zhafrus10
profili

  • fatih altaylı

    halkı kin ve düşmanlığa tahrik teşvik suçu da mondros'un 7. maddesi gibi oldu. işlerine geldiği gibi kullanıyorlar. yalnızca belli bir kesimin tahrik olması bunu suç yapıyor.

  • herkes çok gergin

    fonlandığını öğrendiğim kanalları izlemiyorum. nevşin ve bu 140journos başı çekiyor.

    edit: bir sürü mesaj geliyor "hepsi fonlanıyor yha .s.s" minvalinde. benim için mülteci propagandası yapan ve türk milletine zararı olacak söylemleri destekleyen kanalları takip etmiyorum kardeşim. yok öyle soft propaganda yapıp ara sıra da muhalifmiş gibi davranmak. yemiyoruz artık.

  • wfp'nin elon musk'a 6.6 milyar dolarlık faturası

    128 milyar dolar nasıl bir para daha iyi anlıyorsunuz.

  • trafik kazalarından ölümlerin %74 azalması

    (bkz: entry nick uyumu)

  • rise of empires ottoman

    celal şengör'ü de istanbul'dan kaçan şişman burjuva yapsalardı tadından yenmezdi.

  • ingiliz dendiğinde zihinde oluşan ilk imge

    sıcak patates yemiş gibi konuşan insanlar.

  • çorlu'daki öğretmene soruşturma açılması

    bugün gündemden hiç düşmeyen çorlu'daki öğretmen-öğrenci vakasını biliyorsunuz.

    yaşananları kaydeden öğrencilerin görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından okul yönetiminin öğrenci hakkında, çorlu ilçe milli eğitim müdürlüğünün de görüntülerdeki öğretmen hakkında idari soruşturma başlattığı kaydedildi.

    kaynak

    öğretmenin suçu galiba çocuğu dövmemek. başka izahı yok.

    şimdi bazılarımız sınıf yönetimi falan diye tutturabilir ancak ne yazık ki o kırmızılı yavşak gibi öğrencilerin olduğu bir sınıfta eğitim bilimlerinde öğretmenlere verilen "seni anlıyorum, senin neler hissettiğini biliyorum." gibi romantik cümleler işe yaramaz. öğretmen muhtemelen videoya çekildiğinin farkında ve onun için eli kolu bağlı hareketler sergiliyor. çünkü tokat atsa biliyor ki ertesi gün bütün haber bültenlerinde kendisi yayınlanacak ve belki de bunun için görevinden olacak. ama bunu yapmadığı için idari soruşturma açılıyor olması ne büyük akıl tutulması yaşadığımızın göstergesi bence.

  • çaldıran'daki ücretli öğretmenlik skandalı

    fotoğrafta görüldüğü gibi çaldıran'daki okullara alınan ücretli öğretmenlerin aslında öğretmen olmadığı, iki yıllık önlisans programlarından mezun olan kişilerden seçilmesi skandalıdır. -ki muhtemelen eğitim fakültesi mezunu olan birileri başvurduğu halde torpili olmadığı için alınmamıştır.

    ücretli öğretmenlik zaten eğitimin kanayan yarası bunu biliyoruz ancak hiç bu kadar boku çıkmamıştı bu sistemin. sadece çaldıran değil neredeyse tüm türkiye'de durum bu şekilde aslında. çocuklarınızı gönderdiğiniz okullarda ingilizce dersine turizm çıkışlı, matematik dersine muhasebe mezunu biri girebilir. ama artık buna dur deme vakti geldi. çünkü böyle giderse zaten diplerde olan eğitim seviyemiz daha da dibe batacak ve sonu hiç iyi olmayacak. ekşi sözlük yazarlarından bu duruma tepki vermelerini istiyorum.

    edit: şu an ülkedeki öğretmen açığı 80 bin civarında. ve atama bekleyen de 400 bin öğretmen var. madem okullarda öğretmen yok ve atama bekleyen o kadar kişi var neden bu gençlerin atamasını yapıp hem eğitim kalitesini arttırıp hem de gençlerin psikolojisinini düzeltmiyorsun? ama öyle boşvermiş bir sistem var ki 2016 kpss puanıyla ataması yapılan öğretmenler daha görevlerine başlayamadı bile. yazık diyorum.

    edit2: burada da sözlük yazarı iyi biri olmaya çalışan çocuk tarafından gönderilen mesajı görebilirsiniz. sanırım kendisi de torpille ücretli yapan tiplerden.

  • öğretmenle pilotu aynı kefeye koymak

    evet öğretmenler bu ülkenin can damarıdır. *

  • 1 kasım 2016 ekşi sözlük'ün kapatılması

    lan ipneler daha yeni yazar oldum ben.