gezegen olan pluton4
profili

  • yoğurtlu iskender yanında ayran içen tuhaf insan

    asıl tuhaflık addeden insanların tuhaflığını bir türlü anlayamadığım doğa olayı.

    neymiş yanında, üstünde yoğurt varmış, eeee; yoğurt ile ayran aynı şey mi;

    aynı mantıkla masada su varsa kola isteyen müşteriye kolanın içinde su var diye kola da getirmeyin.

  • muharrem ince ve danışmanlarına duyurular

    ince, erdoğan ile atışmayı bitirsin,

    halkın büyük kesimi (%60-70) geçmişinde en az bir kere erdoğan'a oy verdi, ince erdoğan dedikçe bu kitlenin empati yaparak erdoğan'ın arkasına geçmesine neden oluyor, erdoğan'ı değil aslında bir nevi o kitleyi eleştirme durumu ortaya çıkıyor; adamlar da doğal olarak ince'den kaçıyor; ki erdoğan da bunu bildiğinden her mitingde ince üzerinize oynuyor, yeter bunu görün artık çok basit bir mantık.

    ayrıca ek olarak geçmişte, şu şöyle oldu bu böyle oldu, demeyi bırakmak gerek, sadece gelecekten bahsedilmeli. geçmişi halka anlatmanın anlamı yok herkes zaten izledi aynı filmi; insanların merak ettiği gelecek, bütün konuşma gelecek üzerine kurulmalı, yani başkan olduktan sonra ne olacak, onları anlatmak gerek sadece.

    ikinci nokta: pensilvanya ve diploma mevzusunu hangi danışmanınız gündeme getirme konusunda tavsiye ettiyse ya onu kovun ya da dikkat edin, dediklerinin tersini yapın, bu kişi truva atı olabilir.

    üçüncü nokta: basit doğrudan vaatlerde bulunmalı ince, hsyk'da adalet bakanın bulunup bulunmaması bu toplumun %80'nin umrunda değil, ama sen dersen 45 saatten fazla işçiyi çalıştıran patrona en ağır yaptırımı uygulayacağım, haftalık tatili 2 gün zorunlu yapacağım, tüm çalışanlar sendikalara üye olmak zorunda olacak, toplu sözleşme olacak meslek gruplarında, haftalık çalışma süresi kademeli olarak 40 saat olacak, evden çalışma teşvik edilecek; işte bu olaylar kişilerin hayatlarını doğrudan etkilediğinden daha ilgili çekici ve mantıklı gelir.

  • büfelerde 500 ml suyun 1 lira olması

    ankara'da bir sene önce 50 kuruşa su alabilirken şu anda sanki kesin mütalaa varmış gibi hepsi 1 lira olmus durum, büfeye 1 lira verip saf saf para üstü bekleyen bir tek ben miyim bilmiyorum. bu 1 lira olayı 1 yıl içinde oldu sanki, ki 50 kuruş fiyat neredeyse 10 yıldır yürürlükteydi.

    her şeyi geçtim şu belediyenin seymenler su makinelerinde bile bir gecede tüm sular 50 kuruştan 1 lira oldu.

    su'yun insan hakkı olduğu bir dünyada buna şaşırmak normal sanırım.

  • einstein'in en büyük bilimadamı olmasının sebebi

    çoğu çevrelerce gelmiş geçmiş en büyük bilim adamı olarak einstein değil newton kabul edilir.