vladko4
profili

  • işi mühendisten daha iyi bilirim diyen usta

    iş kazalarının, ölümlerin, kalitesiz imalatların birinci derecede sorumlusudur.

    ustam şunu şöyle yap dersin, direnç gösterir, şefim öyle olmaz doğrusu böyle der. ısrar edersiniz, alaycı bir kabullenmeyle dediğiniz şekilde yapar. arkanızı dönersiniz tekrar bildiğini yapar. sabırla '' bak ustacığım , binlerce testten, deneyden sonra bu teknik şartnameler hazırlanmış, bu tarifler bilimsel, sen dediğim gibi yap '' dersiniz, tamam der, yine yapmaz.

    sonra '' amına koyduğumun yavşağı, paranı ben veriyorum, benim dediğimi yapacaksın, benim dediğim yanlış, ben senden yanlış imalat istiyorum, itirazın var mı şerefsiz? '' dersiniz, sorun çözülür.

    zorunlu edit : mühendisim, iş güvenliği uzmanıyım ayrıca ölümlü iş kazalarında bilirkişilik yapmışlığım var. iş kazalarına çokça şahit oldum.
    ''paranı ben veriyorum, benim dediğimi yapacaksın'' sözüne takanlar olmuş, öncesi var, uyarı var, ikna çabası var, ayrıca yanlış bildiği bir konuda ısrar edip iş güvenliğini, imalatın kalitesini riske sokan bir '' okumuşlara meydan okumaya bayılan, okumamış bir tip'' var. bunlardan sürüyle var. benim dediğimi yapacaksın derken, şartnamelere ve iş güvenliğine uyacaksın hemşerim demişim, gel ayakkabılarımı parlat dememişim, saçma sapan emekçi kardeşimizin üstüne işediler sömürüsüne girmeyelim, komik oluyor.

    defalarca uyarıya ve denetime rağmen iş güvenliği kurallarına uymayıp iş arkadaşının ölümüne sebep olup, büyük bir huzur içinde '' vay be nasıl öyle oldu, demek insanın günü dolunca oluyormuş'' diyen yurdum emekçileriyle sizleri baş başa bırakıyorum. bizzat tanık oldum... ben şahsen aynı yönteme devam ediyorum, bunları ikna edemiyorum , tartışmıyorum artık '' hemşerim ben senden yanlış imalat ve saçmalık istiyorum, benim dediğim şekilde önlem alacaksın, benim dediğim şekilde imalat yapacaksın, paranı evet ben veriyorum, yap veya git'' diyorum halen..

  • koruma sağlayamayan türk tarafına sorularımız var

    cevabı hazır sorulardır.

    (bkz: kandırıldık)

  • türkiye ekonomisine çözüm önerisi

    eflak ve boğdan'nın vergilerinin arttırılması.

  • recep tayyip erdoğan

    zekasına kefil olmam, ama çok akıllı.

    biat kültüründen geliyor, sıkışınca çok ani manevralarla ''kudretliler''i kızdıran politikalardan 180 derece dönüp, eyvallah çekip yerini korumayı başarıyor.

    biat ettiği ''varlıklar'' mesela gidip müslüman kardeşler örgütüne laiklik propagandası yapacaksın deseler, bence gider... salonda buz gibi hava esebilir, müslüman kardeşler (ihvan) esen rüzgardan donabilir. sonra ordan uçağa binip ingiltere'ye bile gidebilir...

    esad'la dost olması gerekiyorsa olabilir. birden esad esetleşip kötü adam olabilir. kudretliler esad iyi adamdır deseler, tekrar dost olabilir....

    iranlı bir kaçakçının verebileceği ifadeler yüzünden içe kapanmak istiyor olabilir... yargı ve tsk ''oğlan bizim, kız bizim'' kıvamına geldiğinden içeri güvenli olabilir. içe kapanmak, katar suudla birleşmeye engel olmayabilir. afrikaya buzdolabı satıp muz alınabilir.

    içe kapanmak için ''gezi'' güzel bir bahane olabilir.

    bayram değil, seyran değil nerden çıktı bu gezi denebilir.

    kudretliler üstünü çizmişse ve artık geri dönülmez bir noktaya gelinmişse .... mit müsteşarı dokunulmazlık zırhına bürünmeye çalıştığında insanlar anlamıştı bişeyler ters gidiyordu...merhaba katar, selam sana kral suud el-17 uçakla bavul taşıyan bedevi.

    herşey olabilir.

    ama size meydana çıkın diyorsa, az durun.....

    ayı çıkabilir, taş düşebilir...