memocan22457
profili

  • ikinci el otomobil piyasası

    bence gayet iyi, halk zengin ki fiyatlar yuksek. gücü yetmeyen eşeğe binsin. ayrica her evin önünde 2-3 araba var. 20 sene önce araba mi vardi. oyum reise <3

  • 24 nisan 2023 tip'in attığı tweet

    18 mart çanakkale zaferini anamayan bir parti'nin sözde ermeni soykirimiyla ilgili tweeti.

  • 1+1 evde yalnız yaşamak

    bir sure sonra sıkan eylem. sebebi de 1+1 cok kucuk insanin ruhu daraliyor. baslangic olarak iyi ama daha sonra 2+1'e terfi etmek gerekiyor. 2+1 ideal. ne cok kucuk ne cok buyuk. bir de havadar bir balkon olursa tadindan yenmez.

  • tıp okuyan 10 kişiden 9'unun köylü olması

    dogru tespit. durumu iyi olan veya kulturel birikimi yuksek olan bir ailenin çocuğu tip okumaz. doktor olduğunu söylemezse ölecek hastalığı var ya bu sebepten aslinda. surekli kazandigi parayi bir sekilde belli etme hastaligi da var bunlarda. cunku doktor olarak sinif atlamis adam ve surekli kendini kanitlama cabasi icinde. herkesi doktor olmak isteyip olamamis sanrisi da bu yuzden. bak ben basardim sen basaramadin demeye getiriyorlar kendi zihin dunyalarinda herkese.

    köylü derken köyde yasamayi kastetmiyoruz tabi. köylü genlerinden bahsediyorum. köylü adam oyle cok meslek bilmez. hakim, doktor, kaymakam olmak erisilmezi imkansiz buyuk basaridir ve bu insanlar gozunde tanrilasmistir. filanin oglu doktor cikmis denince konu-komsu akrabaya karsi alinmis en buyuk zaferdir de bu. simdi sen arkeolog olursun, köylü derki dagda bayirda mezar kaziyor. sanat tarihi profesoru olursun koylu ne oldugunu anlamaz zaten bos işlerle ugrasiyor der. muhendis olursun devlette mi diye sorar köylü.

    hani fransizlara atfedilen klasik bir geyik vardir. ailede en az üç nesil üniversite mezunu degilse entelektüel sayilmazsin diye. oyledir. doktorluk bir meslektir. sayginligi cok parasi boldur. kisa yoldan sinif atlamak icin bulunmaz firsattir. o yuzden kirsal kesimden gelen insanlar tarafindan tercih ediliyor son zamanlarda. rahat bir hayat yasayan adam zaten niye doktorlukla ugrassin. zengin bir aileden gelen birinin ugrasmasina degecek bir meslek degildir.

    bu bir tespit. kufur edilmis gibi bu kadar tepki gosterilmesi de anlamsiz. bunu sohlemek doktor dusmanligi degil. köylü adamin doktor olmasi ayiplanacak veya kötü birsey de degil. cumhuriyet devrimleri sayesinde herkesin firsati oldugunu gosterir.

    not: möhendisspor.

  • kısa boylu şişman gözlüklü kel çirkin fakir erkek

    bir de kucuk penisli ve erken boşaliyorsa obur dunyada sorgusuz sualsiz cennete gitmelidir. bu dunyada cekecegini cekmis zaten garibim.

  • filistin benim meselem değil

    bir türk vatandaşı olarak haykırmak istediğim gerçektir. öncelikle ben bir t.c. vatandaşıyım ümmet değilim. her gün yemen'de, afganistan'da, ırak'ta, suriye'de de binlerce insan ölüyor. dünyanın herhangi bir köşesindeki her zulüme üzülüyorum sadece filistinlilere değil. ama oturup hamaset kasmıyorum.

    benim meselem 128 milyar doların nerede olduğudur.
    benim meselem aşı'dır.
    benim meselem geçim sıkıntısıdır.
    benim meselem işsizliktir.
    benim meselem hukuktur.
    benim meselem turistler ve miting yapanlar sokakta cirit atarken eve tıkılmaktır.
    benim meselem kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmektir.

    edit:
    öncelikle başlık altıma yahudisever yazan ve ayrıca özelden israil dölü, ermeni, rum tohumu yazıp gönderen tüm yazarlara buradan saygılarımı sunuyorum. ayrıca bir kaçınızın itham ettiği gibi chp'li bir troll de değilim. herhangi bir partiyle bir ilişkim bulunmamaktadır. sıradan bir vatandaşım.

    yukarıda yazdıklarım yeterince açıktır. israili savunduğum veya haklı bulduğum ile ilgili herhangi bir ifade bulunmamaktadır. ölen insanlara ve çocuklara sevindiğimi yazan bir ifade de bulunmamaktadır. tam tersine zulüm gören herkese üzüldüğüm açıkça belirtilmiştir. bu sempati sadece filistin halkına yönelik değil tüm zulüm gören halklara yönelik bir sempatidir.

    bir yazarın da ifade ettiği gibi ben yarın yiyecek ekmek bulabilecek miyim bunu düşünürken kusura bakmayın filistine çok fazla odaklanamıyorum. hamaset kokan sloganlar ve sözler beni doyurmuyor. filistin'de olanlar yüzünden uykularını kaçıranlar gönüllü olarak destek olmaya gidebilirler. onları da tutan yok. benim filistin meselesinden daha acil ve çözülmeyi bekleyen sorunlarım var.

  • otenazi isteyen elf'in uçurulması

    en son entry'lerini çöpe taşımıştı protesto amacıyla. anlaşılan sözlükte direniş de yasak. (bkz: sıra kimde)

    edit: kendisinin son entry'si şuymuş 28 şubat 2016 ekşisözlük direnişi başlığına yazdığı:

    --------------------
    ekşi şeyler diye bir şey çıkarmışlar bugün. demek bütün dertleri buymuş. sözlük kesmiyor kanzuk'u. kanzuk hep facebook'u olsun istiyormuş benden duymuş olmayın. gelsin paracıklar paracıklar. bütün entry'lerimi daha önce sildiğimden, bu tarz şeylerin parçası olmadığım için mutluyum. size de tavsiyem. direnişte olanlar için en azından. entrylerinizi çöpe taşıyın. sırtımızdan az kazanmadılar. dügün havasi degil, cenk havası bu agam
    ------------------

    millet kanzuk başlığı altında dürümcü'den tut da küfre varacak şeyler yazmışken fatura neden kendisine kesilmiş. bunu anlamak zor.