montania3
profili

  • türkiye'de ateizmin ve deizmin hızlı yükselişi

    işte o yükseliş grafiğindeki minicik nüanslardan biri de benim. bir zamanlar "sokaktaki kediyle köpekten bir farkımız olmalı, o da allah inancımızdır aga" diyerek salak salak dolanırken özellikle son 5 yılda şahit olduklarım ile inanılmaz derecede bir aydınlanma yaşadım. hatta bu aydınlanmanın tadı damağımı öyle bir kapladı, öyle bir kapladı...adeta ondan önceki yıllarımı resmen yoktan ve kayıptan saydım, hayıflandım.

    ve tüm bu aydınlanmanın en önemli müsebbiplerinden biri malum kişi ve şürekasıdır. sayelerinde tüm bu din-dernek işlerinden öyle bir tiksindim ki, ufkum 2 değil 22 katına çıktı. resmen gözlerimin önünden perde kalktı.

    aslında rasyonel ve fayda esaslı baktığınız zaman buna sebep olanlar sağlam bir hayır duasını hak ediyorlar da işte artık dua kullanmıyoruz napalım ehehe

  • 13 mayıs 2017 başakşehir gençlerbirliği maçı

    şimdi benim anlamadığım -yeterli tiner kafasına ulaşamamış olmamdan ötürü sanırım- olay şu; bu başakşehir denen takım ligin büyüklerinden olan gs'ye 4 tane, bjk'ye 3 tane atabiliyor ve bunda sorun yok ama kendi sahasında gençlerbirliği gibi herhangi bir takımı yendiği zaman sorun var çünkü ümit özat maç öncesi rerörerö...

    ya siz gerçekten gerizekalısınız ya..

  • kürdistan

    yabancı ortakları olan bir petrol şirketinin ofis boyluğunu yapıyorum. bir süredir de tatlı tatlı muhabbet ediyorum ofisteki bir abiyle, tabi ki tatlı muhabbet edicem olm, ofis boy'um ben. hatta türkiyedeki fenerbahçelilerden, üzerlerindeki baskılardan, fenerbahçeli olmanın zorluklarından filan bahsediyoruz, ama bugün yaptığımız muhabbet resmen hallelujjah!!! dedirtti:

    ben: b
    ofis çalışanı: oç

    oç: siz ankaradan mısınız?

    b: yok, bursalıyım ben?

    oç: türkiyenin neresinde?

    b: daha batıda marmara denizinin güneyinde, istanbul'un deniz aşırı komşusu:

    oç: oohh constantiniye mi diyorsun?

    b: (oha lan constiniye dedi?!! trakya'ya east roman empire diyen adam istanbul'a da constantiniye dedi.) hmm yok şey, constantiniyye mi dediniz?

    oç: evet? doğu roma imparatorluğunu başkenti?? niye şaşırdınız ki? bizim nicea'da da depomuz var?

    b: (oha oha...adam iznik'e de nicea dedin ya la?? oh may gad ımyeh ımyeh) çok şaşırdım, sizin gibi yabancı birinin bizansı bilmesine..ama meşru bir devlet yok ortada..belki tarihi kalıntılar diyebiliriz...

    oç: yanlış mı söyledim? constantiniyye doğu romanın başkenti değil mi? yoksa barbar turklerğğe teslim mi oldu?? kusura bakmayın ama bence barbar turklerğğ e karşı yeni bir crusade tertiplenmeli azizim,

    demesiyle beraber daha fazla dayanamayıp bir snickers uzattım abiye, yedi, gerindi, silkindi, kendine geldi ve;

    "yaa monti hani boğazda rakı balığa gidicektik ya godless!!" diye haykırdı...yani ne bileyim, böyle rakıdır, balıktır filan deyince bu farkındalığını bir sorguladım.."lan adamlar bizim memleketimizde bizden iyi eğleniyor heaa" diye de aklımdan geçirdim. hemen aynı günün akşamı attım hızlı trene götürdüm mekana.

    çok deli içmiştik hacı öyle böyle değil, en son bizimki masanın üzerine çıkmış kravat alnında "ave caesarr!!" diye bağırıyordu mk..