onebee8
profili

  • orta sınıf aylık ne kadar kazanmalı sorunsalı

    adama bak 50 binin 4-6 katı olmalı yazmış. iyice ergen yuvası oldu sözlük.

    karı koca memur veya öğretmen maaşını baz alırsanız orta sınıfı bulursunuz. türkiye hep böyle olmuştur karı koca çalışan memur orta sınıfın tam ortasını gösterir. asgari ücreti n 3-4 katı maaş almaktır. karı koca eve 90-100 bin giriyorsa veya siz tek çalışıyor eşiniz çalışmıyorsa sizin en az 100 bin almanız lazım. yani 3 bin dolarlık gelir eşittir orta sınıf. 150-250 aralığı giriyorsa orta-üst sınıf olursunuz.

    250 üstü iseniz yani 9-10 bin dolar üzeri varlıklı sınıf ama en asgariden ucundan kıyısından girersiniz bu sınıfa.

    alttaki ergen de ekonomi bilmeyenler demiş. prof dr sadi uzunoğlu ki görüşlerini çok beğenirim bak ne yazmış o kurlara göre şimdiye çevirince de orta sınıf 90-100 binlere geliyor:

    kaynak https://gazeteoksijen.com/…-sinif-sayilirsin-155203
    "bence artık 25 bin lira geliri olan dört kişilik bir ailenin orta sınıf olarak adlandırılması çok da doğru bir yaklaşım değil. bu rakamın daha yüksek seviyelere çekilmesi lazım. yani en az 40-50 bin lira girecek ki bir eve, ‘orta sınıf’ diyebilelim. bu da şu anda üst düzey yöneticilerin aldığı maaştır. "

    not usd o zaman 16,48 tl.

  • 2 aralık 2023 uefa euro 2024 kura çekimi

    turkey işinin bitmesi çok iyi oldu bak ne güzel türkiye yazmışlar. türkiyeyiz lan biz hangi orospu çocuğu çıkartmışsa zamanında turkey diye daşak konusu olduk yıllardır. bu konuda reyise teşekkür ediyorum.

  • anne ve babayı huzurevine yerleştirmek

    bunu utanılacak bir durummuş gibi göstermek de bir tek bizim türk aile yapısında var. yemeğin geliyor, etrafta sosyalleşeceğin tonla adam var, acil durumda müdahele edecek adamlar var ama bizim boomer kuşağı vay efendim bizi buraya attılar.

    ben size gerçek sebebini söyleyeyim. çünkü orda evlatları gibi kahırlarını çekecek adam yok da ondan. alışmışlar söylenmeye, sürekli bir şeyleri dikte etmeye, çocuklarının hayatına karışmaya, nazını kaprisini evlatlarına çektirmeye oraya gidince bireyselleşemeyince ağlamaya başlıyorlar. bireysel olgunluğunu sağlamış bir ebeveyn beni huzurevine gönderdiler, vay ben ölümü bekliyorum diye düşünmez.

  • esnaf zamanında vergi verdi mi de destek bekliyor

    bu esnaf milleti devletin kendisine emanet ettiği, aslında müşterinin ödediği kdv'yi filan kendisinin verdiği vergi zanneder. aslında bu bir nevi tahsilata aracılık etmektir. bu sizin verginiz değil esnaf arkadaşlar. sizin gelir verginizden bahsediliyor burada. o da çoğu gururla asar ya sıfır vermiştir, zarar açıklamıştır ya da bin lira iki bin lira filan atmıştır işte devlete ayıp olmasın diye. milyonlarla oynayan kuyumcuların verdiği gelir vergisi komedidir örneğin. çok vergi vereceğini düşünen vermemek için arabasını yenileyen, hatta abartmıyorum yat alan arkadaşlarım var. dükkana alıyorum ayağına meyvesini bile gelirden düşen, evinin elektrik faturasını dükkanmış gösteren bir sürü örnek var.

    sıkıştılar mı da kdv ötv derler. onu müşteri ödedi dostlarım siz değil.

  • özel sektör 2021 maaş zam oranları

    siz niye böylesiniz ya ekşici piçler. bir tane karikatür vardı lisede en orospu çocuğu bizdik diye aynı onun gibisiniz. maaş başlığına bakarsın en düşüğü 50 bin alır, zamma bakarsın yüzde 40 aldık derler, borsanın en dibinden almışlardır en yükseğinden satmışlardır, kripto parada zarar edeni yoktur, kriz başlığına bakarsın en çok ezilenler kendileridir vs vs. tamam ulan en mükemmel sizsiniz. bomboş çöplüğe döndü ya sözlük.

  • 10 ocak 2021 paribu dolandırıcılık rezaleti

    edit: konu ekşi'de gündem olunca paribu yetkilileri aradı. ekşinin gücü ve destekleriniz için teşekkür ederim.

    olayın kendilerine ait coin sisteminden ayrı yazılım kullandıkları sebebi ile olduğunu açıkladılar. yoğunluk döneminde de hesaba yansımaması durumunda tx kodunun büyük harf küçük harf duyarlılığı ile destek hesaplarına doğru paylaşılması gerektiğini ilettiler. benim destek hesabına ilettiğim ilk güne ait tx kodunda hata olduğunu belirttiler. bugün url kodunda iletilen doğru tx kodu ile hesaba aktarımı gerçekleştirdiler.

    konunun dolandıcılık olarak ithamından rahatsız olduklarını belirttiler. konu böyle açıldığı için ben de kendilerinden özür dilerim. ancak bir kullanıcının 3 gün boyunca iletişime geçmesine rağmen hem de 250 binlik gibi bir tutar için iletişim kurulmaması, destek ekibinin başından savması hoş olmadığını kendilerine ilettim.

    3 gündür uyku uyumuyordum. bence ya yazılımlarını (diğer borsalarda tx kodu ile teyit istenmiyor çünkü) ya da müşteri hizmetlerini geliştirmeleri gerek. beni arayıp 1 hafta süre verin deseler yine kabul ama insanları da anlamalılar ve ona göre aksiyon almalılar.

    tüm destek verenlere teşekkürler.

    sevgili ekşi sözlük ailesi,

    başıma gelen derdi hepinizle paylaşmak istiyorum. şok olacağınıza da garanti veriyorum. 7 ocak saat 09 da başka bir cüzdanımdan 100 bin adet xlm coin aktardım. paribunun bana verdiği adres görseldeki gibi
    görsel

    bu adrese 250 bin tl değerinde coini gönderdim. bu da görseli. adres filan tamamen doğrudur.
    görsel

    görsel

    konuyu paribu destek hizmetine aktardım 3 gündür benimle eğleniyorlar. hala yok id gönderin id gönderiyorum, url gönderin, url gönderiyorum bu sefer de ölü sessizliği..bu da ispatı:
    görsel

    konuyu şikayetvara ilettim. onlar da şirketten korkularından mıdır nedir 2 gün geçmesine rağmen yayınlamadılar bile. dileyene onun da ispatını atabilirim.

    konuyla ilgili yazarların desteğini bekliyorum. lütfen yardım edin.

  • hiç seks yapmadığın biriyle evlenmek

    ülkenin bu saçma halinin temel nedenlerinden biri. nasıl olduğunu bilmediğimiz okulları seçeriz (herkes anadolu ve fen liselerine kasar), nasıl olduğunu bilmediğimiz meslekler seçeriz, ezbere işler yaparız sonra sevişmeden tanımadan evleniriz.

    hepimizin hayatına yazık oluyor. herkesin psikolojisi bozuk artık. bu ülkenin insanlarının rahatlamaya, kendi hayatlarını yaşamaya ihtiyacı var.

  • 10 bin tl maaş almak

    400-500 bin tl'lik kendi evinizde oturmak, fiyatı 100 bin tl civarında gezen arabaya binmek demektir. otopark parasını düşünmeden aracınızı otoparka bırakır, aracınızı yıkatır, keyfinize bakarsınız. sürekli olarak konforunuzun peşinde olursunuz.

    yıllık spor salonu, havuz üyeliğiniz bulunur. yılda en az bir kere yurtdışına çıkabilirsiniz. aylık düzenli kitaplar alır, sinemaya gidebilirsiniz. ot, kafa, atlas, esquire, uykusuz, penguen veya hobilerinize göre diğer dergileri düzenli takip edebilirsiniz.

    spotify premium kullanıcısı; digiturk ve tivibu'nun full paket üyesisinizdir. şampiyonlar ligi, formula 1, süper lig, euroleague gibi pek çok spor olayını ülker link dilenmeden izlersiniz. ps4 için ergenler gibi çok oyun almak yerine gerçekten istediğiniz oyunu alır oynarsınız.

    her ay takımınıza destek olmak amacıyla forma, atkı, t-shirt, kupa, hediyelik eşya alabilirsiniz. stada gidip diğer taraftarlarla atmosferi soluyabilirsiniz.

    her haftasonu en az 1 balık rakı geceniz vardır. sürekli yeni mekanlar keşfedebilirsiniz. içki köşeniz vardır, duty free'den toparladığınız çeşit çeşit puro, cigar ve içkiler bulunur. viski sever ama çoğunlukla şarap tercih edersiniz.

    arada zevkine online kumar oynarsınız. kaybedeceğinizi bile bile.

    sağlık konusunda kafanız rahattır. liv, acıbadem, amerikan, john hopkins'e gidersiniz. yılda 2 kere diş kontrolüne gidersiniz.

    kullandığınız her ürün marka ve orjinal olur.; donunuz ve çorabınız bile. marka takıntısından değil, kalite ve kafa rahatlığı için. artık sabitleşmiş 2-3 parfüm markanız vardır. kozmetiğe epey bir para bayılırsınız. giyim kuşam için eğer çok beğenirseniz indirim filan beklemeden alırsınız. zevkinize göre ilginç takıntılarınız olabilir. kol düğmeleri, saat, ayakkabı, ceket, çakmak, pipo gibi aksesuarları koleksiyona varacak şekilde alabilirsiniz.

    kafanız eserse akşamın bir saati rivaya, sarıyere, bebeğe, caddeye gidebilirsiniz. gecenin 2'sinde kokoreçin dibine vurabilir, ıslak hamburger için kilometreleri umursamaz taksime gidebilirsiniz.

    orman yürüyüşleri, deniz, kaykay, bisiklet için haftasonu bir an önce gel dersiniz. arkadaşlarla toplandığınızda düşünmeden aldığınız pek çok şeyi sonra bir kenara atıp gidersiniz (uefa futbol topu, star wars ışın kılıcı gibi)

    hava atmak gibi bir amacınız olmaz çünkü bilirsiniz ki insanca yaşamak budur, çok abartı şeyler de değildir. sizden çok daha fazla kazananlar vardır. bu işin sonu yoktur. maddiyattan kopar gidersiniz bir süre sonra.

    bu yazıyı, hayalleri olan ve hayallerinin peşinde koşan benden daha genç arkadaşlarım için yazdım. umarım siz de insanca yaşayacak paralar kazanırsınız. ama hayalinizi asla bırakmayın. ve çalışmayı da..