gokten dusen 3 elma3
profili

  • pazar günü yapılması en zevkli şeyler

    ev işlerini ve ertesi günün hazırlıklarını erkenden bitirip, tost ve çay eşliğinde belgesel kanallarına dadanmak.

    bi büyük beyaz köpekbalığı olsun, efendime söyleyeyim bi çekiç kafa olsun, 52 hertz balinasının adının geçtiği bi belgesel olsun, angut kuşları olsun, kutuplarda yuvarlanan ayucuklar olsun...

    dışarıda tıngır mıngır yağmurun sesi, üzerimde battaniyem olsun. ohş.

    hoşgeldin 11 ayın sultanı ekim.

  • bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyilik

    her gece yatağa yattığında zihnini susturup, kaygısız ve deliksiz bir uyku çekmek, uyanık olduğu zamanlarda da zihnini ve bedenini sürekli meşgul tutmaktır.

    düşün düşün deliriverirsiniz valla benden söylemesi.

    ben böyle böyle delirdim çünkü. düşünmenin sonu yok, beynine yazık çocuum. yat zıbar.

  • bir kadını kırmadan ona çirkin olduğunu söylemek

    bir insana çirkin demenin mantığı nedir? kadına demiyorum bak, insana diyorum. güzel bulmayabilirsin, çekici bulmayabilirsin ama "sen çirkinsin" i doğrudan veya dolaylı olarak söylediğinizde ne geçecek elinize cidden merak ediyorum.

    16-17 yaşlarındaydım mesela ben. gittiğim dersanenin karşısındaki ayakkabıcıda bir çocuk çalışıyordu. yemyeşil gözleri vardı, acayip beğeniyordum. şansıma bir ortak arkadaşımız aracılığıyla tanıştırıldık, bir gün kafede oturup sohbet ettik. ayrılırken "seni bir daha görecek miyim" falan dedi bana. oh çektim içimden demek ki beğendi beni diye. sonra günlerce aradım, telefonu açmadı, ortak arkadaşımıza da "yakından o kadar güzel değil ya" demiş.

    günlerce ağladım lan. şiştim ağlamaktan ben çirkinim diye. bak bir kadın ancak ergenlik dönemindeyse bu kadar ağlayabilir çirkinim diye, çünkü elinde olan tek şey dış görünüşündür o yaşlarda. bana sorarsan, bir erkek "çirkinsin yeaaaa" tepkisi veriyorsa ama ergenlik dönemini çoktan geride bıraktıysa, orada büyük bir sorun vardır, kimse kusura bakmasın.

    herkes birilerinin dünya güzeli şu hayatta. sen kimsin de birinin karşısına geçip "çirkinsin" i ima edeceksin?