uzunada19697
profili

  • sekülerizm kıskacında debelenen insanlık

    yeni diyanet işleri başkanı ali erbaş'ın göreve başlangıç gününde şırınga etmeye çalıştığı zırva tebliğinden zırva bir tamlama.

    http://odatv.com/…nen-insanlik...-1809171200_m.html

    (bkz: yallah arabistan'a)

  • hayır'cılar başörtülü kızlarımıza saldırdı iddiası

    (bkz: yalancı gelin zehra)

  • 2016 turizm krizi

    kazıkçı işletmelerin artık köşe yazılarına kadar faş edilmesine sebep olan krizdir.

    ancak unutulmasın, 90'lı yıllarda başlayan ve geçtiğimiz yıllara dek süren, "şu restaurantta şunu yedik, bunu içtik, tatlıyı indirdik, servisine bayıldık, işletmecisinin önüne yattık.." temalı yazı dizileriyle sayfa sayfa goygoy yapan magazinciler de unutulmamalı.

    (bkz: şenay düdek)
    (bkz: kenan erçetingöz)
    (bkz: aykut ışıklar)

    turistik tesislerdeki kalitesizliği ört bas eden, kişisel himmeti uğruna standart irtifasını görmezden gelen, ziyaret ettikleri bütün işletmeleri vasatlıklarına rağmen yere göğe sığdıramayan görgüsüz kalemşörlerimizi anmamız şart.

    her birinin mevcut varoşlaşmada, büyüyen çomarlaşmada, ürettikleri vandal tüketim kültürü nedeniyle sorumluluğu çok fazladır. zira bu kalemşörler zenginlerden ziyade, lüks hayatlar sürenlere özenen ama süremeyecek olan orta ve düşük gelirli kitlelere yönelik köpürtmeli gazetecilik yapıyorlardı. zamanında bu işlerden de hepsi çok iyi paralar kazandı..

    kısacası türkiye, her aşamada ektiğini biçiyor.

  • oya aydoğan

    bütün eski yeşilçam oyuncuları gibi ışık takıntısı olan bir isimdi. televizyon stüdyolarında ısrarla tam karşısından yüzüne özel ışık yapılmasını isterdi. ışık ekibi de reji grubu da kırmaz idare ederdi. çünkü sempatisini ve saflığını bütün çalışanlarla paylaşmasını bilirdi. oğlu gurur eğer ki stüdyoda kendisini izliyorsa "ay oğlum, ayakta kalma, otur bir yere, çek bir sandalye evladım..." diye üzerine titrerdi. basına yansıyan ana-oğul sevgisi sonuna kadar gerçektir. her yeni gün, sanki oğlu o gün askerden gelmiş de hasret gideriyorlarmış gibi birbirlerine muhabbet duyarlardı. efendiliğine bizzat tanık olduğum oğlu gurur'un başta olmak üzere hepimizin başı sağolsun. iyi bilirdik...

  • karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz

    tanım yaptırtamayan haberdir.

    kaynak:
    http://www.birgun.net/…grenciye-tecavuz-106150.html

    linki seçmeye üşenenler için haber metninden copy paste:

    "karaman'da bir öğretmenin cemaat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. karaman anadolu imam hatip ve imam hatip lisesi mezunları ve mensupları derneği (kaimder) ve ensar vakfı'nın kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklandı.

    iddialara göre karaman merkezde bir okulda görev yapan eğitim bir sen üyesi sınıf öğretmeni m.b. sözkonusu cemaat yurtlarında kalan öğrencilere özel ders vermek için gidiyordu. m.b. özel ders için gittiği çeşitli evlerde öğrencilere tecavüzde bulundu. olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. şikayet üzerine öğretmen m.b. 4 mart cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. savcılıkta ifadesi alınan öğretmen m.b. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. tutuklanan sınıf öğretmeni m.b.'nin görev yaptığı okula yerine başka bir öğretmen görevlendirildi.

    öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte 6 mart tarihinde karaman devlet hastanesi'ne gitti. kontrolden geçen çocuklar tecavüzü raporla belgeledi.

    karaman il milli eğitim müdürü asım sultanoğu, 'öğretmenin tutuklandığı bilgisi doğru. ancak gizlilik kararı bulunan dosya hakkında detaylı bilgi vermem doğru olmaz. iddia ve detayları araştırmak için idari soruşturma başlattık' ifadelerini kullandı."

    (bkz: ensar vakfı)
    (bkz: karaman)

  • hilafet lağvedilmese ışid var olmazdı

    bir mustafa akyol tweet'i:
    "istihzaen söyleniyor, ama doğru: 1924'te hilafet lağv edilmese, ışid muhtemelen var olmazdı."
    https://twitter.com/…tafa/status/688715923864309760

    bunun "otoriter laikler var olmasaydı ışid de olmazdı" gibi versiyonları da bolca var üretilen.

    cumhuriyet ve mustafa kemal atatürk düşmanlığı gün geçmiyor ki pespaye söylemlerle fitneleme yapmasın. kaldı ki mustafa akyol bugün en sert akp eleştiisi yapanlar tarafına geçmiş isimlerden, varın gerisini siz düşünün.

    (bkz: provokatör atatürk düşmanları)

  • metro turizm

    rutin bakımlarını yaptırmayan, en ucuz motor yağını kullanan, arızalanıp kenara çektiğinde de geriye reflektör koymaya tenezzül etmeyen firmadır.