pornking6
profili

  • kılıçdaroğlu'nun ayakta alkışlanması

    kk ile tayyip'in arasinda zerre fark olmadiginin ispati.

    allah belanizi versin, satilmislar. ulan sizde hic mi ar, utanma yok? yeter ulan, inin bu milletin ensesinden kene soylari!

    (bkz: tatava yapma istifa et)

    ekrem imamoglu, sen de iyi dinle. bak insanlarin guvenini cok sarstin. senin de bu satilmislarla ayni sepete konmana ramak kaldi.

    sesini simdi cikarmazsan, simdi kazan kaldirmazsan bir daha sakin niyetlenme. bu halk seni de siler. sen de kilicdaroglu gibi mezarina isenecek bir satilmis olarak anilirsin.

  • iktidar yerine muhalefeti eleştiren çomar

    (bkz: kk cetesinin manipulasyon kampanyasi)

  • abd'nin çöküşünü başlatan olay

    burada bahsedilen sey “debt ceiling” olarak adlandirilan, amerikan kongresinin uyguladigi donemsel odeme limitinin asilmasi konusudur.

    bu limit 1917 yilinda hayata gecmis, 1960 yilindan beri ise 78 defa degistirilmistir. aslinda borclanma limitinin borclarin artmasiyla ilgisi yoktur, ama bu konuya girmek yersiz.

    ozetle, sansasyonel olmasi icin basinin pompaladigi haberlere konu olan borclanma limiti hikayesinden bahsedilmis bugun girilen entry'de.

    abd hazinesinin yaklasik 31 trilyon dolar borcunun 7 trilyon kadari abd'deki farkli devlet kurumlarinadir. yani kendisinedir. abd'nin gsmh'si yaklasik 25 trilyon dolardir.

    7.5 trilyon dolarlik borc diger ulkeleredir. geri kalan borc ise bankalar, sigorta kurumlari, yerel yonetimler vs. tarafindan tutulur.

    bir de abd'nin alacaklari konusu var, ama buna girmek de yersiz.

    en onemli nokta su: abd dolar ile borclanir. abd ekonomisi zayiflarsa dolar deger kaybeder. dolar deger kaybederse abd'nin borcu kuculur. dolayisiyla diger ekonomiler icin gecerli olan bircok “kural” abd ekonomisi icin gecerli degildir.

    neyse… google'a girip “hangi ulkelerin abd'ye borcu var” diye arayin. sonra “abd'nin hangi ulkelere borcu var” diye arayin. goreceksiniz ki iki aramada da karsiniza abd'nin borclariyla ilgili haberler ve makaleler cikacak. bunun iki sebebi var; birincisi abd'ye karsi yurutulmekte olan propaganda. ikincisi ise abd'nin alacaklarinin haber degeri tasimamasi.

    sakin olun, sansasyonculara inanmayin.

  • rusya nükleer atarsa abd ne yapacak

    abd boyle bir hareketin rusya icin felaketle sonuclanacagini resmi olarak acikladi.

    genel gorus, rusya’nin nukleer silah kullanmasi halinde nato kuvvetlerinin ukrayna’ya saldirmak icin kullanilabilecek butun rus askeri unsurlarini konvansiyonel silahlarla yok edecegi yonunde. buna rusya’nin karadeniz’de yer alan donanmasi da dahil.

    hakkinda spekulasyon yapmaya gerek olmayan, cevabi belli olan soru.

  • karın kası yapmanın püf noktaları

    (bkz: muhammad ali)'ye kac mekik çektiğini sormuşlar. demis ki:

    "ı don't count the sit-ups. ı only start counting when it starts hurting because they're the only ones that count. that's what makes you a champion."

    yani diyor ki, "aci duymaya baslayana kadar çektiklerimi saymıyorum. çünkü digerlerinin bir onemi yok."

    benim kocaman göbeğim var, nasihat verecek durumda degilim ama muhammad ali bence isini biliyordur.

  • deri koltukta tüylü kedisini severken viski içmek

    sacmaliktir. zira kedili ortamda deri koltuk olmaz. kedi dedigin o koltugu gordugu an hayatini koltugun anasini sikmeye adayacaktir.