dolores forestdim4
profili

  • 30 yaşında hala metal dinleyen insan

    38 yaşındayım uluslararası bir şirkette orta-üst düzey yöneticiyim ve bu saatte rapor incelerken yanımda eşim içeride kızım uyurken kulaklıkta iron maiden - final frontier albümünü dinliyorum bir yandan.

    eski işyerimden 2 arkadaşla (biri asafated dan atilla tutumlu) sözümüz var çocuklar büyünce wacken yapıcaz baba-kız ekibi mesela.

    ama metal müzik bir ruhtur, sırf yaştan dolayı hava olsun diye dinleyen grup tabii ki dönecektir ama kendileri döndükleri için de hala o ruhu yaşayanlara bok atmak da bilemedim yani en hafif tabiri ile eziklik sanırım.

    bir de 35-45 yaş grubu en güzel zamanlarını yakaladık bu ülkenin hem metal müzik hem frp açısından o yüzden de bizim içimize işledi belki de bu ruh ve öyle kolay bırakılmıyor.

    sonuçta bizim lise-üniversite zamanlarımızda kemancı caravan zincir rock pub vs vardı. akmar üst katta kitapçılar alt katta metalcilerin mekanıydı. sonraki zamanlarda dorock dönemi başladı ama şimdiki gibi değil gerçekten metal müziğin can bulduğu bir yerdi (murder king, electric circus, yusuf uğurer, sst, günah keçisi ve daha niceleri), nejati işlerin tezgahı vardı.

    sonra dünyanın yönü de rock tan gitgide rnb hiphop rap tarzına kaydı, büyük metal grupları yaşlanmaya başladı, yerlerini yeniler dolduramadı birkaç istisna hariç. ve talep farklı yönde olunca değişimler oldu (inflames in yeni soundu buna en büyük örnek)

    sonuçta aşağılamak için söylemiyorum ama yeni nesil bizim aldığımız tadı bulamadı metal müzikte bana göre saçma sapan müziklerin peşinden gittiler, ya da biz eskide takıldık kaldık belki de bilemiyorum.

    ama bildiğim bir şey var ki o da metal müziğin her daim 2 dinleyici kitlesi olacak. bir grup ergenlik hevesi ile başlayıp hava atmak için dinlediği bu türü zamanla bırakacak diğeri ise benim gibi bu müziği hayatının ortasına oturtacak ve belki de ölene kadar dinlemeye devam edecek.

    sonuçta başlık tanımına gelirsek yukarıdaki ilk grupta yer alıp içten içe de hala bu müziğe tutkuyla bağlı kalanlara imrenenlerin ortaya attığı boktan bir önermedir.

  • yazarların en az 500 kere dinlediği şarkı

    maiden dan fear of the dark ve hallowed be thy name

    sentenced dan end of the road

    pentagram dan sonsuz

    manowar dan hail and kill

    rainbow dan temple of the king

    black sabbath dan heaven and hell

    blind guardian dan mirror mirror, imaginations from the other side ve nightfall

    ve tabii ki kızım henüz bebekken 6 ay boyunca istisnasız her akşam kanguruya takıp koruya uyutmaya götürdüğümde ninni olarak dinlettiğim mavi sakal dan günler ve led zeppelin den stairway to heaven

  • arnavut denilince akla gelenler

    erik ile votka

  • 8 haziran 2015 ülke ekonomisinin yan basması

    bir günde değil son 12 yılda başlamış olaydır.

    sen ülkenin herşeyini sat, sav git kendine saray yaptır ondan sonra sıcak para suyunu çekince "ovvv koalisyon yüzünden ekonomi yan bastı"

    arkadaş çok merak ediyorum bu ak-troller ne kadar para alıyorlar burada yazdıkları için. biz mi salağız yıllarca okuduk didindik milletin ağız kokusunu çekiyoruz 3-5 kuruş için. baksana embesil gibi geç klavyenin başına ona buna bok at, erdoğan şakşakçılığı yap yetti gitti.

    ama dur lan bizde birşey var izin vermez buna. sizin oralarda nasıl derler bilmem ama bizim buralarda "şeref, haysiyet, namus" diyorlar.