2009 yılından günümüze devam eden torrent soykırımının son halkası.
mininova, monova, btjunkie, kat.ph, şimdi de extratorrent
en iyi torrent sitesi değildi ama elde kalan az iyi siteden birisiydi. rip.
eskilerden geriye the pirate bay kaldı. bu da giderse torrent dünyası silahlanmalı.*
legolas the last lego7 profili
-
extratorrent
-
deniz gezmiş'i kemalist sanmak
1938'in ardından, solcu - sağcı demeden gelen herkes ülkeyi abd'ye kul ettiği için, teknik olarak mustafa kemal'in değil, abd'nin ordusuna silah sıkmış birisidir. ha deniz gezmiş kesin kemalisttir demiyorum, ancak tarihi doğru yorumlamak gerekir. yoksa aynı hatalı mantığa göre, gezi direnişi'ne katılan tüm kemalistleri de "hayır onlar kemalist değil, mustafa kemal'in devletine karşı eylem yaptılar" şeklinde de suçlayabiliriz ki aptalca olur.
-
3. havalimanı ismi ne olsun anketi
bir sürü saçma öneri olan listedir.
1- rte havalimanı olmaz. rte'nin uluslararası marka imajı çok düşük. ak-gençlik rte'yi dünya lideri olarak görse bile, uluslararası ulaşım önceliği için planlanan bu havaalanına rte ismini koymak baştan kaybettirir. ayrıca telaffuzu da zor.
2- atatürk havalimanı halihazırda var. karışıklığa neden olur.
3- osmanlı havalimanı en uyduruk seçeneklerden birisi. yunanistan da havaalanı yapıp bizans koysun bari. ayrıca yine marka imajı düşük bir isim olur.
4- vecihi hürkuş anlamlı bir seçenek. ancak telaffuzu zor. yine de benim en sonda yapacağım öneri olmazsa, seçenekler arasından en iyisi bu.
5- abdülhamid han seçeneğini de toplumun sadece belli bir kesmine hitap ettiği için eliyoruz. ayrıca, başka osmanlı padişahı yok değil mi? ya yavuz ya abdülhamid olacak illa? kaldı ki havalimanıyla osmanlı padişahlarının ne alakası var?
6- fatih sultan mehmet ismi köprü için kullanılıyor, yeterli, eledik.
7- oğuz kağan farklı ve güzel bir isim olabilir. ancak havalimanı ile ismin alakası yok.
şimdi gelelim benim tercihime;
bence havalimanının ismi göktürk havalimanı olmalı.
-isim olarak anlamlı. gök-türk.
-göktükler göğü kutsal kabul etmiştir. tarihsel anlam olarak da tutarlı.
-göktürk kelimesinin telaffuzu da kolay. ö ve ü harfleri de almanca sağolsun, uluslararası alanda yaygınca kullanılıyor.
-duruma göre göktürk yerine uluslararası alanda skyturk kelimesi de kullanılabilir. bu hem yabancılar için akılda kalıcı bir kelime olur, hem de merak edip göktürk devletini araştırarak, türklerle ilgili bilgileri artabilir. -
türkiye iç savaşı
gerçekleşmeyecek olan.
1- bu ülkede 10 milyon civarında kürt var, ve bunların yarıya yakını hdpyi değil akpyi destekliyor. kısaca bir kürt meselesinden iç savaş çıkmaz. anca, dersim olayları gibi bir kaç onbin kişilik isyanlar çıkar, onu da devlet bastırır.
2- chp - akp kavgası üzerine de bir iç savaş çıkmaz. chpliler genellikle eğitimli kesimden olduğu için iç savaşın ne rezalet bir şey olduğunu bilir ve bu işe prim vermez. zaten chplilerin tek kırmızı çizgisi var, o da şeriat düzeni. ancak akplilerin de çok büyük kısmı şeriat düzenini gerçekte istemiyor. bizim halk, konu din olunca konuşurken baya fanatiktir, ama iş eyleme gelince bir anda kaybolurlar. mesela ülkedeki beş vakit namaz kılanların sayısı bile 5 milyondan fazla değil. ya da şöyle bir örnek veriyim, bizim burada koyu akpli bir amca var. her fırsatta chpye, kılıçdaroğluna falan söver, diğer yandan da adamın içmediği gün, kesmediği kadın yok. ayrıca her akpliyi fesli deli kadir de sanmayın. akpnin içinde de büyük çoğunluk atatürk'e de osmanlıya'da saygı duyar. akpnin yarıdan fazlası da dyp - anap ekolünden gelen merkez sağdır zaten.
3- akpnin içindeki sokakçı tayfa manipülasyona yatkın olabilir. ancak bu grupları da diğer tüm akplileri olduğu gibi rte etkili bir şekilde kontrol ediyor. rte, bunlara "kesin kavgayı, girin evlerinize" dediği anda sokakta tek kişi bulamazsınız.
4- liberal kesim zaten tırsaktır. iç savaşa girmek yerine, kanada'ya göç etme planları yapar.
5- eh mhpliler de en pasif takım. örgütlenip de birşey yapmazlar.
işin özü bu ülkede iç savaş çıkarmaya çalışacak gruplar şunlardır:
yobaz tayfa: %6
pkk destekçisi tayfa: %5
uç dev-sol tayfa: %0.0001
alperen tayfa: %4
kısaca böyle kafasız marjinaller yüzünden %85'lik kısım iç savaş falan çıkarmaz.
edit: şu entry için özel mesajdan sövenler oldu. işte bu nedenle iç savaş çıkmaz. iç savaş yanlılarımız baya salak çünkü. -
19 ekim 2016 rus jetlerinin tsk'yı vurması
uydurma haber. şuandaki koşullarda rusya'nın türkiye'yi vurma olasılığı, abd'nin türkiye'yi vurma olaslığından daha düşük.
bu arada twitter'ı kaynak diye vermeyin, komik oluyor. -
ermenistan
dünyanın en ırkçı ve nefret merkezli ülkelerinden birisi.
ülkenin devlet başkanı (öyle eski yıllar falan değil, şuandaki üstelik), açık açık, yeni nesillere türkiye'nin topraklarını işgal etmeyi öğütlemiştir: karabağ'ı biz aldık ağrı'yı size bıraktık
ermenistan'ın resmi devlet arması budur. ilginç değil mi? ağrı bizim topraklarımız arasında yer alıyor, ancak bu ağır milliyetçi faşistler ağrı'yı ermenistan'ın sembolü yaptıkları gibi, yalan söylemekten de çekinmezler. şöyle de bir anım var, bundan 6 sene önce ingiltere'deyim. okuldaki ispanyol kız, fransız çocuğa (ermeni asıllı) ağrı dağı'nı görmeyi çok istediğini (nuh'un gemisi inanışı yüzünden) söylemişti. bu çocuk da hemen başladı, "evet ağrı çok güzel bir yerdir, ermenistan'a bekleriz" vs.). olaya müdahale etmedim. bu kız elbette sonrasında haritaya baktı, ve klasik her milliyetçi gibi ermeni çocuk da ülkesini rezil etmiş oldu.
ermenistan'ın resmi devlet ideolojisi (bakın ermenistan milliyetçilerinin falan demiyorum, devletin diyorum) doğu türkiye'yi "işgal edilmiş" ermenistan toprakları olarak kabul etmektir. hatta kendi kafalarına göre kabul edilmiş kars anlaşmasını geçersiz kılıp, tüm taraflar tarafından geçersiz sayılan sevr anlaşmasını kabul eden bir zihniyet bunlarınki. okullarında doğu türkiye'yi resmi olarak işgal edilmiş bölge olarak gösterirler (uluslararası haritalara rağmen).
yunanistan - türkiye ilişkileri, karma karışık bir sınıra yol açan ege adaları problemine ve kıbrıs'a dayanır. iki taraf da bazı konularda haklıdır. ancak ne türkiye'nin atina'yı, ne de yunanistan'ın istanbul'u işgal etmek gibi "resmi" bir ideolojisi yoktur (uç milliyetçileri olaya dahil etmiyorum, bu salaklar her ülkede var çünkü). bulgaristan desen, türklere karşı ağır bir nefret beslemelerine rağmen, türkiye toprakları üzerinde herhangi bir amaçları yoktur. ancak ermenistan tamamen farklı bir konu. güney kıbrıs'la daha çeyrek asır önce savaşmamıza rağmen, ermenistan, güney kıbrıs'a göre (hatta adamların iç savaşını desteklememize rağmen suriye'ye göre bile) çok daha düşman bir devlet konumunda şuanda. türkiye'nin en büyük şansı ermenistan'ın güçsüz olması. aksi taktirde, ermenistan nasıl gücünün yettiği azerbaycan'a saldırmaktan çekinmediyse, türkiye'ye de saldırabilirdi. hocalı da nasıl soykırım yaptıysa, doğu'da işgal ettiği topraklardaki türk ve kürtlere de soykırım yapabilirdi. türkiye'nin en büyük şansızlığı da aynı şey aslında, komuşu ermenistan'ın modern demokratik bir cumhuriyet olmak yerine, ırkçı bir ideolojiyi benimseyip, resmi olarak asala gibi devlet görevlileri ve ailelerini öldüren bir örgütü kurup, üstelik bu örgütün ölen militanlarını kahraman ilan edip, adlarına anıtlar dikmesi. böyle bir şeyin türkiye'de olabileceğini düşünün. mesela yunan adalarını istiyoruz. yunan diplomatları ve ailelerini öldüren bir örgüt kuruyoruz. ve 2016 yılında, hala bu örgütün militanlarını kahraman ilan edip, heykellerini dikiyoruz...
ermenistan, modern olmayan bir ülke olarak, eğitim sistemini tüm eski sovyet ülkelerinde olduğu gibi propaganda üzerine kurmuştur. ermenistan okullarında okuyup da türk düşmanı olmadan mezun olmanız çok zordur (evet türk eğitiminde de belli seviyede propaganda var, ama ermenistan bu konuda aşmış seviyede). bu nedenle, ermenistan vatandaşı bir ermeni ile bir "türkiye vatandaşı olarak" iletişim kuramazsınız. sizden açık açık nefret ederler. işte bu nedenle türkiye'nin "iki taraf da birbirini öldürdü, ikimiz de acı çektik" tezine karşı çıkarlar. çünkü onlara göre ermenilerin öldürdüğü türkler "doğaldır." hatta ermenistan vatandaşı olmayan ermenilerle iletişim bile çok zordur. pek çok yunan arkadaşım oldu, yunan bir kızla da bir süre sevgili oldum. pers, kürt, bulgar arkadaşım da oldu... ancak ben ermeniler gibisini görmedim. bir insan on dakikada herhangi bir konuyu soykırıma nasıl getirebilir?
gönül isterdi ki, ermenistan dost bir devlet olsun, türkiye ve azerbaycan üzerindeki yayılmacı politikasını bıraksın. gürcistan'ı da dahil edelim, bu dört ülke güzel kafkasya projelerine imza atsın. ama yok, şuanda malesef imkansız. ermenistan tüm komşularıyla problemli (tamam şuanda sıfır sorun politikası sağolsun biz de öyleyiz, ama en azından kendimize yetebilecek üretimimiz var) bir ülke olarak, oldukça fakir bir durumda. yöneticiler de bu fakirliği, halkı "soykırım" yalanıyla uyutarak kapatıyorlar. ermeni halkı, türkiye soykırımı kabul ederse, bir anda tazminatlar ve yeni alınan topraklar sebebiyle gelişeceklerine inanıyorlar. soykırım yalanına bu kadar sarılmalarının nedeni de bu...
ermenistan şuanda türkiye'ye en çok zararı olan ülke konumunda. tüm dünyada yayılan anti-turkism'i en çok besleyen kaynak ermenistan'ın soykırım çalışmaları. türkiye istediği kadar pr çalışması yapsın (ki yapmıyor da. onun yerine suriye savaşına dahil olup iyice imajımızı yerle bir ettik), soykırım yalanı olduğu sürece, batılı ırkçıların türkiye düşmanlığı yükselmeye devam edecek. ermenistan'ın "doğu'yu türklerden alamayız, ancak kürtlerden alabiliriz" düşüncesi nedeniyle de pkk ile ittifak kurması da ayrı bir sorun. bugün pkk'nın ermenistan'da pek çok eğitim kampı bulunuyor. anlaşma kapsamında, eğer pkk doğu ve güneydoğu türkiye'yi bölmeyi başarabilirse, ağrı, van, kars, ığdır gibi bölgeler ermenistan'a verilecek. arkadaşlar, marjinal olmayın demiyorum. ancak türkiye vatandaşı olup da ermenistan'ı (ya da pkk'yı) savunmak, tutarsız. yarın, bugün avm'de sevgilinizle alışverişe çıkmışken, arkadaşınızla bahçeli'de, bağdat'ta turlarken, ya da ailenizle sultanahmet'e, kızılay'a gittiğinizde, bir pkk'lı kendini patlatıp da kendiniz veya sevdikleriniz hayatını kaybederlerse, bilin ki bunda ermenistan'ın da katkısı var. tüm dünyada barış istiyorsak, aydınlık bir gelecek istiyorsak, pkk, ışid, hamas, el kaide, kkk gibi örgütlerin yanı sıra, sudan, ermenistan gibi faşist devletlerin durdurulması da şart. insan olun biraz. insanlığa hizmet edin, faşizme değil... -
mesai saatleri 10'da başlamalı
kesinlikle katıldığım iddia. araştırmalar verimli çalışıldığı taktirde bir kişinin günlük iş yükümlülüğünün 6 saati geçemeyeceğini gösteriyor. ideal:
10.00 - 1.00 = 3 saat mesai
1.00 - 2.00 = öğle arası
2.00 - 5.00 = 3 saat mesai