gordon shumway3
profili

  • kızlarla anlaşamıyorum en iyi arkadaşım hep erkek

    sami abimizin şöyle cevapladığı cümle.

  • gülmen ve özakça'nın tutuklanması

    devlet önce insanları fetö ile mücadele kapsamında, sorgusuz sualsiz işten atıyor. tüm özlük haklarını da yok sayıp dımdızlak ortada bırakıyor. yani parasızlıktan aç kal, geber banane diyor. bu insanlar da madem öyle, biz de aç kalıyoruz diyorlar ve açlık grevine giriyorlar. bu durumda devlet de diyor ki, hayır aç kalamazsın, adaletin işleyişine mani oluyorsun, seni hapse atıyorum. bir de dhkp-c sempatizanlığı yaftası yapıştırılıyor.
    bu ne saçma bir hikaye böyle.
    zorla tıbbi müdehale mi gerçekleştirmek istiyorlar, yoksa göz önünden kaybetmeyi mi amaçlıyorlar, anlamadım. zorla besleme ihtimalleri bile var.
    bu insanlar kendi canından vazgeçmiş, yetmiş küsür gündür aç. insan bir öğün atlayınca nasıl acıkıyor bir düşünün, bu insanların nasıl bir mücadele verdiklerini. açlıktan ölmek gibi korkunç bir ölüm şeklini bile göze almışlar. bu insanlara sen daha neyin eziyetini etmeye çalışıyorsun? adam kendi bedenini kendine zindan etmiş, sen onu zindanlara atsan ne olacak.

  • 28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması

    bütün gün şöyle şeyler okudum;

    - canımız yanıyor
    - lanet olsun, allah belanızı versin (teröristlerin olabilir, hükümetin olabilir, muhalefetin olabilir, menşeine göre)
    - nefes alamıyorum, avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum, gözüme uyku girmedi
    - ben de (buraya bir zaman birimi ekleyin) önce oradaydım, ben de ölebilirdim
    - my thoughts and prayers go out to istanbul, stay strong, ı stand with you etc.

    ve bunların hepsini okurken bütün içtenliğimle "ya bi siktir git" dedim.

    bana bugün herkes çok şuursuz ve samimiyetsiz geliyor. çok yakın arkadaşlarım, çok sevdiğim insanlar bile.

    bir arkadaşımın facebook güncellemesi şöyleydi mesela;

    "hayır, ben güvende değilim ve bu sistemin bir parçası (kendimi güvende işaretleyerek - safe (ı'm not safe! we re not safe.)/ olmayacağım. . !"

    ya allah aşkına senin tepkin neye ve kime şimdi? ne alaka? sistemin bir parçası olmayacakmış haspam. "ı don't want to be part of the establishment" geyiğinin dünyanın her yerinde gideri var gerçekten. bunu yazan da doktorasını tamamlamış bir akademisyen ya.

    kimi insanlar realiteden kopuk, garip bir hayat yaşıyorlar galiba. biri twitter'da "the world needs more love" yazmış. bunu da 1000'den fazla kişi retweet etmiş.

    büyük bir çoğunluk beylik laflar etmiş, tatlış tatlış. "innocent people were targetted yet again, when will it end?" yazmış biri mesela. laf dedi bal kabağı. kimi de tüzel kişilikmiş gibi basın açıklaması yapmış facebook'tan, "şehitlerimize allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" diyerek. sağol be, sen de olmasan.

    akp seçmeni biri " bu masumların kanlarında boğulacaksınız ama asla emellerinize ulaşamayacaksınız hainler kirli emellerinize ulaşmanıza izin vermeyeceğiz." yazmış. konu ile ilgili ne yapacaksa artık. ki bu eylemi gerçekleştirenin amacı nedir desen bilmez.

    başka biri "?#?istanbul? we will ?#?neverforget? we will ?#?neverforgive?" yazmış. bok. ankara patlaması ne zaman oldu, kaç kişi öldü desen cevap veremez. never forgive'miş, sanki unutmasan kaç yazarsın? duyan da gidip ışıd'la savaşacak sanır.

    ya ben diğer insanlar gibi hissetmedim bugün hiç, ya da insanlar çok tutarsız ve şuursuz. baktım haberlere, "yine mi ya" dedim sadece. saat 3'te havaalanındaydım dün. ben de orada olabilirdim diye hayıflanasım da gelmedi. orada değildim nihayetinde. ölüm insanı bir tek terör olaylarında bulmuyor ki, sanki ölümsüz insanlarız da bir tek bomba patlamasında ölüyormuşuz gibi bir hava var. çok garip geliyor bu durum bana. çok sunni bir korku aslında. misal 2014 yılında türkiye'de trafik kazası sonucu ölen insan sayısı 3524. terörün en çok olduğu dönemde bile bu sayının yanından bile geçmez teröre bağlı can kaybı. ama terör bizi her türlü ölüm sebebinden daha çok korkutuyor şu an.

    teröre nasıl tepki verilmesi gerektiğini de bilemiyoruz bence. bizim öfke nöbetlerimiz bir garip. avrupalı'nın verdiği "birlik ve beraberlik içerisindeyiz, bizi değiştiremeyeceksiniz" duruşu da bana saçma geliyor. değiştirdi işte, korkuyorsun, ve provake oldun. amaç da bu zaten. o adam da senin koca devletini ve yaşam tarzını 3 bomba ile yıkamayacağını biliyor merak etme. amacı huzur bozmak, üzmek ve korkutmak. bu sırça köşkünde mutlusun ama her an her yerden çıkabilirim, seni öldürebilirim, kendini güvende ve rahat hissetme diyor. ki hissedemiyorsun, yani amacına ulaşıyor bu eylemler, biz her ne kadar "izin vermeyeceğiz!!1!!" desek de.

    izin vermemek adına ne yapıyoruz bizler, internette öfke kusup, ağıt yazıp, taziye mesajı yayınlamaktan başka? bu tepkilerin her terör olayından sonra yayınlanan "bıçak kemiğe dayandı, sabrımızı sınamayın" mesajlarından ne farkı var? devlet eliyle silah gönderdiğimiz bir örgüt bizim vatandaşımızı öldürüyor. biz bu konu ile ilgili ne yapacağız? hiçbir şey. devletin de hiçbir şey yapmayacak sen de yapmayacaksın. şu internet gazından yıldım artık. ya gerçekten bir şey yap bu tepkine yaraşır, ya da keep calm and carry on. bu tavır bile bence daha evla, en azından terörist seni terörize edememiş olur, belki terörü önlemek için daha mantıklı bir adım atmış olursun.