gezgin samuray5
profili

  • kariyer.net'te yayınlanan köle ilanı

    hem suçlu hem güçlü bir adamın yayınladığı ilan. şunu unutmayın bir silinen, 10 yazılır, gg'ye falan da girmez, bilmem anlatabildim mi. (gene revize ettim sözlük, korkma)

    tekrar yazalım biz de;

    iş kanunlarına göre yasalara aykırı şekilde kişi çalıştırmak isteyen birinin ilanıdır. açıkça suç işlemektedir (hem de kendi ağzıyla bunu yazmış) tabi türkiye'de yine suçu işleyen değil suçu açığa çıkaranlar mahkeme yoluyla cezalandırılmaktadır.

    ilana bakmayanlar da aşağıdaki linkten görebilirler;

    https://store.donanimhaber.com/…bb34495a29f4f7b.jpg

    edit: bu mesajın nesini gg'ye aldınız sözlük çok merak ettim?

  • atatürk'ün hataları

    hiç şüphesiz ki en büyük hatası sağlığına dikkat etmemesidir ve genç yaşta hayatını kaybetmesidir. muhtemelen biz onun yerinde olsak, çok daha erken ölürdük kederden, dertten, orası da var elbette ama keşke daha uzun yaşasaydı da türkiye'yi daha da iyi bir hale getirebilseydi diyorum.

  • erkan tan

    türk dil sözlüğündeki soytarı kelimesinin yanına resmi eklenmesi gereken bir canlıdır.

  • osman gazi köprüsü

    fiyatların hiçbir zaman normalleşmeyeceği köprüdür, zaten şu an geçen de geçmeyen de bu fiyatı ödüyor. adamların kapı gibi fiyat sözleşmesi var. devlet sözleşmede 2008 yılında, 35 dolar fiyatla anlaşmış ama amerikadaki enflasyon bazında bu fiyata da artış garantisi vererek 2016 yılı için yaklaşık 40 doları garanti etmiştir. gerçek köprü geçiş ücreti şu an yaklaşık 120 lira + kdv'dir ve her geçenin verdiği 88,75 liraya ek olarak devlet de 31,25 lira geçen araba başına ödemektedir. tabi ki bir de 40000 arabalık günlük geçiş garantisini de karşılamakta ve her geçmeyen araba için 40 doların tamamını vermektedir. üç aşağı beş yukarı bu şekilde giderse yap-işlet-devret süreci bitene kadar devlet yaklaşık 4-5 köprü parası ödeyecektir. yani yine biz kazıklanacağız. bilmem anlatabildim mi.

  • ronaldo'nun primini kanser hastalarına bağışlaması

    tam olarak bağışlanan para 275 bin euro'dur. bu prim portekiz milli takımını kupayı kazanması primidir. aynı zamanda ronaldp böyle primleri zaten sürekli kanser vakfına bağışlamaktadır. örnek verirsek;

    - 2016 şampiyonlar ligi şampiyonluğu primi olarak kazandığı 600 bin euroyu kanserle savaşanlar vakfına(http://www.independent.co.uk/…charity-a7063036.html)

    - nepal depremi sonrası nepal yardım fonuna 5 milyon sterlin
    (https://www.theguardian.com/…nepal-aid-fund-reports)

    - hasta bir çocuğun ameliyatı için 83 bin dolar;
    (http://sports.yahoo.com/…s-operation-155950192.html)

    - portekizde kanserle savaş merkezi kurulması için 165 bin dolar bağışllamıştır.
    (http://www.dailymail.co.uk/…ver-tom-daley-list.html)

    araştırılırsa daha bir çok yardım kuruluşuna yardım ettiği de rahatlıkla bulunabilir.