sadesoda012
profili

  • thy'nin bir uçak dolusu valizi kaybetmesi rezaleti

    ön edit: 6 ağustos saat 20.30 itibariyle bagajım tarafıma teslim edildi. destek veren ve iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim. moderasyon başlığı değiştirebilir artık sanırım :)

    öncelikle okumaya üşenenler için kısa bir özet ve tanım: thy'nin 4 ağustos 2023 tarihli tk7823 sefer sayılı uçuşunda, valizini bagaj kısmına veren yolcuların valizlerini halen daha teslim edememesi rezaletidir.

    4 ağustos cuma günü tk 7823 sayılı amsterdam - sabiha gökçen uçuşunu gerçekleştirmek için schipol havalimanına gittim. normalde 19.20 saatinde kalkması planlanan uçak neredeyse yolculuk süresi kadar rötar yedikten sonra saat 22.00 sularında hareket etti. gece yarısı sabiha gökçen havalimanı'na varıp valizlerimizi beklemeye başladığımızda ise rötardan çok daha büyük bir sorunla karşılaştık. görevliler "amsterdam'da grev olması nedeniyle valizlerin uçağa yüklenmediğini' söyledi.

    ilk olarak uçaktan inen ve valizini bagaj kısmına veren bütün yolculardan kayıp valizlerin kendilerine ulaştırılması için havalimanında bir form doldurması istenildi ve valizlerinin bir sonraki tk7823 seferiyle getirileceği bilgisi verildi. formu doldurduktan sonra ne olur ne olmaz diyip thy'nin sitesinden de bir kayıt oluşturdum ancak halen daha valizle ilgili herhangi bir geri dönüş alamadım. thy müşteri hizmetlerini aradığımda telefondaki personel yalnızca sistemdeki kaydımı gördüğünü ancak başka bir bilgisinin olmadığını söyledi. tgs dış hat kayıp eşya biriminin telefonları ise asla açılmıyor. thy'nin twitter'daki destek hesabı ile olan görüşmelerden de şimdiye kadar bir sonuç alamadım.

    konuyla ilgili biraz araştırma 3 ağustos tarihinde yapılan seferde de aynı sorunun yaşandığını ancak thy'nin henüz valizleri teslim etmediğini gördüm (3 ağustos'ta yolculuk yapan bir yolcunun paylaşımı tarihinde yapılan seferde de . yani aslında iki uçak dolusu insan valizlerinden haber alamıyor.

    uçağın bagaj kısmına verdiğim valizin yanı sıra normalde kabin kısmına almayı planladığım valizi de ilgili personelin "baş üstü kısmında yeterli yer olmayabilir isterseniz onu da bagaj kısmına verebilirsiniz" şeklindeki ısrarı sonucunda bagaj kısmına verdiğim için amsterdam'dan getirdiğim şeylerle birlikte pek çok kıyafetim dahi kayıp. valizlerde bulunan bozulabilecek gıda ürünleri, ayakkabılar, eşe dosta aldığım hediyeler de cabası.

    her ne kadar thy görevlileri (havalimanına ilk indiğimiz anda) valizlerin amsterdam'da kaldığını söylemişse de halihazırda ulaştığım az sayıdaki kişinin valizlerin nerede olduğuyla ilgili en ufak bir bilgisi yok. sırf sorunsuz bir uçuş yaşarım diye thy'den bilet aldığıma pişman oldum. thy müşteri hizmetlerinin "valiziniz ulaşınca sizi arayacağız" demekten başka bir şey yapmaması da ayrıca sinir bozucu.

    edit: konunun thy ile alakası olmadığını ve valizlerin kaybolmadığını söyleyen arkadaşlar; thy'nin bagajı ekstra ücretle sattığını, gelinen aşamada görüştüğüm kimsenin valizin nerede olduğu hakkında bir bilgisi olmadığını ve ne zaman gelebileceği ile ilgili bilgi paylaşmadığını atlıyor. ayrıca iniş yaptıktan sonra gördüğümüz personel grev olduğunu söyledi ancak aynı havalimanından farklı yerlere yapılan uçuşları araştırdığımda benzer bir sorun olduğunu görmedim. uçağa binerken thy adına çalışan görevlilere teslim ettiğim ve nerede olduğunu thy çalışanları dahi kimsenin bilmediği (hiç değilse benimle paylaşamadığı) durumda thy'nin sorumluluğunun olmadığını düşünmek tuhaf.

  • 21 eylül 2022 ekrem imamoğlu davası

    hâlâ daha hakaret ettiyse cezasını çekecek kafasında olay ve dosya hakkında en ufak bilgileri olmamasına rağmen ahkam kesenler için özet geçeyim:

    2019 yılı kasım ayında süleyman soylu kaybettikleri istanbul seçimleriyle ve imamoğluyla ilgili açıklamalar yaparken "avrupa parlamentosu’na gidip, türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. bunun bedelini bu millet sana ödetecek." şeklinde bir ifade kullanıyor.

    bunun üzerine imamoğlu da açıklama yaparak "asıl seçimi iptal ettiren ahmaktır." ifsdesini kullanıyor. soylu'nun açıklamasından hemen sonra yapılan bu açıklama zaten gazetelerde de 'imamoğlu'ndan soylu'ya yanıt' benzeri başlıklarla yayınlanıyor.

    imamoğlundan soyluya

    buna rağmen bu açıklamadan uzun bir süre de geçtikten sonra imamoğlunun bu ifadeyi ysk üyelerine yönelik sarf ettiği iddiasıyla ceza dosyası açılıyor.

    sözün muhatabının ysk üyeleri olmadığı açıkça ortada. dolayısıyla dosyaya bakan hakimin işi çok kolay tabi bağımsız bir yargıdan söz edebilseydik. yargının bağımsızlık seviyesi düşünülürse iki yönde de karar çıkabilir.

    imamoğlunu istanbul'a değer katan işler yaptığı ve akplilerin hakkından gelecek bir tip olduğu için beğeniyorum. sorunların üstünü örtme çabası, trabzonlu olması ve bazı konularda hayal kırıklığı yaratması nedeniyle beğenmiyorum. ama bu yargılanmanın haksız olduğu aşikar.

    tanım: istanbul büyükşehir belediye başkanının yargılandığı ceza dosyası duruşması