tnrr5
profili

  • şebnem paker

    uzun süredir müzik öğretmenliği yapıyor diye biliyorum. yani devlete kapak attığı falan yok, müzik öğretmeni olarak yaşamını sürdürmeyi tercih etmiş.

  • 3 kasım 2022 trabzonspor ferencvaros maçı

    trabzonspor kazanıp ülke puanına katkı yapar sonra da konferansta grup ikincilerinden birini elerse güzel bir ülke puanı katkısı olur.

    bu konferans ligi işi bizim basiretsiz takımlar için mükemmel oldu. sivas'ın lider çıkabildiği bir lig. böyle giderse türk takımları doğu avrupa takımlarının yene yene avrupa'da ilk 10'a girer. büyük ülke olmanın avantajı devreye giriyor. eskiden olsa bi şaktar, bi steau bükreş ya da ne bileyim bi club brugge bu ülkeleri taşımaya yetiyordu. zaten en güçlü takımımız şampiyonlar ligi'nde patlıyordu. ama sivas'ın, konya'nın puanlar alabileceği bir lig de var artık. ayrıca türkiye ligi'nde öyle ya da böyle 5 büyük* takım var. tek takım dominasyonlu ligler bu süreçte düşüşe geçecektir.

  • erdoğan'ın seçimleri kaybedeceğini sanan kitle

    sandık başarı değildir. sandıktan sonra yapılanlar başarıdır. seçim de bir futbol maçı değildir. seçim tercih yapılan yerdir. sen tercih yapmayıp taraftarlık yaparsan böyle de sürünürüz. neymiş çiğ çiğ yiyecekmiş. lafa bak sanki boks maçına çıkacaklar.

    1000 yıllık devlet geleneğinden gelen cumhuriyeti, yetiştirdiği yüz binlerce kaliteli insan varken lise mezunun bir adamın iki dudağının arasına bırakan bütün aptallara lanet olsun.

  • pilavı kaşıkla yiyen tuhaf insan

    normal insandır.

    kaşık, yiyecekleri topluca almaya ve ağza götürmeye yarayan bir araçtır.

    çatal, yiyecekleri sivri uçlarını batırmak vasıtasıyla kaldırıp ağza götürmeye yarayan bir araçtır.

    pilava çatal batıramazsınız, bu durumda kaşık kullanmak daha mantıklıdır. kimse bana çatala kaşık taklidi yaptırmayı açıklayamaz, bu çok aptalca.

    yemek yerken bari şekilci olmayalım, mantıklı olalım.

    edit: kaşığın içinde ağızdan çıkmış pilav kalıyor diye bir şey gördüm. gördüğüm en aptalca şey. kaşıktan bile yemek yemeyi beceremiyorsan zaten elinle ye. yıllardır kaşıkla pilav yerim böyle bir şey görmedim. ayrıca türk pilavı kaşıkla yenir, saçmasapan ithal görgü kurallarınıza dahil değildir.

  • gülse birsel

    yaptığı dizilerin friends ile tek benzerliği sit-com olmasıdır. uzaktan yakından alakası yoktur. benzeten insanın sadece iki sit-com izlediğini düşünürüm. friends'te 6 ana karakter varken bu kadının dizilerinde 132 tane karakter vardır. karakterlerin çoğu kaliteli olmakla beraber yaptığı iki dizide de bu karakter bolluğu dizinin boka sarmasına, takip edilemez ve itici bir hal almasına sebebiyet vermiştir. yaptığı iki dizide de modern dünyada yaşamını sürdürmeye çalışan geleneksel türk ailesini işlemiştir diyebiliriz. friends'le alakasını düşünsem düşünsem bulamam. avrupa yakasında babasının muhalebicisini işleten volkan ve dergi editörü kız kurusu adını unuttuğum karakterlerin ya da ev mekanının, dergi ya da muhallebici dekorunun friends ile ne alakası vardır kardeşim. göz var izan var. oturup uğraşsan bulursun, illa ki. geniş aile'de ya da ne bileyim arka sokaklar'da bile bulursun.