prezidente5
profili

  • makas atmaya hapis cezası

    artık olması gerekendir. makas atma sebebiyle yapılan kazaların haddi hesabı yok. para cezası caydırıcı değil. makas atan aracın plakasından sürücüsüne gidilip, hapis cezası verilmelidir. bu işin çocuk oyuncağı olmaktan çıkması gerekiyor.

  • barcelona'nın ürkütücü görüntüsü

    barcelona'nın ciddi bir deprem kuşağında yer almaması, plansız artan nüfus nedeniyle bina stoğunu her kırk yılda daha büyük konutlarla yenilemek zorunda kalmaması ve de kent planına sadık bir yapılaşmayı işaret etmesi nedeniyle cillop gibi bir görüntüdür.

  • türkiye'nin ahlaken çöküyor olmasının nedeni

    yoksulluktandır.

    bu ülkede hemen herkes için iki jenerasyon geriye gitseniz yoksulluk ve yokluk görürsünüz. bu ülke yoksul insanların ülkesidir. hem de yüzyıllardır yoksul ve yoksun bırakılmış insanların ülkesidir. bu sebepten ötürü de ahlaksızlık geçici değil kalıcı bir norm haline gelmiştir.

    bu tespiti neden yapıyorum? çünkü ahlak ve hukuk orta sınıflar için vardır. zengin ve yoksul hem ahlaktan hem de hukuktan muaftır. zenginin gücünün yanında ahlaksızlığı önemsiz, yoksulun ise önemsizliğinden ötürü ahlaksızlığı görünmezdir. orta sınıf ise idealdir. ve idealde aşırılıklara yer yoktur. idealin dışına çıkan ya yoksulluğa düşer ya da zenginliğe yükselir.

    dolayısıyla bir toplumda ahlaksızlık artıyorsa aynı zamanda ya zenginlik ya da yoksulluk artıyordur.

    yukarılarda sıkça değinilen din ve siyaset ise ahlaksızlığın sebepleri değil, sonuçlarıdır. ikisi de türkiye'deki ahlaksızlığın gerçek nedeni olan yoksulluğu yönetme biçimleridir. çünkü yoksulluk çözülmek değil yönetilmek ister. nasıl yönettiğinize göre de algılanma şekli değişir. düşük yoksulluk yüksekmiş gibi gözükebilirken, yüksek yoksulluk da toplum tarafından rahatsız edici bulunmayabilir. işte bu illüzyonu yaratan din ve/veya siyasettir.

    bu sebepledir ki ahlaklı diye kabul ettiğimiz toplumlar aslında orta sınıf krallıklarıdırlar. ahlaki yozlaşmayı tersine çevirmek de nitelikli ve geniş katılımlı bir orta sınıf yaratmakla mümkündür.

  • 20 mayıs 2021 sedat peker açıklamaları

    o gece, dubai'deki villada ışıklar sabaha kadar sönmedi.

  • abdurrahim boynukalın

    (bkz: fazla atar göte batar)

    1 kasım'ın sonucu ne olursa olsun kendisi,

    havayı alacaktır,
    havayı alacaktır,
    havayı alacaktır!