emzegrit5
profili

  • 20 nisan 2023 doğalgazın karaya ulaştırılması

    hikayeyi harlamak için gönderilen troller bi tarafa da bi de mama verilmediği halde ucuz milli duygularla “memleket için önemlidir, takdir etmek lazım” moduna girenler var.

    olm bu adamların hiçbir işine en ufak paye verilmeyeceğini, zerre güvenilmeyeceğini, yaptıkları olumlu gibi görünen şeyleri dahi sadece kişisel çıkarlar için yapıp halka hizmet gibi bir güdülerinin olmadığını hala öğrenemediniz mi?

    gencecik masum çocukları sokakta döve döve öldürmüş, çocuklarının karnını doyuramayan anne-babaların kendilerini öldürmelerine sebep olmuş bir hükümet bu. dünyayı geçtim galaksiyi 1000 yıl besleyecek enerji kaynağı bile bulsalar ne aferin derim, ne iyi yapmışlar derim.

    muhalif olup da içinde bu kini canlı tutmayanlara gerçekten hayret ediyorum.

  • bilkent vs itü vs koç vs boğaziçi vs odtü

    (boğaziçi = odtü) > (bilkent = koç) > itü

    cenabı hak öyle kusursuz bi düzen yaratmıştır ki kategori içinde şehir seçebilmenize olanak verir.

  • gitara yeni başlayanlara tavsiyeler

    ingilizce biliyorsan youtube'da onlarca güzel yabancı kanal var. türkiye'deki en kral hocalardan daha iyiler. türkçe kanallarla hiç uğraşma.

    ingilizce bilmiyorsan gitardan önce git ingilizce öğren. o daha acil.

    ilk etapta aklıma gelen kanallar:

    marty music
    paul davids
    music is win
    the art of guitar

    şunlar da tam gitar dersi değil ama müzik teorisi veya genel müzik kültürü üzerine faydalı olabilecek kanallar:

    adam neely
    rick beato
    micahel new

  • müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi

    olumlu bir gelişme olarak görmek için en hafif tabirle saf olmak gereken uygulama.

    bir defa, çoğu kişi "amerika'da papaz evlendirince bir şey demiyorsunuz falan" demiş. kilise'de gidip papazın önünde yemin etmenin amerikan hükumeti gözünde bir değeri yok. evlendiğiniz eyaletten resmi bir marriage license aldığınız müddetçe resmi nikahlı oluyorsunuz. dini törenle resmi uygulamayı karıştırmamak lazım.

    ayrıca bu uygulamanın "çok güzel işte, çeşit oluyor, halka hizmet ve kolaylık" gibi fikirlerle yapıldığını sananlar 2010'da akp'nin darbe anayasasını değiştirip türkiye'yi inanılmaz demokratik bir ülke haline getireceğine falan inananlarla (yetmez ama evetçi diye de geçer) aynı kafada olmalı. uygulamayı bağlamından koparıp, başka ülkelerden örneklerle süsleyip falan yorumlayamazsınız.

    akp'den bahsediyoruz burada. tüm uygulamaları gibi bu da halkın mutluluğu için değil kendi ajandalarına göre toplumu şekillendirmek amacıyladır. akp kaynaklı her şey gibi problemli, karanlık, art niyetlidir.

    birkaç bölüm sonra haluk'un "benim yanımda resmi nikah falan diye konuşmayın. imam nikahı müthiş bir şey." türü bir nutukla selami'yi falan azarlamasını izlersiniz çocuklar duymasında. şu kararı olumlayan o diziyi de izliyodur zira.

  • facebook'u tahtından indirecek bir site kurmak

    http://www.akrepnalan.com/

    webin bittiği yer...