sahibindentemiz2001palio8
profili

  • 1 aralık 2023 israil'in tekrar katliama başlaması

    ticaret yapıyoruz. filistin' den müşterilerimiz var. toptan ticaretimiz devam ediyor. kamyonların biri geliyor biri gidiyor. mağazaların hepsi açık. alışveriş merkezleri açık!

    filistin' li sahip çıkmıyor sizin kadar bu gazze davasına.

    gelmiş burada insalığa bizlere ders vermeye çalışıyorsunuz. n'apalım birader? alalım hepsini gelsinler istanbul'a istersen. esenyurt - silivri - çatalca tarafında arsa çok. ev yapar sizin müteahitler onlara güzel güzel. oradan yolunuzu da bulursunuz..

    daha n'apalım?

  • 13 eylül 2022 thy overbook rezaleti

    adam sözlükte yazar ama overbook nedir bugün öğrenmiş, o küçük yazıları okumadım, bileti ben alsam da okumam demiş ve not düşmüş ki bilenler yeşillendirsin.

    yeşillendirmeyin nası olsa okumayacak.

  • adresi zor bulunca eczaneyi yıkan yaratık

    annesi hastaymış adresi bulamamış ilacını alamamış.

    bu da hayırlı evlat olarak gelmiş ve başka kadınlara sizi s.kerim, senin kafanı koparırım, öyle televizyonda gördüklerinize benzemem gerçekten s.kerim hepinizi diye tehdit ediyor hem de sağa sola yumruk atıyor dağıtıyor ortalığı.

    tebrikler delikanlı. annene selamlarımızı ilet senin gibi bir yaratık yetiştirdiği için.

  • 10 bin lira maaşla garson bulamıyoruz

    haftada 7 gün, günlük 12 saatin üzerinde çalıştırdığı adamlara reva gördüğü paradır. yanlış anlaşılmasın.

  • en zevkli olimpiyat dalı

    100 metre koşularının finali.

    her türk erkeği gibi en kısa ve en heyecanlı olana meyilliyiz.

  • columbia'nın pahalı olmasının nedeni

    aslinda aciklamasi cok basit fakat herkes ithalat uzmani degil memlekette o yuzden kisaca anlatayim;

    araba fiyatlari uzerindeki vergi oranlari aleni sekilde ortadadir. (kdv, otv, otv'li fiyatin kdv orani derken normal liste fiyati + vergiler seklinde size aciklama yapilir.) bu yuzden bilirsiniz arabanin neden avrupaya gore pahali oldugunu.

    genel itibariyle tekstil urunlerinde sizin bilmediginiz ama urunler gumruk noktalarina daha ulasmadan evraklar uzerinden vergi oranlari cikar. ekseriyetle made in china tekstil urunlerine minimum %40 vergi odenir. anti damping (yerel ureticiyi korumak icin ek vergi) belirli urun tipleri ya da tekstil karisimlarina getirilen ek vergi ve verginin vergisi derken ortalama %80 - %90 oraninda ek maliyetle ancak cekebilirsiniz urunu gumrukten.

    kim ceker urunu? distributor ceker. bir de bu adamlarin operasyon maliyetleri, kira, personel, yatirim maliyeti vs vs derken; minimum kar marjiyla bile satmak isteseler bile ister istemez usa ya da eu bolge fiyatlari ile ayni arabalarda oldugu gibi fiyat farki olusur.

    peki neden usa' de ucuz? orada gumruk vergisi yok mu? evet var! ama markanin sahibi ve ureticisi olan firma zaten usa merkezli. peki uretim maliyeti hakkinda bilgimiz var mi? tabii ki yok. sadece tahmin etmeye calisabiliriz. sunu rahatlikla soyleyebilirim ki o bahsettiginiz 20-30 usd dolari fiyatla bile sattiginda markanin sahibi yine para kazanir hem de tum masraflarini da karsilayarak. en kotu ihtimal stok maliyetine girmemek icin bile basabas noktasinda satar yine satar. neden? el-cevap : nakit akisi saglamak. (asortisi kirik, sadece buyuk ya da kucuk bedenlerin kaldigi/satilmadigi, sezonu gecmis urunu neden bekletsin ki rafta)

    birlesik arap emirlikleri ve daha 2018 ocak ayinda hayatlarin ilk kez sadece %5 kdv yi ilk kez gormus suudi arabistan gibi sifir vergi ulkeleri kiyaslarsaniz uzulursunuz. zira bu ulke distributorleri asiri yuksek adetli alim yaparlar. cunku sadece kendileri satabilirler markali urunleri. devlet destekli olduklarindan da zararina bile satabilirler istedikleri her urunu. bu ayri bir arastirma ve tartisma konusu.

    iyi ki kisaca anlatayim dedim mq. neyse. her seyi bilmek zorunda degiliz ama ben de merak ettigim icin arastirip okumustum gumruk mevzuatlarini.

    ez cumle marka marka marka. eger global bir markaniz yoksa ve hem uretip hem pazarlamasini yapmazsaniz vatandasiniz kendine bir mont alirken bir tanede devletine almis olur.

    not : ithalatci degilim.

  • 250 dolar bozdurana yemek ücretsiz

    - yemekten sonra sen istiyor çay, bozduracak 50 dolar daha.

  • esnafın işlerinin kırılması

    (bkz: su)
    (bkz: itfaiye)
    (bkz: hortum)
    (bkz: sikmek)