linngari6
profili

  • anne ve babaya niye doğurdun diye dava açmak

    canı gönülden destekledigim eylem. her ne kadar boşa kürek çekmek olsada!

    --- alıntı ---

    hindistan'da yaşayan 27 yaşındaki raphael samuel, “rızamı almadan beni dünyaya getirdiler” suçlamasıyla anne ve babasına dava açmaya hazırlanıyor.

    kendisini 'antinatalist' olarak tanımlayan samuel hindistan'da yayınlanan the print dergisine verdiği röportajda, "bu dünyada acı çekecekleri bilinerek çocuklar dünyaya getiriliyor. bu doğru değil" diyor.

    anne ve babasıyla ilişkisini 'son derece iyi' olarak tanımlayan samuel yine de "hiçbir çocuk anne ya da babasına hiçbir şey borçlu değildir" diyor:

    "annemi de babamı da seviyorum. çok iyi bir ilişkimiz var. ama sırf kendi bencil zevkleri için beni dünyaya getirdiler. bu zamana kadar çok da rahat bir hayat yaşadım. ancak kimsenin rızasını almadan başka birisini eğitim, iş, kariyer, aile kurmak gibi baskıların altına sokma hakkı olamaz."

    samuel'e göre anne ve babalar yuvalarına neşe getirdiği için çocuklarına karşı kendilerini borçlu hissetmeli.

    bbc türkçe’nin haberine göre; hindistan'da toplumun gençler üzerinde çocuk yapmaları için büyük bir baskı kurduğunu savunan samuel, "kimseye fikirlerimizi dayatmak istemiyoruz. ama içinde yaşadığımız dünyaya yeni bir çocuk getirmek doğru seçenek değil" diyor.

    samuel, 'çocuksuz hindistan' adlı blogunda geçen ay kaleme aldığı bir yazıda, "bu dünyaya daha fazla çocuk getirerek çevresel ve sosyal çöküşü hızlandırmalı mıyız? bizler çocuk yapmama kararı almış kişileriz. bizler çocuksuz hintlileriz!" demişti.
    --- alıntı ---
    kaynak

  • istanbul dururken ankara'yı başkent yapmak

    akıllıca bir fikirdir. yapanların ruhu şad olsun.

  • allah'ın emri ile kız isteten ateist

    adettendir.

    gecen sene dedem vefat etti. ıyi muslumandı. ıslam dinine inanmadığım halde cenaze namazinda safa katıldım. mezarına bile ben indirdim. elimden geldigince inandıgı dinin gereklerini yerine getirdim.

    bir dine inanmadığım icin, cenaze namazında safa katilmasamıydım? dedemin inandığı dinin gereklerini yerine getirmesemiydim?

    bir ateist allahın izni, peygamberin kavli ile kız istiyorsa! bu önce adetten, sonrada islam hoşgörüsüzlügündendir!

  • f-35

    --- alıntı ---
    dünyanın en gelişmiş savaş uçağı
    --- alıntı ---

    dünyanın en gelişmiş savaş uçagı degildir. abd nin muttefiklerine! yüksek fiyattan kakalamak istedigi ortalama bir uçaktır. dunyanın en gelişmisi olsa zaten diger ulkelere, hele hele türkiyeye hiç satmaz.

  • atatürk ve afet inan'ın yalova fotoğrafı

    --- alıntı ---

    akillara cesitli supheler getiren fotograf

    --- alıntı ---
    niyeti bozuk çomarları ifşa eden başlık. hocanın fikri ne ise, zikride o olurmuş. bunlarınki de o hesap. akılları fikirleri bacak arasında.

  • recep tayyip erdoğan

    hayatta övüneceğim yegane şeylerden biri; buna oy vermemiş olmak.