kamajikaciya6
profili

  • 9 haziran 2020 izmir depremi

    3.8 büyüklüğündeki bir deprem için başlık açılır mı? yüzeye bu kadar yakın (7.1 km) ve merkez üssü evinizin neredeyse altındaysa açılır arkadaşlar.

    özellikle covid-19 sürecinde insanlar zaten yeterince kaygı ve korku yaşadılar. şu an en ufak olumsuz bile aşırı tepki ile karşılanabilecekken, hissedilmesi oldukça olası, yerleşim yerlerine yakın bu büyüklükteki bir depremin insanları tedirgin etmesi oldukça normaldir.

  • 3 temmuz 2019 büyük internet çöküşü

    internet'i facebook, twitter ve instagram'dan ibaret zanneden yeni neslin zırvası.

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    yok efendim siktirip gidilsinmiş de, oralarda ayaklar altında sürünülecekmiş de bilmem ne. geçiniz kardeşim. bunu söyleyen çoğu kişinin amacı daha özgür, daha refah içinde, daha eşit koşullarda, daha iyi yaşamak filan değil. kimse erkekliğe bok sürdürmüyor. ama ben söyleyeyim bari; korkuyorum.

    evet amına koyayım korkuyorum. çünkü değil 5 sene 5 ay sonra bile kapıma dayanıp "senin karın bize helal" diyerek karımı alıp götürmeyeceklerinin, "evde köpek beslenmez, melekler kaçar" diye köpeğimi boğazlamayacaklarının ya da aksiyon figür koleksiyonumu görüp "lan bu puta tapıyor" diye linç etmeye kalkmayacaklarının garantisi yok. bu kadar basit işte. can korkusu. ne kadar direnebileceksin? 1 saat? 2 saat? o kapıyı yıkarlar aga. sonrası? düşünmek istemiyorum.

    hadi diyelim bunlar uçuk örnekler. yarın iş yerinizde sizinle rekabet halinde olan ya da daha önceden münakaşa ettiğiniz birisi gidip gizli tanık olarak sizi savcılığa şikayet etse işten atılmanız ya da ihraç filan edilmez işten değil. çünkü savcının karşısına çıktığınızda size "senin bilmem neci olduğuna dair gizli tanık ifadesi var, ispatla olmadığını" diyecek. her şeyi geçtim var mı avukat tutacak paran? nasıl savunacaksın kendini, biliyor musun? hayır. nasıl ispatlayacaksın bilmem neci olmadığını? gizli tanık onu bunu söylemiş diye açacak davayı. sonrası? allah kerim. namuslu ve dürüst bir hakime denk gelirsen belki kısa zamanda beraat edersin. ha tüm bunları tutuklu olarak yaşamak bile var. allah korusun. düşünmesi bile tüyler ürpertici.

    işte bu yüzden bu ülkeden siktirip gitmek istiyor insanlar. ha oralarda yok mu bu tip sıkıntılar yaşanma durumu? var da çok az. yani tam bir bahtsız bedevi olman lazım.

    kimse kusura bakmasın agalar. ben de istemiyorum gitmek. zaten gidebileceğim de yok. ama can korkusu işte. telefon çaldığında, kapı çaldığında hatta telefona mail geldiğinde bile yerimden zıplar oldum. bu yüzden gitmek istiyor işte insanlar. yoksa oraların daha güzel olduğundan değil. mecbur bırakılıyorlar. sosyal medyayı şöyle bir gezin "size de sıra gelecek" kaynıyor ortalık. biz kimiz arkadaş? siz kimsiniz?

    ben isterim ki sistemdir, rejimdir, carttır, curttur tartışmayayım. hukuka güvenebileyim. verdiğim oydan veya karardan dolayı hedef haline getirilmeyeyim. kişilik haklarına saygısızlık yapmadıkça fikrimi söyleyebileyim. bana karşı olanla oturup tartışabileyim. dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar çok siyaset konuşmuyor yahu insanlar. bizim her muhabbet siyasete dönüyor. normal konulardan konuşamaz olduk.

    durum budur gençler. kimse "abd fırsatlar ülkesi" ya da "avrupa çok cool" diye kaçmak istemiyor anlayacağınız.

  • 6 şubat 2017 libero'nun beşiktaş'a ettiği hakaret

    valla bütün stadın "hepiniz orospu çocuğusunuz" diye bağırmasının yanında devede kulak bile değildir. bu beşiktaşlı ağlaklığı sınır tanımıyor artık.

    not: yiyin birbirinizi

    edit: imla.

  • galatasaray'a fetö soruşturması

    evet 30 genel kurul üyesi tutuklu geriye kalan 98 genel kurul üyesi gözaltında olan kulüplere değil de galatasaray'a yapılacaktır.

    rüyalarda tabii.

    bu da bonus: http://media.altersozluk.com/…944/54c9e3f7d54bb.swf

  • 1.85 boyunda zeki esprili yakışıklı kültürlü erkek

    1,85 - check (tam hem de)
    zeki - check (nobel beklemiyorsan tabii)
    espirili - check (bir cem yılmaz olamam elbette)
    yakışıklı - check (yani bir brad pitt değiliz tabii ama elimiz yüzümüz düzgün)
    kültürlü - check (seneye doktora bitiyor çok şükür)

    hepsi tamam. hatta fazlası var. 140 kiloyum ve evliyim.