la plage5
profili

  • ekşi itiraf

    bazen öyle bir noktaya geliyor ki insan, hem her şey mümkün gibi hem de her şey imkansız gibi. önünde binlerce olasılık ve olasılıksızlık.

    ben yolunu kaybetmiş biriyim. şimdi hangi olasılığa ya da olasılıksızlığa gideceğimi bilmiyorum. hangi yolu istediğimi, hangi yolun benim için doğru olacağını ya da doğru olmasa da beni mutlu edeceğini bilmiyorum. en kötüsü bu benim için, ben artık neyin beni mutlu edeceğini bilmiyorum. bir seçim yapmak zorunda kalacağım günler uzak değil ama seçim yapmak istemiyorum. feda etmek istemiyorum artık. feda ettiğinde bir çamura giriyorsun çünkü, gittikçe battığın bir çamura. bunu kendimde de gördüm, etrafımdaki insanlarda da. hayat böyle bir şey işte, yaş aldıkça öğreniyorum. ama öğrenmek ateşin içinden geçerken yanmaya engel değil.

  • sıcak havalarda tahammül edilemeyen şeyler

    klima bana yaramıyor kapatalım, ben klimada uyuyamam kapatalım vs. modundaki tipler.

  • tek taş yüzük istemeyen kadın

    şahsi fikrim bir alyansın yeterli olacağı yönünde. arkadaş ortamında, yaşça büyüklerin ortamında bu konu açıldığında alyans yeter dediğimde, “seni çok süzerler böyle”, “salaksın”, “gözünü aç erkek tek taş da almayacaksa evlenme teklifi bile etmesin” minvalindeki şeyler duyarım. amaç nedir? orada bir tek taş olunca ele geçen nedir? amaç sonuç ilişkisi açısından benim mantığımda bir sonuç yok. ha tabi piremseslere sorarsanız en basitinden instagramda o tek taşı göstermezse ne olacaktır? bütün fotoğraflarda o tek taş gözükmelidir ki, benim evleneceğim adam bunu bana aldı demelidir o. sosyal hayatında tek taşlı arkadaşlarının yanında boynu bükük kalmamalıdır. ben bunları sonuç olarak göremiyorum, aksine bunlar o insanların yanlış yolda olduklarının göstergesidir. çünkü sevginin bu nevi şeylerle hiçbir ilgisi yoktur. birini gerçekten seviyorsanız o tek taş bu beş taş önceliğiniz değildir. olmaması umrunuzda olmaz, tek taşla değil o adamla ömür geçireceksiniz.

    70 yaşında kocasını kaybetmiş bir kadın kocasını kaybetmiş olmasına rağmen hala alyansını takıyor ve eşinin konusu ne zaman açılsa o incecik alyansa dokunuyorsa, evlendiklerinde hiçbir şeyleri olmayan o çift bir alyansla evlenmiş ve o adam o kadın için o benim hayattaki şansım keşke onunla daha erken karşılaşsaydık diyorsa sevginin paraya bağlı olan tek taş nevi şeylerle hiçbir bağlantısı yoktur benim gözümde. önemli olan her koşulda, gerçekten iyi günde de kötü günde de yanınızda mı değil mi, gönül bağınız var mı yok mu? bunlar yoksa geriye kalan hiçbir şeyin bir hükmü ve önemi yoktur.

  • gerçek aşkı bekleyen insanlar

    gerçek aşk dediğiniz şey nedir?

    bugün 3 arkadaşımdan dert dinledim. üçünün de ilişkisinde sorunlar var. ilişkilerinin başlangıcını da biliyordum bu üçlünün. hepsi için gerçek aşk karşısındaki insana karşı hissettiği şeydi. şimdi hepsi sorundan bahsediyor. çünkü zaman geçti, ilk büyü geçti. bu noktadan sonra mesele şuna gelir, karşındaki insana daimi olarak tahammül edebilecek misin? edebileceğini düşünenler devam edenler oluyor ama bunun da aşk ya da başlıktaki gibi gerçek aşk dediğimiz şeyle bir ilgisi yok. basit ama her şey bir alışkanlıktan ibaret. 3' üne de madem böyle ayrıl o zaman dedim. hiçbiri buna yanaşmadı. alışkanlıkları onlara tahammül edebilecek gücü veriyor çünkü. ve insanlar buna gerçek aşk diyor. gerçek aşk dediğimiz şey böyle bir şey olamaz. şahsi fikrime göre artık gerçek aşkların yaşandığı bir dünyada değiliz. beklentileri yükseltmeye gerek yok, gerçek aşkı bekliyorum demeye de.

  • birini gerçekten sevmek

    zamanını vermeyi istemek, paylaşmayı istemek. hiç kimse gerçekten sevmediği birine zamanını vermez daha doğrusu vermek istemez. ölümlü bir canlının en değerli şeylerinden biridir zaman ve biz birini gerçekten sevdiğimiz zaman onunla paylaştığımız ona adadığımız zamanın lafını bile etmeyiz, oysa verip verebileceğimiz en kıymetli şeyi ortaya koyuyoruz. sevmediğimiz biri olduğu zaman da 1 dk bile boşa geçmiş gibi geliyor.