balbarss2
profili

  • fırat kalkanı operasyonu

    "ypg'yi neden vuruyorsunuz?" dese safı belli olacak. onun için diyor ki abd, türkiye'yi bu bataklığa soktu.
    hayır şeker kardeşim, bu kez öyle olmadı. abd oyalaya oyalaya, güvenli bölgeye karşı çıka çıka, muhalifler için olan eğit-donatı baltalayıp ypg-pyd'yi eğitip-donatıp-özel kuvvetler+hava desteği sağlaya sağlaya senin güney sınırında defakto bir terör devleti inşa ediyordu.
    geçtiğimiz yıl fırat kalkanı operasyonuna "evet" dedi sözde, sonra önce 7 haziran seçimlerinde oyları bölüştürüp polis lojmanlarından hdp'ye silme oylarla bu işi iptal etmeyi denedi, bu oyunu 1 kasımda millet bozunca da fetö eliyle rus uçağını düşürdü ve bir şekilde operasyonu yaptırmadı.
    bu yıl da yine mayıs ayında operasyon hazırlıklarının başladığı belirtiliyor, bu kez ne oldu? 15 temmuz.
    abd, türkiye'yi oyalayıp arada türkiye'yi başını kaldıramayacak sıkıntılara sevk ederek güney sınırımızda terör devletini inşa edecekti. 10 yıl geçmeden de türkiye'de güneydeki terör devleti maharetiyle iç savaş başlatacaktı.
    türkiye, en başında taraflara net bir şekilde söylediği, bütün çirkefliklere rağmen sabırla beklediği çözümü konjonktürün de net bir şekilde kendi lehine dönmesiyle sonunda uygulamaya koymuştur.
    bu plana karşı olanlar hem fıratın hem de okyanusun öbür tarafından fırat kalkanı operasyonunu mal mal izledikleri gibi gelip bu gibi platformlarda dezenformasyon yapmaktadırlar.

    hal böyleyken şimdi siviller ölüyor diye yaygara koparan bir terör örgütünden beklenir ki şayet abd seni kullandı kullandı sonra da bir kenara itti ise gidip bombaları new york'ta boston'da patlatman gerekir, cirze de şırnak da değil.
    sempatizanların ısrarla anlamak istemedikleri şey şu; bu coğrafyada kadim uygarlıklara rağmen devlet kuramazsın, ha olmaz ama diyelim ki kurdun, o zaman ne olur biliyor musun?? o zaman bugün patlattığın bombaların 100 misli her gün senin kucağında patlar, yok olur gidersin. şimdi testi kırılmasın diye vakur ve hassas davranan medeniyetlerin sillesi o zaman pek bir yaman olur.

  • bahçeli hayatında böyle kalabalığa seslenmemiştir

    azledilmesi gereken danışmanın beyanı. adamın bütün çıkışları falsolu, hayır buna danışıp da ne yapacaksın.