dip olan 3.50'yi beklemeden kalan tl'leri de bir an önce dolara çevirip abd'ye swiftleyeceğim sanırım.

    khk ile suçsuz yere işinden atılanlar canına kıyıyor. müjdat gezen'in okulu kundaklanıyor. akgezen milisler silahlandırılıyor. başsavcı vekillerine kadar faşizme arkasına dayamış herkes artık açık açık tehditler savuruyor.

    ve bu ülkeyi yönetenlerden hiçbiri bu endişelerin yersiz olduğuna dair bir telkinde bulunmuyor.
    tam tersi söz konusu.
    yapılan tüm faşizanlıklar üstlerdekilerden destek buluyor.

    bu ülkenin aklı başında kesimleri de ucunu göremedikleri bir çağlayana sürüklendikleri korkusuyla "mış gibi" yaşamaya çalışıyorlar. kuyuruğu dik tutmaya çalışıyorlar.

    hasılı kelam, ne ekonomik krizi, ben hayatım boyunca bundan daha büyük topyekün kriz hali görmedim bu ülkede.

    avm'lerde kim ne harcıyor bilmiyorum ama benim gibi düşünen en az %30 var bu ülkede. sırf bizim gibiler harcamamaya devam etse zaten daha kaç ay geçebilir ortalık çatırdamadan, onu da bilmiyorum.

  • pisa testine sadece fen liseleri girse 3. olurduk

    adama sorarlar o zaman her köşebaşına bir imam-hatip okulu açmanın ne işe yaradığını.