my jekyll doesnt hide9
profili

  • 3 kasım 2017 dolar kuru

    3 kasim degil de ben sunu merak ediyorum

    sen de zimbabwe ben diyeyim kongo, bir diyarda bir banka varmis

    bu banka bazi boklar yemis ve buyuk bir ulkeyi zarara sokmus, cok kizdirmis

    bankanin ait oldugu ulkeden heyet ustune heyet pazarlik yapmak icin o buyuk ulkeye gidiyormus

    ama buyuk ulke diyormus ki kalbinizi kirarim ananizi da sikerim, gunahiniz 12,5 milyar dolar, cikin lan parayi amklarim.

    heyet ise aman zaman siz bize cezayi resmi olarak kesmeyin, biz size bunu el altindan oderiz diyorlarmis (dusunun o el alti hesap ne olabilir acaba?)

    bu olay patladiginda kac olacagi merak edilen kurdur.

  • telefonda fiyat veremiyoruz

    esnaf deyisi (tr): "arabani, ayakkabini, saatini gorelim ona gore sikecegiz"

  • anderson talisca

    kalirsa guzel olur
    giderse besiktasa saglam para gelir

    fener bu denklemlerin hepsinde basini alir, fazla tatava yapmayin buralarda.

  • türsab'ın trivago ve tripadvisor'a da saldırması

    abi istersen surada anlasalim
    sikseler de sizin acentelere gelmeyecegiz. ok? burasi net mi?

  • kedi

    muhabirkedi nickli yazarin (#64492459) nolu entrysine cevaben kendisine su mesaji yazdim. ama sinirimi alamadim. bilmeden uzman olanlardan o kadar nefret ediyorum ki hizimi alamadim ve ayni mesaji buraya da geciyorum. "bu kedi de aslında böyle hareketli olurdu da görmüyor ki. sizin kediniz hiç böyle oyunlar, hareketler yapmayacak." yarak yapamayacak, amk salagi seni
    ***
    mesajim:

    merhabalar oncelikle cok guzel bir is yapmissiniz tebrik ediyorum. goruyorum ki hemen mal mal tavsiyeler ve gorusler verenler olmus , turkiyede cok normal bunlar.
    ben size bizim hikayemizi anlatayim, biraz bilgim var kor kedilerle ilgili

    hikayeyi cok uzatmayacagim belli bir andan baslayarak anlatacagim . bizim evde kedi hic eksik olmadi. bir ile basladik ama cok sert gecen bir kista (2011) inatla kapimizda yatan bir kediyi daha eve almamiz, o kedinin hamile cikmasi, sonra yavrularinin bir kismini sahiplendirmemiz bir kismini ise tutmamiz sonucu sayimiz 1-2-7-ve en son 4 olarak sabitlendi. ama gel zaman git zaman gecen kasimda en basta bizde olan demirbas kedimiz arthur felix'in olmesi sonucu, 3'e dustuk. aralik 25 gibi esimden bana bir mesaj geldi, iki gozu de kor, bir veterinerde kafes icinde bakilmaya calisan bir kedi hakkinda. aslinda bana "ilgilenen olur mu sahiplendirsek vs" gibi bir amacla gelmisti ama ben nedense tereddutsuz alalim dedim. o ara cok yogun kar yagiyordu ve bende her zaman kullandigim araba degil ikame, arkadan itisli ve kar lastiksiz bir araba vardi. buna ragmen kar-tipi suadiyeye gittik. veterinerdekiler de bizi gorduklerine sasirmislardi, o kadar cok gelicem diyip gelmeyen oluyormus ki, gelmek artik sasirilacak olay olmus.

    neyse kafeste yavruyu getirdiler. sadece on -onbes dakika disari saliverilen onun disinda kafeste hapis bir can. cok cok kucuk yasta sizinkine benzer sekilde hastalik sebebi ile gozlerini kaybettigi tahmin ediliyor. 1,5 aylik falanken bir copun kenarinda boyundan buyuk bir balik artigini kemirmeye calisirken bulunmus o zaman da kormus. tam bir survivor. ama zayif, ve gariban gorunumlu.

    neyse biz bunu aldik ve eve donduk. kisirlastirmasi yapilmisti ve gozleri dikilmemisti (hala da dikili degil) diger kediler (yani anne ve iki kizi) basta cok tepkililerdi. hem gormedigi icin yaptigi tuhaf hareketler (diger kedileri gormedigi icin iclerinden gecmeye calismak gibi) hem de bizce veteriner kokusu tasidigi icin (hic sevmezler)

    yaklasik bir iki hafta evin icini deneme yanilma yontemiyle gezdi ve haritasini cikardi. hala ara ara diger kedilerin saldirisina ugruyordu o zaman kuculup savunma pozisyonuna geciyordu. kulaklarini yatirip tisliyordu. iki haftanin sonunda butun evi ezberledi. kosup oynamaya basladi. evdeki tum oyuncak farelerin yerlerini biliyor koltuk altina vs kacarsa sanki goruyormus gibi altina dalip cikariyor. fiziksel olarak inanilmaz guzellesti, tuyleri uzadi, pofuduk tombik bi hayvan oldu. evde gormesi bilmesi mumkun olmayan yerleri (mesela masanin uzerinde duran, diger kedilerin icinde uyumayi sevdigi canak vs) kesfetti (kutuphaneyi kullanarak masaya cikiyor). diger kediler tisladigi zaman falan o da karsi koyabiliyor. oyununu oynuyor koridorda kosuyor, size tuzak bile kuruyor. en onemlisi de sevildigini cok iyi biliyor. gozler dikilmedigi icin hala bir hirilti problemi var (bir kanaldan goz akintisi soluk borusuna karisiyor sanirim) baska da hic ama hic sorunu yok. bizde oyle cins kedi meraki yok (kedilerimizin hicbiri cins degil) ancak ilgiyle baya bildiginiz anatolian cat oldu size rag doll.
    dikkat ederseniz, tuvaleti buluyor oraya yapiyor falan onlara girmedim bile.

    sizinkinde anladigim kadari ile kedi aidsi olarak bilinen hastalik (fip) var. ( aslinda bunu anlamasi icin veterinerin test yapmasi gerekirdi bakarak nasil anladi o bir muamma) baska kedilere gecebilir ama sizde baska kedi yoksa ve ev cok iyi bir bakim ortami saglayacagindan omru uzun olacaktir. disarda ayni hastaliga yakalanan hayvanlar bagisikliklari dustugu icin yan sebeplerden oluyorlar. sizinkinin omru iyi bakimla uzayacaktir goreceksiniz.

    o yuzden ikinci ucuncu gorus almadan herkesin dedigine inanmayin. turkiyede egitim boktan, insanlar da ekseri derinlikten uzak. kendi arastirmanizi yapin ve gercekten bilenlerden bilgi alin.
    tekrar tesekkurler

  • gupse özay

    ya bi roportaji vardi bunun ne demisti tam hatirlamiyorum ama baya bi absurddu. yani "sive komikligini komik bulmuyorum" mu demisti "abartili mimiklerle yapilan oyunculugu komik bulmuyorum" mu demisti, bu tur bir sey.
    ve bunu yillardir ununu, agzini carpitip acaip bir sesle konusmasina borclu olan biri olarak soylemeye utanmamisti da. tutarlilik abidesi gibi kendisi.

  • yeni gelinlerin sunum çılgınlığı

    bu insanlar teknolojinin her nimetini kullanirken cahil degil de insan olmaya gelince, kendine coluguna cocuguna insanliga faydali iki satir sey ogrenmeye kendini gelistirmeye gelince mi cahil acaba ya?

    gelin evini izleyin gorun. evlerde benim diyende olmayan ikibinbesyuz ekran televizyonlar bas kosede. damat beyle sosyal medyadan tanismis, adami gercek hayatta ilk gorusu kendini istemeye geldikleri an olan ciddi sayida insan var. herifin siki mi kucuk, sizo mu, seri katil egilimleri mi var haberi yok. evlilik kararlari tanisma anindan itibaren ikinci ucuncu aylarda verilmis. 18-20 yas arasinda ailesine atarlanip evlenmis bu kizlar, okul mokul devam ederken. dusunun aileden nasil baymislar.

    ama hepsinin ortak noktasi su: evlerde ilac icin kitap yok kitap. bir tane kitap yok amina kodugumun gelin evinde.
    bu profildeki insan kurabiyeyi koltuga da oturtur, tosta kurdele de baglar, kocasinin sikine dantel de orer. ama bir tek sey yapmaz: kitap okumaz, online kurs murs zinhar beyni iki gram yoracak hicbir kalkismaya girismez.

  • rıza kayaalp

    bence rakibinin dansi ucuncu olimpiyat sampiyonlugunu gerceklestirdigi icindi. kubalinin riza miza sikinde degildi yani uyandiriim

    ayrica comarlardan vatanseverlik dersi duymaktan gina geldi amk ya. bi susun lan gotverenler. he biz vatan hainiyiz turkiyeyi satiyoruz mete gazoz'u, tutya yilmaz'i, cagla buyukakcay'i, kadin basketbol takimini seviyor destekliyor kazaninca seviniyoruz ama ne hikmetse nasil hainlikse bu irkciya uyuzuz.

    bak ben sana kendi liginden vatan haini comarlari gostereyim mi? ister misin?

    https://www.facebook.com/…028601394/?type=3&theater

    http://c12.incisozluk.com.tr/…08/9/982059_o4e5c.png

    ozelden takil bunlara, kanka ol beraber 31 cekersiniz amk mal degnekleri.

    sunu kabul edin de herkes rahatlasin yarak hasanlar, sizin derdiniz spor, katilmak, musabaka, olimpiyat ruhu su bu degil. sizin derdiniz kendiniz gibi okuzlerle goygoy yapmak, punduna getirebilirsen bir de uzerinden maddi manevi nemalanmak.

  • atık kağıt işçilerinin işsiz bırakılması

    simdiye kadar sahit oldugum en buyuk "sesi cikmayanin ensesine vurup agzindan lokmasini alma" operasyonlarindan biridir.

    sistemde karsiligi olmadigi icin cok da verimli sekilde (baya mahalle bazli networkler olusturdular zira) kagit toplayicilari tarafindan doldurulan atik kagit toplama isindeki bosluk, ne zaman ki ciddi bir gelir kaynagi olma potansiyeli gosterdi, hemen uzerine coktuler. bu yarak ltd sti, kurek a.s. isimlerinin arkasindaki baglantilari arastirmayi dahi yuregim kaldirmayacak.

    bu yolla ayrica hayatini bu sekilde kazanan insanlarin bir kismi yasadisi faaliyetlere, suc teskil eden eylemlere kayacak cunku herkes yemek yemek zorunda.

    evsiz insana is vermek icin adina odenmis fatura ve ikametgah isteyen sistem, burada da simdiye kadar yeltenmedigi/ tenezzul etmedigi ama birden yagli kapi haline gelme potansiyeli olan hurda kagit icin yine bugune kadar gormezden geldigi, hayalet muamelesi yaptigi insanlardan kagit satin almayi bir kalemde inanilmaz bir suc haline getirmis bulunuyor.