macapapaz6
profili

  • 2023 asgari ücreti

    yıllardır oran olarak en yüksek zammı alan kesim asgari ucretliler oldu. yıllardır diğer tüm kesimler zararda. mesela asgari ücretin yuzde 50 fazlasını alan emekliler şimdi asgariye eşit veya onun altina düştü. asgarinin 3-5 katı maaş alan nitelikli beyaz yakalılar 2 katın da altina indi. memurlar komple zararda, asagari ücrete bayaa bi yaklaştılar. gün gelecek, asgari ucret örneğin 20.000 olacak, memur maaşı 21000 olacak, akp'nin nihai hedefi bu.

    sonuç olarak, asgari ucret zamminin memur ve emekliye yapılacak zam oranının 2 katı olacağını düşünüyorum. memura yüzde 30, asgari ucrete yuzde 60 gibi.

  • 9 kasım 2020 yeni maliye bakanı

    ekonominin bakanı bellidir, o da recep tayyip erdoğan'dir. ekonomi bakanligina kimin atandığı önemli değildir.

    (bkz: türk tipi başkanlık sistemi)

  • ustabaşı maaşta mühendisi geçti

    arz talep meselesi. artik sallasan muhendise değiyor memlekette. bizim koyde bile kahvede vakit öldüren bir sürü akp muhendisi türedi. bayburt, ardahan gibi akp'nin üniversite unvanı verdigi liselerden mezun inşaat muhendisleri. yuzde 35 eğimi olan 3 omuz çatıya ne kadar sac gidecegini hesaplayamayan inşaat muhendisleri. diğer yanda o çatıyı yapan ustalar. böyle bir iş için usta arayip zor bulduk, bunlar da akp öncesi yetişen 50 yaşını geçmiş ustalar. gençlik komple üniversite mezunu, gece yarisina kadar kahvede cepten online oyun oynuyorlar. bu durumda kimin kazancı çok olmali? şimdi ordan biri ziplar, "senin ustan 30 katli binayi projelendirip yapabilir mi?" diye. bu iş muhendis işi ama o muhendisler zaten işlerinin ehli, onlar ustalara göre çok fazla kazanıyor halihazirda. kahvede oturur akp muhendisleri baraka bile yapamiyor.

    son olarak, gunumuzun ustalarinin degerini bilin, 30 yil sonra herkes muhendis olacak, ufak tefek işlerinizi yaptirmaya usta bulamayacaksiniz.

  • uefa ülke puanı

    futbol adina hicbir deger uretmeyen yerli teknik direktörlerle sahada futbol oynanmasina izin vermeyen yerli hakemlerin eseridir. fransa-turkiye, psg-galatasaray ve galatasaray-real madrid maclarini gozunuzun onune getirin, sonra bir de galatasaray-fenerbahce macini veya herhangi bir lig macimizi. yabanci maclarda kemik sesi gelmezse hakem faul çalmıyor. ligimizde ise faul için herhangi bir oyuncunun yere yatması yeterli. risk alıp maç oynatan hakemler yerden yere vuruluyor, kasitli olarak maç oynatmayip oyun temposunu minimum seviyede tutan cuneyt çakır gibi hakemler her hafta mac yonetmeye devam ediyor.
    cüneyt çakır'in yonettigi son galatasaray fenerbahçe maci ingiltere liginde oynanmis olsaydi bu adama ömür boyu bir daha mac vermezlerdi. ligimizde o kadar faul çalınıyor, mac gereksiz yere o kadar sogutuluyor ki, takimlarimiz resmen futbolu unutuyor. oyuncular kendilerini gelistiremiyor. avrupa'ya cikinca da sicip batiriyorlar.

  • türkiye'ye leopard tank satışının durdurulması

    dunyada tank alan veya yapan (rusya haric) her ulkenin almanlara isi dusuyor. abd bile kendi modern tankina konulacak 120 mm'lik topu uretemedi de gitti almanlardan aldi. kore'nin, israil'in, fransa'nin, japonya'nin da topu alman topu. biz de onlardan alacagiz. ayrica bizim muazzam bir motor eksigimiz var ki bunu da mecburen almanlardan alacagiz. tabi biraz sonra "biz uretirizciler" damlayacak, bu yuzden ben pesin konusayim: nah uretirsin. fransa motor uretti ama burnu boktan cikmiyor. abd bile 120'lik topunu uretemedi.

  • galatasaray

    girdiği ekonomik krizde yöneticileri israrla futbolculardan indirim talep etmeyeceklerini, taraftarın destek olması gerektiğini söyleyip duruyor. kusura bakmasinlar, selçuk'un bok gibi oynadığı bir maçta ligin son sirasindaki takima yenilip kahrolacagiz, o maç icin selcuk'a 25000 euro vereceksin, o parayi da benden isteyeceksin. umut bulut'a yillik 1,8 milyon euro vereceksin ve onu da benden isteyeceksin. önce o paraları piyasa fiyatina indirin, sonra bizden destek isteyin. adamlarınızi zengin edemeyiz, siktirin gidin.