dont judge me mom6
profili

  • anathema

    2007de mersin'e gelmişlerdi. o siralar öğrenciyiz mersin üniversitesinde.

    kiz arkadasim illa konsere gidelim diyor ama bende beş kuruş para yok. öyle bir fakirlik icindeyim ki borçlarım var ve para bekledigim bir yer de yok, yani birinden borç alip gideyim desem o da olmuyor.

    baktim olacak gibi değil bi iş uydurdum. gelemeyeceğimi, arkadaslariyla plan yapmasini soyledim. o da sağolsun hic ısrar etmeden tamam olur dedi :)

    konser bitmeye yakin gittim konser alanina, disarda çıkmalarını bekliyorum. konser gec mi başlamış yada grup israr uzerine uzatıyor mu nedir bi türlü bitmiyor. tam 1.5 saat kaldirimda oturdum. o sira boyle akilli telefon falan da yok, ne çektiğimi ben bilirim.

    sonunda çıktılar. herkesin kafa guzel, ayakta zor duruyorlar. aradan zar zor benim hatunu bulup çıkardım eve gittik. bunun kafa guzel tabi hemen yatti uyudu.

    sonra gecenin sessizliginde kulakligimi taktim, dolapta kime ait oldugunu bilmedigim bir miktar sarabi actim, lost control ile baslamak uzere demlenmeye başladım. anathema sarkilari dokunaklıdır ama o gun daha bir baska dokunmuştu.

  • meral akşener'in cumhurbaşkanlığına aday olması

    2. turda seçilmesi bir mucize değildir.

    seçime kadar akp'li kadınlara ve kürtlere doğru isimlerle ve doğru siyasetle yaklaşmayı becerebilirlerse, zamanında akp'nin yaptığı gibi güzel rüyalar gördürürse insanlara kazanır. sandık başında canı pahasına nöbet tutan yüzbinler de lazım ayrıca.

    seçimde iki seçeneğiniz var.

    1- erdoğan
    2- erdoğan'ın en yakın rakibi

    bunu fazla uzatmaya, lafı gevelemeye gerek yok. ben de sevmiyorum arkadaş! ne yapayım peki? oy kullanmayarak veya kazanamayacak birine oy atarak erdoğan'a mı vereyim oyumu?

    meral'e oy atmak gururuna dokunuyor da erdoğan başkan olunca hiç utanmayacak mısın?

    türkiye'nin sorunu ideolojik olmaktan çıkalı çok oldu. artık türkiye'de tek bir sorun var o da "medeniyet" sorunu.

    kısacası ileri mi, geri mi?

    önce ilerleyelim ki yarın başka ufuklar açılsın önümüzde. bir sonraki seçimlerde bir solcu aday seçime katılabilsin ki git oy ver. zamanında endişeli laikler diye dalga geçerdi birileri. hala aynı kafada olduklarını görmek çok üzücü.

  • nükleer santrali laylonla kaplamak

    ya aptal aptal konuşmayın naylon nasıl tutacak yırtılır gider. en azından bi muşambayla kapatmak lazım. biraz bilimsel olun yeter ya.

  • şimşek ile dna oluşabileceğine inanmak

    "yaratıcının varlığının herhangi bir şüphe götürmez gerçek olduğunu düşünen bir yazar olarak..."

    şüphe götürmez bir gerçek olduğunu anlamana sebep olan verileri bilim dünyasıyla da paylaş, yazıktır aydınlansın aptal bilim insanları. neticede sen senelerdir üst düzey araştırmalar yapan, böylesine çelişkili bir sorunun cevabını bu kadar kesin olmak kaydıyla bulmuş muhteşen bir dehasın.

    tarihin en büyük bilim insanları bu ve buna benzer konularda şüphe içinde ölüp gittiler. şu mevzuları tartışırken sığ bilgilerinizle kesin hükümler vermekten biraz kaçınsanız keşke. illa düşüüncelerine bir isim takmak zorunda değilsin. agnostik, ateist... bırakın şu işleri. içi boş tenekeyiz hepimiz, ne okudun öğrendin, içini ne kadar doldurdun ona bak. bunu bir de keyif alarak yapıyorsan oldu bu iş. ama bizde bilgi, bir tartışma ortamında ukalaca satmak için zorla ediniliyor, hemde yarım yamalak.

    oku, bil, tadını çıkar.

    not: pek çok şey bilmeyen bir yazar.

  • 30+ yaşında olup kendini hala genç gören erkek

    buradan 20 yaşında olup kafayı ona buna takmış içi geçmişlere sesleniyorum;

    evladım git gençliğini yaşa, öyle her şeyi bilirim kafalarında yaşama. sen böyle 60'lık teyzeler gibi kendi yaş grubunda olmayanlara, senin gibi düşünmeyenlere, senin gibi olmayanlara hırslanıyorsun ama günler geçiyor, yaşlanıyorsun.

    bir de bu kafayla gidersen 30'una geldiğinde tümden kafayı yer gidersin.

  • turkcell hatlarımızı iptal ediyoruz kampanyası

    bu kampanyaların firmalara zarar vermeyeceğini düşünenler var aramızda, çok ilginç gerçekten.

    neymiş efendim turkcell'in milyonlarca aboneliği varmış. yahu arkadaş sizler türkiye'nin her yerini yaşadığınız şehir merkezleri gibi mi sanıyorsunuz. arka planda milyonlarca insan yığınları var, fakirler, tüketim oranları çok düşük.

    burada çatır çatır hattını iptal edenlerin her biri turkcell'in beş kuruş kazanamadığı müşterilerin en az on katı para kazandırıyor bu kuruma.

    hat kapanmasın diye 5 tl yükleme yapan, verdiği para aldığı hizmeti anca karşılayan milyonlarca abone var, bu bütün operatörler, bankalar ve diğer hizmet sağlayıcıları için geçerli.

    yani aboneliğini iptal eden kesim kaymak müşteri, para kazandıran, istenilen müşteriler. bu iş bankacılık sektöründe de böyledir.

    bi mevduatı olan hesap hareketliliği yüksek müşteri var bir de hesap işletim ücreti dahi vermeden boşta hesap bekleten müşteri var. bankalar veya operatörler elinden gelse inanın mevcut aboneliklerinin yarıdan çoğunu iptal ederler.

    binlerce çalışanı olan bu kurumsal şirketler bütün bu giderleri 5 tl yükleme yapan varoşlardan değil, binlerce lira fatura ödeyen şirketlerden ve her ay düzenli olarak yüksek tarife faturası ödeyenlerden karşılıyor.

    ayrıca söz konusu kesimin bundan sonra yapacağı tercihler, çevresindekilere vereceği tavsiyeler, yaşına gelen çoluğuna çocuğuna alacağı ürünler düşünüldüğünde uzun vadede bu tip eylemlerin etkileri daha da yıkıcı olacaktır kurumlar için.

    yani eğer turkcell'e tepkiliysen ve zarar vermek istiyorsan bu kampanyaya katılarak düşündüğünden fazlasını yapabilirsin.

    ayrıca iktidar ve şirketlerine karşı artık elimizde kalan, hemen uygulayabileceğimiz tek yaptırım da budur.