fiach mchugh5
profili

  • hatay depremi esnasında ortaya çıkan ışık

    bu konuda net ve kesin bilgimiz olmama sebebi, olağanüstü bir durum olma ihtimalinden değil, hiç gözlemleyememiş olmamızdan ötürü. bildiğiniz üzere bilim, inançların ve fikirlerin aksine, somut gözlem ve deneye dayalı sonuçlar gerektirir. statik elektrik + kuvarts kristalleri hipotezi muhtemelen doğru, ama gözlemleyemediğimiz için "kesin budur" diyemiyoruz. celal şengör de bu yüzden "bilgim yok" dedi. ve bir jeoloji labının önünde, içeride çalışan biliminsanlarının gözlerinin önünde yaşanıp sonrasında çevre analizi yapılmadığı müddetçe "sebebi şu" diye kanıtlanması çok zor.

    diğer yandan spirütelciler gelip rahatlıkla haarptir, evliyadır, uzaylı dürtmesidir, hayalet göktaşıdır, ilahi cezadır gibi bir şeyler uydurabiliyorlar çünkü kendilerinde ispat yükümlülüğü olmadığını düşünüyorlar. son iki haftadır ağzınıza kürekle bilim atıldı, cehaletin ne korkunç bir şey olduğunu artık anlamanız gerekiyordu artık yahu. bir şey söylüyorsanız kanıtlı söyleyin...
    en düz basit açıklamanın muhtemelen doğru olduğunu da kabul edin, bakın "bilmiyorum ama bir gün görürsem gözlemlemeye çalışacağım" demek çok rahatlatıcı bir şey ve hatta sizi bilime yaklaştırır belki biraz.

  • 26 temmuz 2018 trump'ın türkiye'yi tehdit etmesi

    daha geçen ay kraliçe'nin huzuruna çıkan, iki hafta önce trump'la fotoğraflar çektiren erdoğan'ı desteklemiyoruz, doğru.
    yalnız ve güzel ülkemiz tehdit ediliyor, bu da doğru.

    ülkemizin tehdit edileceğini ve hatta daha ciddi sorunlar yaşayacağımızı yıllardır anlatmaktan dilimizde tüy bitti.

    bunları söylediğimiz her an, hakaretlerle susturulduk.

    bu yüzden, akp'li dostlar kusura bakmasın, söylediklerimiz gerçekleşti diye erdoğan'a koşulsuz biat edecek değiliz. biz zaten doğru yerdeydik, hâlâ doğru yerdeyiz. siz memleketin tek adama peşkeş çekilmesine koşulsuz destek oldunuz. suçlu olanlar sizsiniz.

    biz haklıydık. biz hâlâ haklıyız.

    haksız olan ve bunları yaşamamıza sebep olan sizlersiniz. o yüzden lütfen önce dönüp kendi hatalarınıza bakın. hatanın neresinden dönülse kârdır. sorgulayın, bağlantıları kurun ve bugüne dek hakaretlerle susturduğunuz, ötekileştirdiğiniz, küstürdüğünüz muhaliflere kulak verin. 2002'den beri "tehlikenin farkında mısınız" dememiz boşuna değildi.

    kişiler, partiler, hükumetler gelip geçer. baki olan milli bilincimizdir. türkiye cumhuriyeti devleti'nin yapı taşlarını dinamitleyen, koca devlet geleneğimizi, üç-beş kasaba kurnazının fantezilerine terk edenler akp seçmenidir. kendine gelmesi ve duruşunu netleştirmesi gereken de yine aynı gruptur.

    ekleme: şu entryden ülkemizi sevmediğimizi sonucunu çıkartabilecek kadar kansız olan kişi, ne ülkemizi seviyordur ne de milletimizi. net söylüyorum. biz bu ülkeyi öyle çok sevdik ki, sizinkiler habur'da halay çekerken biz hapse düştük. sizinkiler kozmik oda'yı fetö'ye teslim ederken, biz silivri'den haykırdık. sizinkiler ege'deki adalara "kayalık" derken biz ses çıkarttığımız için mahkemelik olduk. 6. filo'yu kıble belleyenler burada gelip vatansever pozu kesmesin bir zahmet.

    böyle rezilce bir düşünceyle hipnotize olan bu kişilerin tek derdi de akp'yi haklı göstermeye çalışmaktır. 16 yıldır yapılan hataları görmezden gelmek, 16 yıldır "yapmayın, bakın devlet böyle yönetilmez. üretimi bitirdiniz, liyakati bitirdiniz, hukuku bitirdiniz, ekonomiyi de bitirirseniz bizi kukla yaparlar" diyenlere, bize, yani gerçek vatanseverlere hakaretler etmek, anca bu kansızlara yakışır zaten.
    bu fetöcüleri bu ülkede kim istihdam etti? biz bu fetöcülere cayır cayır muhalefet ederken, "batı fetöyü kullanacak, bunları kritik yerlere sokmayın" diye biz bağırırken, akpliler korumadı mı bu adamları? neyin tantanasını yapıyorsunuz? lan siz bozdunuz zaten memleketin ayarını! sizin yüzünüzden bugün buradayız lan!

    merak etmeyin. bu toprakların gerçek sahipleri, 1922'de özgürlük için canını verenlerin torunları yine kurtarır bu toprakları. sakarya'da, kıbrıs'ta, kore'de, bosna'da, şırnak dağlarında nasıl destan yazdıysak yine yazarız. ama bu sefer sizin gibi vatansız, paragöz, insanlıktan kopmuş, ali kemal torunu haysiyetsizlere tahammül eder miyiz orası meçhul...

    saflarımız iyice belli olsun ki, ülkemizi kurtarmamızın gerekeceği o gün gelince dost-düşman iyice ayırt edelim.

  • m. akşener'in yolunun çöp kamyonuyla kesilmesi

    ne oluyor? ne yapıyorsunuz sayın a.k. partisi? ülkenin %55-60'ı muhalif., bu insanları aşağılayarak, ötekileştirerek çatışma dışında bir şey yaratamazsınız. neyin peşindesiniz?
    konvoydan birileri inip o kamyonu ateşe verse hakkı değil mi şimdi?

  • araçta sigara içirmeyen uber sürücüsüne saldırmak

    uber uygulaması ile çağrılan araçta sigara içilmesine izin vermeyen şoföre "parasını ben vermiyom mu" argümanıyla saldıran ve şoförü hastanelik eden kişinin eylemi.

    kamera kayıtları

    über kullanıcısıyım, özellikle kampanyalı dönemlerde efsane fiyatlarla acayip mesafeler yapmış biriyim. istanbul'daki taksici terörünün sona ermesinin sadece über ve bitaksi gibi rekabetçi uygulamalarla mümkün olacağını düşünüyorum. bu ve bunun gibi olaylar oldukça da umudumu kaybediyorum. müşterisi ne ki şoförü nasıl olsun diye düşünüyorum..

    lan hepsini geçtim, "abi sabah işimden olacağım gözünü seveyim dışarıda için" diyen adama aniden saldırıp, çatır çatır yumruklamak nasıl bir ruh halinin eseridir? şoförün kusur oranı %0 lan!

    not: uber'e dahil olan araçlar genelde turizm şirketlerine bağlı çalışan ve gündüz turistik şehir içi (hatta bazen istanbul-kapadokya, mevsime göre istanbul-bodrum vs) vip transferlerinde kullanılan araçlardır. ve binen müşteriler genelde "aman sigaranın s'si olmasın, çok yaşlıyım ve çok zenginim, ayrıca aşırı avrupalıyım tuvalet kağıdım bile glutensiz olacak" takıntısı olan aşırı zengin ve aşırı yaşlı turistlerdir.* bu yüzden bu araçlar ertesi gün çalışacaksa şoförler ekstra hassas davranır. hatta bazen prodüksiyon firmalarına kiralanır, ünlülerin transferlerini yapar bu araçlar. şoförün hassasiyeti de bu sebeplerden aslında.

    edit: 19.10.2016 günlük linç başlığı gelmiştir.

  • pendik'te herkesin birbirine saldırdığı kaza

    dar bir yolda birbirine yol vermeyen iki araçtan birinin bir yayaya çarpması* sonucunda, önce o yayanın kendine çarpan şoföre daldığı,

    sonra bir anda olay yerine dalan kamyonete; önce bir adamın, at üstünde ispanyol gören aztek gibi kendini yere atarak tepki verdiği, ardından herkese sille tokat giriştiği,

    en sonunda herkesin birbirine tekme tokat girdiği kaza.

    bu kadar açıklayabildim, hala gülüyorum..

    http://alkislarlayasiyorum.com/…ikte-bir-garip-olay

    not: alttaki yorum efsane:

    "grjonny
    21 aralık 2015 - 01:00
    gta da herkesi birbirine saldırtma hilesini yazınca ortaya aynı bu görüntüler çıkıyor"

    edit: olay yerinin pendik olmadığını söyleyenler var. ben videoyu alkislarlayasiyorum'da görüp gördüğüm başlığıyla buraya taşıdım. emin değilim, pendik midir değil midir bilemiyorum altan