kancello3
profili

  • öğün sayısının 2 olması gerekliliği

    arttırıyorum yaklaşık 5 senedir tek öğün yemek yiyorum. literatürde omad (one meal a day) olarak geçiyor. intermittent fasting + ketojenik diyet yaptığım dönemde vücudumu alıştırdım. bir daha bırakamıyorum. bu şekilde akşam yemeklerinden çok daha fazla keyif alıyorum. kilo vermek bir süre sonra duruyor ama. ben akşam yemeğinde 3 öğün yiyen birisi kadar yemek yiyorum diyebilirim.

    tanım : sonuna kadar haklı olan önermedir.

    not: "az az yiyin sık sık yiyin" ve "kahvaltı altın, öğlen yemeği gümüş, akşam yemeği bronz değerindedir" insanlık beslenme tarihinde insanlara atılmış en büyük kazık sloganlardır.

  • 30 ocak 2023 başıboş köpek sorunu çözümü anketi

    çözüm çok basit

    1-gazete ve tv kanallarından gerekli duyuru yapılacak. isteyen istediği kadar köpek sahiplenebilecek. sahiplenilen köpek çipli olacak ve köpek yaralamalı suça, kazaya karıştığında, saldırdığında sahibi olarak tüm yasal sorumluluğu aldığı konusunda sözleşme imzalanacak. köpeklerin toplum içinde ağızlıksız dolaştığı, umuma açık yerlerde kakasını yaptığı vb. tespit edilirse sahibine para cezası kesilecek.

    2- çiplenmemiş köpekler başıboş köpek olarak kabul edilerek itlafı belediyelerce yapılacak.

    not : başıboş köpeklerin itlaf edilmesinin yazın sivrisinekler ve diğer kanatlı haşereler için belediyenin yaptığı ilaçlamadan, tarlalara zarar verdiği için vahşi domuzların avlanmasından, ekosistemi bozduğu için bakanlık tarafından öldürülmesi teşvik edilen balon balığından, evde karasinek, fare, akrep, kalorifer böceği görüp hepimiz tarafından öldürülmesinden hiç bir farkı yoktur. bu itlere kutsallık atfedip durmayın. kutsallık addedeceğiniz hayvanın hintlilerin tercihi gibi inek olması çok daha mantıklıdır. zira inekler insanlara saldırmazlar, kuduz hastalığı yaymazlar, çeteleşip terör estirmezler, aksine eti sütü derisi ile size hizmet ederler.

    başıboş köpekler ne benim, ne sizin dostunuz değildir. başıboş köpekler ittapar ve bilinçsiz sözde hayvanseverler tarafından büyütülüp, karar verici merciler müdahale etmediği için iyice kontrolden çıkmış ve tüm toplumun kucağına bırakılmış saatli bomba gibi bir sorundur.

    edit: beni engelleyen bir yazar bahsettiğim hayvanların köpeklerden daha az nöron sayısına sahip olduğunu, istilacı tür olarak kabul edilen hayvanlarla bir tuttuğumu söylemiş. ayrıca ineklerin de kuduz olduğunu, kuduzun sadece kedi köpeğe has bir hastalık olmadığını belirtmiş.

    bu akıllı geçinen mal arkadaşa hitaben cevapları verelim.

    1- hayvanların öldürülüp öldürülemeyeceğine nöron sayısına göre mi karar veriliyor? beyinsel aktivitesi daha az diye bir grup ölmeyi hak ediyor da diğerleri (yani itleriniz) dokunulmaz mı oluyor. bence hem zeki hem de insana zarar verebilecek bir potansiyele sahip hayvan itlafı daha gerekli bir hayvandır. çünkü insanlar için daha ciddi tehlike oluşturmaktadır.

    2- adam istilacı tür olarak gevelemiş. ulan 10-15 milyon köpekten bahsediyoruz. bundan daha istilacı tür mü olur. köpek kedi dışında hayvan mı kaldı ülkede?

    3- adam inekler de kuduz hastalığı taşıyabilir diyor ya... ulan ne salak adamsın. tarihte herhangi bir toplumda inek kaynaklı kuduz salgını hiç olmuş mu gerzek herif. sadece kuduz olsa neyse bu öfkeli itler hareket eden her şeye saldırıyor, ısırıyor. hangi ineğin, hangi köpek dışı hayvanın insana saldırdığını yaraladığını gördün koca ülkede.

    bu köpektapar tayfa böyle işte. demagoji ve olayı rayından saptırmada üstlerine yok. çocuklar, yaşlılar sokakta saldırıya uğruyor, öldürülüyor diyorsun "sokaktaki tecavüzcülere, katillere....." ile başlayan apayrı saçmalıkta alakasız cevaplar verebiliyorlar. bunlara göre adi suçların olduğu bir ülkede köpeklerin insanları öldürmesi de otomatikman meşrulaşmış oluyor. bu kafalarla mücadele ediyoruz işte.

  • köpektapar kişilik bozukluğu

    tanım: son yaşadığım olayla birlikte artık tüm nefretimi kazanmış, şu anda türkiyenin en büyük problemini kucağımıza bırakmış olan ruh hastası kişilerin sahip olduğu bozukluk.

    bu köpektapar kişilik bozukluğuna sahip kişiler şunları artık anlamalılar

    1-çok basit şeyler istiyoruz amk. sokaklarda köpek saldırısı olmadan yürüyebilmek, motosiklete binmek, çocuklarımızın güven içinde okula gidebilmesi.

    2-hayır barınaklardaki, sokaklardaki köpeklere yapılan işkenceden hoşnut değiliz. fakat bu hayvanların uygun şekilde itlaf edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

    3-hayır bu kadar köpeğe barınakta bakılmasın. amk sanki çok zengin ve hizmet şartları çok iyi bir ülkeyiz de barınakta bu köpeklere iyi bakılabileceğini düşünüyorsunuz. daha geçen gün bir hastanede yaşlılara düzenli olarak eziyet edildiği haberi ortaya çıktı. insana bunları yapan vahşilikte bir toplumun bireyleri köpeklere kapalı kapılar ardında neler yapmaz ki.

    4-eğer barınak konusunda çok ısrarcı iseniz örgütlenin ve şunu yapın: istediğiniz sayıda ve nitelikte maliyetini hayvanseverlerden toplayacağınız bütçe ile barınak yapın ve gönüllü olarak (sokaklardan izole olarak) itleri besleyin ve hatta isterseniz karşılarına geçip secde edin umurumuzda bile değil. yeter ki bu sorunu çözün.

    tabi bu sizin işinize gelmez. siz baştan beri bu sorunu tüm toplumun sorunu yapmaya çalışıyorsunuz. fakat bu başıboş köpek sorunu sizin büyütüp tüm topluma mal etmek istediğiniz bir problemden başka bir şey değil. o halde sorumluluk alın ve sessiz yavrularınıza mutlu ve huzurlu yaşama olanağı sağlayın. onların mutlu ve sağlıklı yaşamasını kapı önlerine mama, su ve bilimum atık yemek bırakıp sonra ortamdan sktirip giderek sağlayamazsınız.

    sizin gibi hasta ruhluların beslediği köpeklerin saldırısı yüzünden oturduğum sitenin önünde motosikletimle oğlumu okuldan almaya giderken ilk kazamı yaptım.