kayip corap5
profili

  • akp'ye kızıp dinden çıkmak

    akp'ye kızıp dinden çıkmak gerçekten çok saçma, dinden çıkmak için kuranı okumak yeterli.

  • sonu et ile biten lokanta adı alternatifleri

    siktir-et

    hesabın ne kadar geleceği konusunda spoiler vermiş oluyor.

  • 2016 ekonomik krizi

    vergi barışı neden çıkartıldı acaba? çalışmakta olduğum firma, tüm vergilerini muntazam bir şekilde eksiksiz öder. (muhasebeciyim direkt ben ödüyorum) hatta şöyle söyleyeyim, hacim ve satış olarak bizim firmadan 10 kat daha büyük bir firmada çalışmıştım, buranın yarısı kadar vergi ödemezdi.

    bu hafta bir vergi müfettişi bizim ymm'yi arayıp 2012 yılı itibari ile inceleme yapacaklarını bildiriyorlar, eğer incelemeye girmek istemiyorsanız, vergi barışından faydalanmanız gerekiyor. her şeyimiz muntazam olduğunu düşündüğümüz için, buyursun gelsinler diyoruz. fakat bizim ymm (eski maliye müfettişi) vergi barışından faydalanmamızı öneriyor. zira bu adamlar buraya incelemeye değil ceza kesmeye gelecekler. siz ne kadar vergilerinizi muntazam ödeseniz de, biz de usul esastan önce gelir, vergi cezası kesemezse herhangi bir usulsuzluk bulup ceza keser diyor.

    ve bu durum bizim firmaya özel değil, hemen hemen tüm müşavirleri arayıp benzeri inceleme bilgileri bildiriliyor. vergi barışının son günü 30 ekimden 25 kasıma uzatıldı. şu an devlet, kar beyan etmiş tüm mükelleflerin yakasına yapışmış haraç talep etmektedir.

    bedelli askerliğin çıkacağına dair dedikodular yayılmaya başlamış durumda. sizce devletin bu para toplama sevdası neden kaynaklanıyor? hayır hayır kesinlikle kriz değil, yeni yapılacak ve geçiş ücreti bilmem kaç euro olacak yeni yollar ve köprüler lazım, sadece bunun için topluyor.

    tahmin yürütüyorum : başkanlık referandumu olumsuz çıkarsa, kasmayı bırakacaklar ve ekonomik kriz tüm kesimlerce kabul görecek. gerekçesi de şimdiden belirtildi ya başkanlık ya pişmanlık

    edit : otobuste sessiz osuran adam uyarısı ile eklenmiştir. 45 yaş altındaki tüm çalışanlardan bes (bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi) için kesinti yapılacak olması da başlı başına felakettir. hem benim maaşımdan, devlete sosyal güvenlik ve emeklilik için %15 (işverenden %22,5) prim keseceksin. hem de "bana güvenme hacı benim sağım solum belli olmaz, sen yine bir bes yaptır" diyip zorla beni bes'e dahil edeceksin.

    eklemeyle bitmeyecek anasını satayım, bir de kıdem tazminatı fonu olayı var, şimdi bilindiği üzere tüm çalışanlardan ve işverenden işsizlik fonu kesintisi yapılıyor, fakat konu ödemeye gelince türlü zorluklar çıkartılıyor. hal böyle olunca işsizlik fonunda biriken para 100 milyar civarında bir rakama ulaşmış durumda, bu fonun nasıl değerlendirildiği ise muğlak. aynı şeyi kıdem tazminatı için de getirilmeye çalışılıyor. uygulamaya başlandığı tarihten itibaren tüm işverenlerden kıdem tazminatı kesintisi yapılacak fakat ilk 10 yıl kimseye ödeme yapılmayacak.

    yok canım devlet fellik fellik nereden fon yaratsam derdine düşmüş değil, sadece bizim geleceğimizi garanti altına almak istiyor.

  • rus savaş uçağının kamerasından görünen ufolar

    helal olsun holywood yapımcılarına, adamlar öyle bir ufo konsepti çizdiler ki, uzaylılar bile bu konseptin dışına çıkamıyor.

  • seks hayatını bir bilgisayar oyunuyla tarif et

    youtube'dan oyun videoları izliyorum.