hakim oynayin dedi4
profili

  • borsa istanbul

    diyorlar ki dolar artacağı için düşüyor. e geçmiş yıllarda dolar/tl bazlı grafik ile bist grafiğini koyun aynı ekrana bir inceleyin. ne gördünüz? dolar artarken başlarda kısmen artış gönderen bist, sonrasında ivme artışıyla o açığı kapatıyor. neden mi? iki sebebi var, ilki ihracat yapan firmaların artan dolar ile bilanço artışı ikincisi de dolar bazlı ucuz kalan hisselere yabancı talebi.

    burda önünde tek engel var o da seçim belirsizliği. anketler netleştikçe başta yabancı yatırımcılar olmak üzere yavaştan alımlar başlayacaktır.

  • berat albayrak'ın maillerinin sızdırılması

    işte arkadaşlar. siz de öğrenim kredilerinizi borçlarını ödemeye çalışın bu hükümete.. insanların gelecekleri, hayatları ile nasıl oynanıyor, görün. siz her sabah 6'da servise binmek için sabahın ayazında koştururken bu insanlar sizin cebinizden çalarak yaşıyorlar. avradını sikim böyle işin.

  • eski yeni 142 güzel filmin torrent dosyaları

    yandex disk' e yüklediğim bu film dosya uzantılarına şuradan ulaşabilirsiniz. arşivli olan filmler değil, filme ulaştıran uzantılardır. yeşil torrent logolu, 50-150 kb aralığındaki dosyalardır.

    el emeği göz nuru ile hazırladığım, minimum 720p çözünürlüğe sahip en güzel filmleri arşivlediğim dosyalardır. bilgisayarında torrent bulunan her birey için ulaşılabilir ve tek tıklama ile indirilebilir durumdadır. tıklayın, indirin, torrent maksimum 1 haftada hepsini indirmiş olur. aralarında 700 mb'lık da var, 40 gb'lık da. film izlemeyi seven tüm bireyler için büyük bir hizmettir. yandex disk'te indirme limitleri konusunda bilgim yok, indirmekte sıkıntı çıkarsa tarafıma ulaşın, mail aracılığı ile göndereyim.

    bu entry silinmediği takdirde 1 hafta sonra kendini imha edecektir. birbirimizden başka kimimiz var ki, sinema sektöründe mal mal filmler izlediğim türkiye'de kendi listemizi yapmak da bize düşer. yardırın hadi bakalım. seviyorum sizleri.

  • yeni bir iş bulmadan istifa etmek

    risk nedir sorusuna verilebilecek alternatif cevaplardan bir tanesidir ve istifa etmek ile tamamen ayrı kulvarlardadır.
    yaklaşık 1 ay önce artık son raddeye gelmemden ötürü, güneşli bir havada ayrıldım işimden. bir sabah geldim ve şu sözü düşündüm;
    "bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa yerini değiştir. sonuçta bir ağaç değilsin."

    hazırda olan ne yeni bir iş vardı, ne de sağlam bir birikim. her sabah mutsuz uyanmanın esiri olan bedenimi hak ettiği özgürlüğüne kavuşturdum. işten çıktıktan sonra gittim 1 porsiyon baklava yedim ve kocaman bir oh çektim. "dünya varmış " dedikleri bu olsa gerek üstadım, artık rahatlamıştım. ertesi günden itibaren başladığım iş arayışlarım sonucu işler sürekli ters gitti, gittiğim görüşmeler iyi geçmesine rağmen sonuçları iyi olmadı ama umutsuzluğa düşmedim, "güçlü ol ulan" dedim.

    bu süre zarfında almam gereken eğitim ve sertifikaları aldım, home office tarzı bir çalışma programı yaparak araştırmam ve öğrenmem gereken konuları öğrendim ve daha kalifiye bir personel olarak hazırlık sürecini iyi geçirdim.

    yeni iş bulmadan istifa edildiği takdirde içine düşülen korku alınan risk ile aynı derecede oluyor. bir işe sahip olmadan istifa ettiğim vakit, ödemem gereken ev kredim, faturalarım, taksitlerim ve hayat pahalılığının getirdiği ev ihtiyaçları da beni bekliyordu.
    ama korkmadım be üstadım, yazdım dilekçemi ve bir anda kendimi genel müdürün odasında buldum. uzattım yavaşça kağıdı, okudu ve hayırlısı olsun dedi. yeni iş bulup bulmadığımı sordu, hayır dedim, şaşırdı. iki basamaklı maaşı olan bir genel müdür açısından bakıldığında normal olarak saçma bir andı.

    velhasıl kelam sizden değerli bir varlık yoktur sevgili dostlar, kendinizi ezdirmeyin ve kazandığınız para olurken kaybettiğiniz karakteriniz olmasın.

    unutmayın !
    "başarısız insanlar gerilimi, başarılı insanlar geleceği yönetir." firmanızı bu anlayışa göre değerlendirin.

    bu arada yaklaşık 1 ay sonra işimi buldum ve şu an bu mısraları size yeni işimden yazıyorum. yeni iş bulmadan istifa etmek özgüveninizi de yükselten bir eylemdir, artık kendime çok daha fazla güveniyorum.
    abi işinde mutsuzsan, yaz bir dilekçe bence.

    edit: iki basamaklı maaş alan ben değilim, doğru okuyun şu yazıyı ulan. öyle bir maaşım olsa ne istifa ederim ne de buraya yazmaya tenezzül. ki o tip bir maaşım olsa zaten bu tip yazılar yazacak düşüncede bir insan da olamazdım, karakterim değişirdi.

    edit 2 : iş görüşmesine gidecekler adına diğer yazdıklarım için; (bkz: #59802497)