nasip olmaz demişlerdi, bu kutsal görev sana gelmez demişlerdi ama sonunda vakıf oldum...
(bkz: can yaman kim amk)
tatsiz bi herifim ben6 profili
-
can yaman'ın brezilya'da star gibi karşılanması
-
3 ayda evlilik kararı almak
evlenmeden önce aynı evde yaşayın abi yea geyiği yapanları çok merak ediyorum ya :) düşündüm şimdi yozgat'tan bir genç bu sayfayı okudu, döndü anasına babasına baktı, sonra sevdiceğini düşündü, aynı evde yaşamak falan? oğlum siz nerede yaşıyorsunuz amk, dünya kadıköyden ibaret falan mı sanıyorsunuz? armut armut öğütler vermeden önce keşke bir topluma, kişilere, tv'lere falan baksanız ya.
özet: kötü karardır, 3 ayda birini tanımak çok mümkün değildir. -
20 nisan 2023 spacex starship yörünge testi
abd ve özel kurumları neden bu kadar güçlü sorusunun aynı zamanda cevabı olabilecek bir olay.
"başarısız oldu" denilen görevde %50'nin üzerinde bir başarı beklenmiyordu zaten. işin ilginç tarafı bizim gibi ülkelerde ar-ge denen nane henüz çöpe atılan paradan farksız gözüktüğü için bizde "başarısızlığın alkışlanması" garip geliyor bazılarına. 120 tonluk bir araç, bir gün mars'a gidebilmek için harcanan milyonlarca dolar para var işin içinde. biz dünya'da ne yapıyoruz diye sorarken bir başka ülke, yarın mars'a gidersek veya gitmek zorunda kalırsak ne yaparız diye bugünlerde yatırımını yapıyor.
burada da ramazanda orucu ne bozar falan işte, 1400 yıldır aynı olay. -
dergi cd'lerinden demo oyun oynamış efsanevi nesil
zihnim beni yanıltmıyorsa level dergisinin dağıttığı cd'lerin birinde conan'ın bir oyununu oynayarak aralarına ucundan dahil olduğum nesil. bu demo oyunlarda oyunun üçte biri falan olmazdı. oyun seçenekleri kısıtlıydı, internet çoğu zaman hiç yoktu, başka bir oyun bulmak kolay değildi ve bu sebeplerle o dandik oyunların üçte birini saatlerce tekrar tekrar oynardık çocuk halimizle. şimdi steam gibi platformlarda alıp oynamadığım bir sürü oyunu görünce nereden nereye diyorum ve boomer gibi yazdığım entrymi bitiriyorum.
-
chatgpt
yazılıma yeni başlayanlar için ne kadar büyük bir nimet olduğunun kimse farkında değil sanırım. sadece yazılım alanında değil, mesela ingilizce öğrenmek istiyorsunuz diyelim. oturun saatlerce konuşun, saatlerce bıkmadan usanmadan size her sorduğunuz soruyu cevaplayacak, her konuyu tak diye önünüze getirecek bir eğitmen için kaç bin lira harcamanız gerek farkında mısınız?
yazılım için de aynısı geçerli. diyelim ki front end öğrenmek istiyorsunuz. oturun saatlerce html anlatsın size. bilmediğiniz konularda bir sürü farklı örnek sunsun. sonrasında aynısını css ve javascript için yapın, bootstrap için veya react için yapın. chatgpt'ye bir e-ticaret sitesi yazdıramazsınız belki(uzun vadede onu da yapabilirsiniz aslında) ama bunu nasıl yapacağınızı gayet verimli bir şekilde öğrenebilirsiniz. doğru soruyu sormak doğru cevabı almanın en iyi yoludur bunu unutmadan canını çıkartana kadar kurcalayın. ben şu an öğrenci olsam hayatım bambaşka olurdu diye düşünüyorum. 90'lı yıllarda doğanlardan biri olarak ansiklopediden ödev hazırladığım yılları düşününce, daha youtube diye bir şey yokken özel hocalara dökülen paraları düşündükçe neler kaçırdığımı ve daha fazla neler yapabileceğimi düşünüyorum.
kod yazdırmak işin tırt kısmı. hesap makinasının hesap yapabilmesi kadar düz bir olay. asıl önemli olan bunu nasıl yaptığını ve her ayrıntısını hiç durmadan cevaplayan bir "şey"in karşınızda duruyor olması.
kendisi büyük nimet, dibine kadar faydalanın. -
fetö'nün çaldığı sınav soruları
devlet bu 8 sene neredeymiş arkadaş? benim hakkımı savunmuyorsan ne işin var orada sayın devlet? ne işe yararsın sen?
8 sene soru çalınmaz. paylaşılmıştır o çalmak olsa "devlet" uyanırdı değil mi?