sabirli kedi6
profili

  • ben soner arıca sorularınızı yanıtlıyorum

    sizi geçenlerde bir mekanda yemek yerken görmüştüm. beyaz gömlek ve altın saat takmıştınız, sarı saçlarınızla birlikte star gibi parlıyordunuz. ben giysem pezevenge benzerim walla, ama size çok yakışmıştı.
    soru yok, selamlar ...

  • hasan mezarcı'nın doğum gününü kutlaması

    bu adamın mesih olmaması için hiçbir neden yok.
    semavi dinlere inanmıyorsanız yada müslüman olup mesihin geleceğine dair inancınız yoksa eyvallah dalga geçebilirsiniz ama eğer bir mesih bekliyorsanız bunun hasan mezarcı olmaması için hiçbir sebep yok.

    hz. musa'nın mucizeleri olduğu söyleniyor ama mucizelerinin o dönemin sihirbazlarının bir tık üstü olduğu da söyleniyor. günümüz sihirbazları çok daha acayip işler yapabiliyorlar.

    hz. isanın hastaları iyileştirdiği söyleniyor, tam mucize sayılmaz. ölüyü dirilttiği söyleniyor ama, öldükten 4 gün sonra dirilen lazarusun ölüp ölmediği kısmı muamma, yani bilimsel bir açıklaması olabilir.

    hz. muhammedin kuran'dan başka bir mucizesi yoktu. temel olarak ümmi birinin bu kadar şeyi bilmesi imkansız o zaman allah söyletiyor denildi ve inanıldı.

    aslına bu mucizeler inanmak için yeterli değil. yani hepsinin bir açıklaması olabilir. zaten kesin kanıt sunsalar inanmanın bir esprisi kalmayacak. tanrı herkesin ona inanmasını isteseydi ortaya çıkardı değil mi :)

    peki insanlar neden inandılar peygamberlere, çünkü güzel ve mantıklı şeyler söylediler. peygamber olduğunu iddia edip sonra deli saçması şeyler söyleyen insanlar da oldu ama kimse onların arkasından gitmedi.

    şimdi hasan mezarcı mesih mi meselesine gelince,
    birçok insan onu önceden tanımadıklarını ancak rüyalarında onu mesih olarak gördüklerini ve onun mesih olduğuna böylece inandıklarını söylüyor. al sana mucize.

    hazan mezarcı deli saçması bir açıklamada bulunmuş mu? bu kısmı şöyle açıklayayım, mesih olduğunu iddia eden birinin allah'la direkt konuştuğunu söylemesi deli saçması değildir, iddianın temel parçasıdır. deli saçması dediğim şey şudur. hırsızlık, tecavüz bundan sonra helaldir, ırkçılık güzeldir vs. gibi yanlış bir öğütte bulunmuş mu? ben şahit olmadım.

    sonuç olarak, ben hasan mezarcının mesih olduğuna inanmıyorum çünkü bir mesihe inanmıyorum ama mesih gelecek deyip hasan mezarcı mesih değil delinin teki diyenler neye dayanarak söylüyor onu hiç anlamıyorum..

  • ersun yanal

    burada hocayı eleştiren diğer takım taraftarlarını tenzih ederek söylüyorum eğer fenerbahçe'yi gerçekten takip edip hocayı eleştiriyorsanız bence başka bir spor dalıyla ilgilenin.
    maçın ilk onbiri
    ---------harun---------
    şener-----skirtel---sadık---h.ali
    ----------jailson---topal-------
    moses--------elif--------------alper
    ----------------ayew--------------

    bu kadro maç öncesi bütün yorumcular tarafından ideal kadro olarak değerlendirildi. alper oynar mı deniyor yerine kimi oynatabilirsiniz ayew veya moses. ayew orda oynarsa slimani veya frey forvette oynayacak. slimani'nin nasıl biri olduğu belli. frey niye oynamıyor diyenler var. freyle ilgili beş on entry'im var hepsinde övmüşüm adamı herkes itin götüne sokarken ancak bu adam sakatlıktan çıktıktan sonra oynadığı maçta neler yaptı izlediniz mi? hayır izlemediniz. o kadar berbat bir performans gösterdi ki keşke slimani olsa yerinde derdiniz. adam hazır değil, konsatre değil, belki de hocayla uyuşmuyor. olmuyor yani adam. oyuna girse frey topçu mu ilk onbirde oynatıyorsun bu kadar kritik maçta diyecektiniz. tolgay niye oynamadı diyenler var. tolgay geçen maçta sakatlanınca 6 ay top oynamamış adamı her maç ilkonbirde oynatırsan tabi sakatlanır diyerek hocayı eleştiren yine sizdiniz. sakatlıktan çıkmış adam neden ilk onbirde değil diye eleştiriyorsunuz.
    avrupa kadrosunda nabil dirar yok, isla bu maçta kadroda yok mecbur şeneri oynatıyor hoca neden şener oynuyor diyen var amk.
    eldeki malzemeyle zeniti neredeyse eleyecek bir oyun oynatıyor hoca öpüp başınıza koyacağınıza hoca sallıyorsunuz. bu kadro ersun hocadan önce maç kazanamıyordu, hoca geldikten sonra maç kazanamasa da berabere kalmaya başladı. transferler ile maç kazanmaya başladı. adam gibi bir ceza alanı golcüsü olsa berabere kalan maçların çoğunu kazanırdı. ersun hoca bu sezon takımı küme düşürmesin. seneye şampiyon olmazsa ikinci bile olursa hep beraber itin götüne sokalım ama aykutçuysanız da başka takımı da tutuyorsanız enrtylerin sonuna bunu ekleyin ki bilelim fenerbahçe taraftarı bu takıma bu sürede bu futbolu oynatan hocayı itin götüne sokacak kadar geri zekalı mı yoksa entrylerin başka bir amacı mı var?

  • jim carrey'nin birden bire piyasadan silinmesi

    adam ermek ile delirmek arasında gidip geliyor. film piyasası hakkında bir endişesi olduğunu sanmıyorum.

  • aykut demir'in ts'den döviz farkı ve faiz alması

    hakkı falan değildir amk. normal insan içki içebilir cübbeli ahmet hoca içemez bu kadar basit konu. sen işid militanı gibi gezersen faiz alamazsın.

  • fenerbahçe

    toplam borcu isterse gs nin on katı olsun önemli olan karşılığının olup olmadığıdır.

    işletme 101..