obturator6
profili

  • türkiye'nin oto üretmesi gerekli midir sorunsalı

    hyundai motor firması 1967 kurulmuş ve ilk seri üretim otomobilini 1975 yılında üretmiştir. 1975, içten yanmalı motorlu otomobillerin 89. yılıdır. hyundai bugün dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisidir. 100 yıllık firmalar var zaten diye düşünmek yersizdir.

    şu an otomobil sektörü bir dönüm noktasında. elektrikli araçların çağı geliyor ve 1800’lerdeki otomobil çağının başlangıç dönemine çok benzer bir dönemdeyiz. üstelik yeni icatlara falan da gerek yok. neyin ne olduğu biliniyor, sadece disiplin, tasarım, kalite ve sağlamlık gerekiyor.

    o sebeple şu an türkiye’nin elektrikli otomobil üretmesi hiç de saçma değildir. tam zamanıdır.

  • aşti'nin en güzel yanı

    aşti'nin eskiden tek bir güzel yanı vardı benim için onu da bozdular:

    peronların balkon kısmında, hani otobüslerin yanaştığı kısmın arkasında kalan aşağıya bakabildiğimiz yerde demir tırabzan vardı. boylu boyunca uzanan, rengini bordo hatırladığım kalın demir tırabzan. işte ona metal para ile vurunca ilginç bir ses çıkardı. en uçtaki bile duyardı o sesi. çocukken de yaptım, üniversite zamanımda da. ilginç, eğlenceli bir detaydı. artık o da yok, eskide kalan çoğu güzel küçük detay gibi.

  • enes batur hayal mi gerçek mi

    hani şimdi yaşlandık geyiği yapmak istemiyorum da biz orta sonda okuldan çıkıp ankara akün sinemasında ( o zaman sinemaydı) matrix izleyip, çok beğenip ertesi gün tekrar gidiyorduk. günümüz çocukları da enes batur'a gidiyor.

    sıkıntı büyük. kendimi şanslı mı hissetsem yoksa gelecek için kaygılansam mı bilemedim.

  • 30 eylül 2016 kemal kılıçdaroğlu açıklamaları

    içimin yağlarını eriten açıklamadır. bu ülkede göte göt denir.

    özellikle şu kısımları:

    ''o koltuğa cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. o koltuğa cumhuriyet’in ve lozan’ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. kim oluyorsun? nasıl böyle konuşabiliyorsun. ne hakkın var senin. tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığı’nı yap. tarihi bilmiyorsun çağır tarihçiyi konuş. böyle bir konuşma olamaz. cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez. ülkesini satamaz böyle bir şeymi olur. dün diyeceksiniz ki lozan tapu senedimizdir. bugün diyeceksin lozan ülkeyi satmaktır. ne demek nasıl bir cumhurbaşkanı, nasıl bir anlayış. şimdi yine diyecekler yenikapı ruhundan vazgeçti kılıçdaroğlu eğer sizin anladığınız yenikapı ruhu bu ise biz bu ruha karşıyız. bu ülkemizi seviyoruz. tarihimizi seviyoruz. tarihimizle gurur duyuyoruz. cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz.''

    o uyuz bozkurt hala tek kelime etmedi farkındaysanız lozan olayı ile ilgili.

  • kemalettin özdemir

    bana soru sormayın, ben bildiklerimden sizin bilmenizin yeterli olacaklarını anlatayım diyen vatan haini.

    bu adamlar tutuklanıp, tutukluluk hali içerisinde sorguya çekilmeliler. böyle tv ekranlarında itiraflarla kendilerini aklayarak değil. bu adamların hepsi atatürk ve modern türkiye cumhuriyeti düşmanı, irticacı, şeriatçı orospu evlatları.

    hadi açsın bana dava da, mahkemede görüşelim. tipini siktiğimin şakirti. vatanın, devletin anasını siktiniz şimdi de kendi davanızı satıyorsunuz. ciğeri beş para etmez adamlarsınız.

  • sen ben yok türkiye var

    madem sen ben yok da o mitinglerde niye bağırıyordun ''onlaaar, bunlaaar, şunlaaar'' diye bre gavat. biliyorsunuz alevi derken yok muydu türkiye. yoksa sadece sen mi vardın?