carmine lupertazzi4
profili

  • özgür özel

    kemal kılıçdaroğlu nasıl chp genel başkanlığına gelmişti bir hatırlayalım. daha önce pek kimsenin ismini duymadığı bir bürokrat, bir anda medyaya demeçler vermeye başladı. sonrasında diğer siyasi aktörlerleri televizyonlarda düellolara davet edip süksesini artırdı. sonrasında ne oldu peki? hepimizin hatırladığı deniz baykal'ın kaset skandalı ortaya çıktı. sonrasında malumunuz kemal bey chp'nin başında geldi.

    genel başkanlığı süresince 10'dan fazla seçimi kaybetti. yenilgilerine ve yüzünün eskimesine rağmen son seçimlerden önce, mansur yavaş ve ekrem imamoğlu'nun her seçim araştırmasında önde olmalarına rağmen yine bir şekilde kemal kılıçdaroğlu aday gösterildi. peki sonuç ne oldu? tabii ki kemal kılıçdaroğlu seçimi kaybetti ve beraberindeki toplamda %2'den fazla oy alamayacak siyasal islamcı partiler meclise vekil soktular.

    miadını tamamlayan kemal kılıçdaroğlu, kaybedilen seçim sonrası yerini özgür özel'e bıraktı. özgür bey de koltuğa geçer geçmez şeyh sait tartışmaları başladı, dem'li vekiller öcalan lafını orada burada tekrar etmeye koyuldu ve hemen ardından da 12 şehit verdik. bütün bunlar olurken de chp genel başkanı terör bildirisini imzalamıyor ve hatta şeyh sait'e terörist veya hain bile diyemiyor. ve bütün bunlar yaklaşan yerel seçimler öncesi gerçekleşiyor. chp böyle davranırken türkiye'nin herhangi bir yerinde oylarını artırma şansı var olabilir mi sizce?

    yukarıda belirttiğim olay döngüsünün hayatın ve türk siyasetinin doğal akışına uygun olduğunu bana kimse açıklayamaz.

  • 1 mart 2023 kılıçdaroğlu açıklaması

    ne kadar geç o kadar iyi. açıklanan aday akp'nin can havliyle gerçekleştireceği kara propagandadan nasibini alacak. belirsizliğin planlı olduğunu düşünüyorum.

    en pragmatik olmamız gereken zamandayız. karşı cephede çatlaklar varken tayyip erdoğan'ın karşısındaki en güçlü aday kim olursa olsun ona oy vereceğim.

  • 5 ağustos 2018 iran olayları

    iranlılar senelerdir islamcı despot bir yönetim altında yaşıyorlar ve ülkede resmi bir istibdad rejimi hakim. insan hakları ihlalleri gırla gidiyor, islam devrimi fikirlerini paylaşmayan aydınlar ülkeden kaçmak zorunda kalmış. ülke doğalgazı ve petrolü çıkarsan makarna üretemeyecek halde ama halk ayaklanınca bu hemen dış güçlerin kışkırtması, amerikan oyunu oluyor.

    iranlıların artık bu rejim altında yaşamak istemediği fikri hiç aklınıza geliyor mu? ulan her şey mi batı oyunu be? bu insanların kendi fikirleri, düşünceleri yok mu? gına geldi artık bu büyük resim saçmalığınızdan.

    edit: gerçekleşen hareket gerici bir ayaklanma olsa bile bu duruma kimse dış güçlerin oyunu demiyor. fakat ne zaman despotluğa karşı halk ayaklanması olsa malum kesim hemen "batı oyunu" damgasını yapıştırıyor. anlatmak istediğim nokta asıl olarak budur.

  • oral seks sonrası meni yutulmalı mı tükürülmeli mi