istambul3
profili

  • şanlıurfaspor'un tff'ye şike başvurusu

    ses kayıtlarından anladığım kadarıyla, çok bilmeyenler için bilgi de vererek özetliyorum. (ben de çok bilmiyorum alt lig olaylarını, puan durumuna bakıp konuşuyorum.)

    tff 1. lig'de 30. hafta sonunda puan durumu:

    13. manisa 33
    14. samsun 32
    15. şanlıurfa 30
    [16.] büyükşehir gaziantep (kısaca bşga diyelim) 29
    [17.] bandırma 28
    [18.] mersin 25

    ses kayıtlarında bşga kulüp müdürü nizamettin sertkal, gaziantepsporlu (dikkat, bşga değil) elyasa süme ve manisalı gökhan sazdağı ve ismail haktan var. 33. hafta oynanacak manisa-şanlıurfa maçı için manisasporlu oyunculara verilecek teşvik priminin görüşmesi yapılıyor. toplantının ses kaydı 4 videoya bölünmüş öyle yüklenmiş youtube'a.

    işin manisa tarafını gökhan sazdağı organize ediyor. şuna şu kadar verelim, onla bunla konuşurum vs... ismail haktan "ben normal oyunumu oynayacağım." diyor, olaya çok dâhil olmamaya çalışıyor. (muhtemelen ses kaydını da o alıyor zâten.)

    gökhan sazdağı "ben buraya geldim 4 ayda 30 milyar (bin) para aldım." diyerek maddî sıkıntıdan dem vuruyor. (1. video) sanırım bayağı paraya sıkışık veya paragöz olan gökhan parayı peşin istiyor. onun üzerine konuşuyorlar biraz. gökhan "ben bu işi daha önce hatay'da yaptım." diyor. (2. video) elyasa da "ben de bunu daha önce yaşadım." diyor (3. video)

    nizamettin sertkal, olaydan kulübün diğer yöneticilerinin de haberdar olduğunu belli eden sözler söylüyor bu arada. "tamam ben başkana söyleyeceğim bunu." (3. video), "başkan bunun (transfer konusu) sözünü verdi." (4. video), "bu takım seneye (yâni bu sezon ligde kalmayı başarırsa) yüzde yüz şampiyon olacak. (...) başkan büyük hırs yaptı." (4. video) başkan dediği de bu arada aynı zamanda gaziantep belediyesi başkan vekili olan osman toprak.

    sonuç olarak 33. hafta maçında manisa, şanlıurfa'yı 2-0 yeniyor. fakat son haftaya girerken bşga, urfa'yı altına alsa da aynı puanda olduğu bandırma'nın gerisinde 16. sırada bulunuyor. son hafta ise bandırma deplasmanda samsun'la berabere kalıp bşga içeride giresun'u yenince bşga ligde kalıyor. acaba samsun ve giresun'la da temas kuruldu mu?

    bu arada 2. videoda faruk çelik'in (bakan, şanlıurfa milletvekili) devreye girdiği, akif çağatay kılıç'ın (bakan, samsun milletvekili) da devreye girdiği, maçların tarihinin değiştirildiği vs. söyleniyor.

    bir de, 2. videoda nizamettin sertkal'ın söylediğine göre, 31. haftadaki elazığ-bşga maçı için şanlıurfa, elazığ'a 1 milyon (para birimi söylenmiyor) ödeme sözü vermiş, yâni teşvik primi. konuşma devam ediyor, nizamettin sertkal kendisinin de elazığ'a gidip maçı kendilerine vermeleri için para götürdüğünü itiraf ediyor. ama elazığsporlu yöneticinin "urfa bize 2 milyon verecek." dediğini aktarıyor.

    o maç 0-0 berabere bitmiş.

    benim yakaladığım unsurlar bunlar. görülüyor ki futbol hâlâ pislik içinde. irili ufaklı parçalarıyla siyaset hâlâ futbolun üzerinde at oynatıp dalavereler çeviriyor.

    3 temmuz'un külliyen fetö'ye havâle edilip pisliğin halının altına süpürüldüğü bir ortamda bunların olması doğal. alt liglerde şike ve teşvik priminin vaka-i âdiyeden olduğuna yönelik görüşün de belgelerle doğrulandığını görüyoruz.

    ne olacak, "ne şikesi kardeşim, memleket elden gidiyor, 15 temmuzcuların işi bu!!!" derler...

    bakalım spor basını bu olaya ne kadar ilgi gösterecek? yine kulaklarının üzerine yatarlar muhtemelen. süpür gitsin halının altına.

    türk futbolunu çavuşesku romanyasına benzeten lucescu'yu bir kez daha anıyoruz.

    ek bilgiler:

    - gaziantepspor kaptanı elyasa süme bu sezon sonunda takımdan ayrıldı. gaziantepspor resmî siteden açıklama yaparak elyasa süme'nin gaziantep'in süper lig'den düşürülmesi için kullanıldığını iddia etti. şu an twitter hesabında da şanlıurfa'nın tff 1. lig'den düşüşüne neden olan bu ses kayıtlarını paylaşıyorlar. aynı kentin takımı olan gaziantepspor'un neden bşga'nın "fayda" elde ettiği bu olay için bu kadar çırpındığını anlayamadım. şu ortamda bunu (kendi kaptanları olayın içinde olduğu için) ahlâk ve ilkeden kaynaklanan bir tavır olarak yorumlayamayız herhâlde. bir çıkarları vardır muhtemelen. açıklamada da "verilen destek sözleri tutulmadı." filân diyerek sanki siyasîleri işâret ediyorlar. "bizi batırıp gaziantep'in takımı olarak bizim yerimize belediyenin takımını (bşga) çıkarmaya çalışıyorlar." diyorlar sanırım. hem açıklamalarda da "şehrin yıldızı" vurgusu çok var.

    - bşga diye kısalttığım büyükşehir gaziantepspor'da geçen ay yapılan seçimde gaziantep sanayi odası başkanı adil konukoğlu tek aday olarak başkanlığa seçildi. kulübün adını değiştirip gazişehir gaziantep futbol kulübü yaptı. renklerini ve logosunu da değiştirdi. aksın paralar, işler tıkırında. seneye de inşaellah süper lig, ooh.

    özetin özetinin özeti: benim anladığım kadarıyla akp'li gaziantep belediyesi'nin gaziantepspor yerine belediye takımını ikâme etme projesi.

    önemli not: buradakilerin tamamı hayâl ürünüdür. adı geçenlerin gerçek kişi ve kurumlarla bir ilgisi yoktur. ekşi sözlük mizah yapılan, hikâye yazılan, şiir okunan, kurgusal metinlerin bol paylaşıldığı bir sitedir. bu da onlardan biridir.

  • lassana diarra

    (ek: bu entriyi twitter'dan paylaşan 12 numara... hadi yavrum hadi, senlik bi şey yok kaybol pavalı arkadaş. 2010'da 4. yıldızı takıyordunuz aq kaç sene oldu takan takana. onunla uğraşın.)

    lassana diarra "ulan bu 10 milyonu nasıl ödiycez amk ya..." diye cigarasından bir fırt daha alırken odaya menajeri hatem farag girer. tebessüm ederek müjdeyi verir: "sıkma kendini. buldum ben bir yolunu. tereyağından kıl çeker gibi hâlledicez."

    - vallaha mı? e nası yapcaz?

    - bu galatasaray yok mu, türk takımı.

    - evet.

    - şimdi bunlara bi defansif orta saha lâzım. lucas leiva'yı alıyordular ki klopp bırakmamış. yana yakıla ön libero arıyorlar.

    - arasınlar abi bize ne?

    - olum çalıştır işte saksıyı. türk ligi başlıyor, transfer dönemi de yakında bitecek. bu saatten sonra kimi bulacaklar aq? bi işâret yolladık mı ânında kucağımızdalar. hem fransızlarla da araları iyi.

    - hadi tamam, kulüple anlaştılar, biz de okey dedik. tamam da benim cezayı niye ödesinler?

    - sen öyle san. (cebinden bir puro çıkarıp yakar) sen öyle san... son zamanlarda galatasaray hakkında hiç haber okumadın gâliba.

    - ne bileyim birkaç yıl önce real madrid'le şampiyonlar ligi'nde çeyrek final mi ne oynamışlardı sanırım. bi de uefa bunlara da ffp cezası vermişti.

    - peki uefa'nın neden ceza verdiğini biliyor musun?

    - yoo.

    - gereksiz transfer harcamaları ve aşırı dengesiz maaşlar yüzünden.

    - adamlar gereksiz para saçtıkları için geçen sezon ceza almış ve sen bana 10 milyon'u bunlara kitleyeceğimizi söylüyorsun. sen aklını kaçırmışsın dostum.

    - peki bu "ceza almış" takımın bu sene yaptığı transferlerden de haberin var mı çok bilmiş dostum?

    - ?

    - hertha berlin'de 500 bin'e oynayan vasat bir çocuğu yılda 2 milyon euro'ya transfer ettiler. türk ligi'ni 11. sırada bitiren ve en çok gol yiyenler arasında 4. olan takımdan aldıkları stopere de aynı parayı verecekler.

    - hadi... benimle dalga geçme ahbap!

    - bitmedi. aynı parayı hattâ daha fazlasını isviçreli derdiyok'a ödeyecekler. hani şu euro 2016'da isviçre gibi bir takımda 11'e giremeyen oyuncuya.

    - şaka yapıyor olmalısın. bu paraları geçen sezon bizde alan sâdece iki kişi vardı.

    - şaka değil, gerçeğin ta kendisi. son gün grosskreutz'u transfer etmelerine rağmen fifa'ya imzasız belge gönderdikleri için onu hiç oynatamamaları kadar gerçek.

    - hahahaha evet bunu hatırlıyorum.

    - belki 10 yıl önce 100 bin dolar alacağını zamanında ödeyemedikleri için 22 yaşındaki genç frank ribery'yi ellerinden nasıl kaçırdıklarını da hatırlıyorsundur.

    - belki benimkini de veremezler?

    - imzayı attıktan sonra bu bizim sorumuz değil onların sorunu. faiziyle alırız.

    - hemen harekete geçip bu lânet olası cezayı onlara ödetmeliyiz hatem! daha fazla gecikemeyiz!

    - (yine gülümser) sakin ol. istanbul'daki arkadaşlarla çoktan haber gönderdim. iki yönetici birazdan burada marsilya'da olur.

    - sen bir dahisin adamım!

    - sen hatem abini ne zannediyosun amk. biz kimlerle dans ediyoruz, şunu mu yola getiremeyeceğiz?

    - alhfljkladjasşkasfjakndafdşf

    - hadi ben kaçtım. akşam bunu kutlarız.

  • galatasaraylı futbolcuların layık olduğu takımlar

    sabri sarıoğlu, 31: samsunspor

    teknik direktör ümit özat fanatik fenerli olduğundan belki sabri'yi kadro dışı bırakabilir ama sabri samsunlu, yani bizim evlâdımız. hem doldur boşaltı seven 2. lig (ptt 1. lig) takımları için top sürme özelliği olmayan ve topu ayağına orta sahada bile alsa hemen orta yapma pozisyonuna geçen sabri ideal sağ bek.

    umut bulut, 32: eskişehirspor

    ligin en genç takımı olan es-es'e tecrübeli bir oyuncu lâzım. normalde bu düzeyin oyuncusu değil umut, ama gekas'ın ayrılmasından sonra forvette bir boşluk oluştu...

    yasin öztekin, 28: antalyaspor

    serdar özkan'dan iyi oynar. ayrıca eto'o ile fotoğraf çekilip ne kadar elit bir futbolcu olduğunu instagram takipçilerine duyurma fırsatı doğar.

    semih kaya, 24: bursaspor

    bildiğiniz gibi dany demek saatli bomba demek. semih de gayet iyi patlıyor takımının götünde. serdar aziz sarışın. e semih de sarışın. kendi pozisyonunda ortak yönü çok olan futbolcular var. yabancılık çekmez.

    tarık çamdal, 24: altınordu

    koskoca takımda bir tâne yabancı bile yok? numune niyetine bir adet olması gerekiyor. alın size futbola yabancı bir sağ bek.

    burak yılmaz, 30: sivasspor

    şimdi aatıf şeşu, burhan eşer gibi etkili kanat oyuncuların var. cicinho gibi hücumda etkili bir sağ bekin var. bunlarla sürekli burak'ı beslersen, her maç 30 pozisyona sokarsan gol kralı olur. iyi futbolcudur burak. eneramo'yu yedek bırakacağına inanıyorum.

    hamit altıntop, 33: pardon futbolcu demişim

    aurelien chedjou, 30: olimpiyakos

    olimpiyakos lider. 15 puan farkı koymuş. beraberliği bile yok. zâten iyi savunma yapıyor takımın geri kalanı. vericen topu çeccu'ya oynayacak amına koyim. bir vücut çalımı hoooley, orta yuvarlakta bir dönerek çalım hooley, yardır git kaleye doğru... savunma mı? ya boş ver amk, açık ara lideriz zâten.

    fenando muslera, 29: napoli

    koca napoli'nin kalesinde hâlâ reina moruğu duruyor... muslera ilaç gibi olacaktır. zâten baktığımızda napoli hep 2., 3., 4. falan olmuş. şampiyon olamamışlar. şu yukarıdaki boktan kadroyu bile şampiyon yapan muslera napoli'nin 26 yıllık özlemini giderebilir.

    wesley sneijder, 31: ac milan

    bacca, luis adriano gibi kaliteli golcüler olmasına rağmen orta sahanın işlememesi nedeniyle işler istenildiği gibi gitmiyor. kaka'dan sonra o bölgeyi bir türlü dolduramayan milan'ın sneijder ile eski günlerine yaklaşacağına inanıyorum. yav milan'ı siktir et, adam da montolivo, de jong, mexes gibi asgarî futbol zekâsını geçebilen futbolcularla top oynar da başkalarının sikik sikik hataları, bi bok beceremezlikleri yüzünden üzülmez.
    ___

    ek: yukarıda 2 tâne ptt 1. lig takımı adı zikretmeme rağmen "o zaman gs ptt ligi takımı hehehe" diyen aşağıdaki zekî elemanın entrilerine baktım, galatasaraylı insanların annesine söven noktanoktanoktalardan biriymiş. bu utanmazlar toptan ana avrat sövdüğü bir kesimin bir üyesine "dostum" demekten çekinmeyecek utanmazlıktadır... onu bi eksileyelim.