deynekci4
profili

  • pegasus uçağına alınmayan yolcu

    hemen yöneticiyle görşme kartı çekildiğine göre tahminimce haksız olan yolcudur.

  • 4 ayda yazılımcı olunabilmesi

    4 ayda olmasa da 6 ayda belki olabilecek durum. nereden biliyorsun derseniz çok çok az temelim vardı biraz üzerine düştüm ve mern ile geliştirmeler yapabiliyorum. hanıma ufak çaplı bir crm yaptım, işletmesinin gelirini giderini tutuyor vs. puppeteer ile veri çekebiliyor, başka bir sistemin db'sine yazabiliyorum. mesela youtube'dan anahtar kelime ile video listesi çekip bunları tek tıkla wordpress veritabanına kaktırıp video sitesi gibi bişiy yaptım, bu sayılıyor mu? node js ve express ile api geliştirebiliyorum, mongo db ve postgresql'i kullanabiliyorum, mysql'i söylemiyorum bile. react, mysql, ftp sunucu kullanarak dosya upload scripti, fotoğraf galerisi gibi şeyler yapıyorum. nextjs, next auth, jwt ile authentication ve authorisation yapabiliyorum, yani uğraşınca oluyor. 40 yaşında ben bu kadar şeyi 5-6 ayda elle tutulur bir proje yapacak kadar öğrendiysem 20 yaşındaki delikanlı adamlar daha iyisini yapacaktır, insanların hevesini kaçırmanın manası yok. yok ide ikonu açamazmış 4 ayda, sen açamıyorsun diye herkesi kendin gibi mi sandın. yaparsınız kardeşim, 4 ayda über süper bir yazılımcı olup işletim sistemi yazamazsın belki ama matematiğin 4 işlemi gibi yazılımın da crud'u var en azından bunu kaparsın bu bile seni çok ileri atacaktır. ha bu arada tailwind vb. bir çok uı da kurcalaya kurcalaya öğrendim dokumanladan.

    tanım: 4 yılda öğrenemeyenlere dert olandır.

    edit: ingilizce şart.

  • gibi (dizi)

    son sezonun son bölümünü az önce bitirdiğim dizi. feyyaz, güzel kardeşim, ekibinde her yaptığını alkışlayan, ohaa lan mükemmel oldu diye seni gazlayan bir lavuk olduğunu düşünüyorum, mümkünse kendisinden kurtul.

  • isteme çiçeğine 1.500 tl isteyen fırsatçı tip

    yazarın kendi ayağıyla teslim olduğu fırsatçı tiptir.. damat traşımı 5tl'ye oldum (2014). saç sakal 1 numara gezerim. gittim sıradan bir berbere, yap abi dedim 1 numara, sodamı da içtim üzerine. çiçekci de aynı şekilde, gittim beğendim ve bu ne kadar diyip aldım çıktım. eğer bu iki esnaftan biri bir şekilde düğün, nişan isteme vs. durumunu çaksaydı beni ters yatırıp düz öperlerdi.