alfabetagama ne la6
profili

  • 22 aralık 2021 akaryakıta ötv'nin geri gelmesi

    gün geçmiyor ki güzel bir haber almayalım.

    akaryakıt fiyatlarındaki ötv oranını düzenleyen eşel mobil sistemi ile son zamanlarda akaryakıttaki ötv oranı sıfırlanmıştı. ancak cumhurbaşkanımız bu adaletsizliğe el atarak ötv'yi akaryakıta farklı metotla güzelce monte etti.

    kararda ne diyor biliyor musunuz?

    "...sıfır olarak uygulanan özel tüketim vergisi oranı, bu kararın yayını ile sıfırdan başlamak üzere her bir malın uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı olarak gerçekleşen azalış tutarı kadar arttırılır.!!!"

    yani döviz düştü diye seviniyorsunuz ya akaryakıtta düşecek diye. o düşüş ötv olarak eklenecek ve böylelikle fiyatlar düşmeyecek. çok iyi değil mi....

    kaynak

  • 20 liralık çürük sebze poşeti

    önceden üzüldüğüm ancak artık üzülmediğim haberlerin bir yenisi.

    uzuuunn zamandır ülkede vatandaşın zararına alınacak kararlardan önce, kanun taslaklarına, politik adımlara ses çıkarmaya çalışanlar sustu veya susturuldu. bari seçimlerde tepkinizi koyun, bakın kötü günler hepimizi bekliyor dediğimizde kulak asılmadı. yahu elinizi vicdanınıza koyun yapmayın denildiğinde %60 - %70'ler havada uçuştu.

    bazı şeyleri anlamak için son dakkaya kadar bekleniyorsa, yumurta kapıya gelmeden, aç kalmadan anlaşılmıyorsa önceden dediğimiz gibi hepimiz etkileneceğiz ama öyle ya da böyle öğreneceğiz.

    hiç bir idari yönetim bu kadar uzun süre bir yapıyı idare etmemeli. bu belediye de olsa, ülke de olsa, şirket de olsa böyle.

  • amazon.com.tr

    en uzun gece indirimlerinde yine 3m izole elektrik bandının başrolde olduğu eticaret şeysi.

    ne bitmez bantmış arkadaş, şahane kasım, muhteşem cuma, harika pazar sürekli bu bant indirimde. millet indirim günlerinde ps4'ler xbox'lar alıyor biz 5 liralık izole bant...

  • ekşi sözlük yakıt tüketimi veritabanı

    ülkemizde yalancıyı sikmiyorlar. aslında yalancıyı sikseler bu başlıkta olduğu gibi kimse sallayamaz.

    turbo benzinli arabayla tapa gaz gidip 5 lt yakanlar mı dersin, hala kalkıp şehir içi 20 krş yakıyorum diyenler mi dersin.

  • akkuyu santrali'nin temelinin çatlaması

    ülkemizin ilk nükleer santrali olacak olan akkuyu'nun inşaatında nükleer reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde “çatlak” oluştu. türkiye atom enerji kurumu (taek),müdahale etti; çatlak olan bölüm ya da bölümler tümüyle kırıldı ve yenilendi. bir kez daha çatlak oluştu. beton kırıldı ve sorunlu bölümlerde temel yeniden atıldı.

    biz de diyoruz inşaat süreci neden planlanandan farklı işliyor. radyasyonsuz son yıllarımız, güzelce yaşayın...

    haber

  • yavuz sultan selim köprüsü'ne tırmanan gençler

    izlerken sandalyeden inip halıdan seyrettiğim video.