murodokal3
profili

  • 2024 özel sektör maaş zam oranları

    ocak sonu zamlı maaşın hesaba yatar ve yüzde yüz itirazlar olur. bu itirazlara istinaden herkese bin, iki bin lira arası bir zam daha yapılır, kalan kalır, kalmayan siktir olur gider. bizim şirkette usul böyledir.
    ben son dört yıldır bu şekilde devam ettim ama patronuma en son şöyle demiştim. eğer bana, bir kez daha itiraz ettirecek bir maaş verirseniz, siktir olur giderim.
    bakalım ne olacak.
    not : sanırım siktir olup gideceğim.
    not 2 : sakın ama sakın, iş bulmadan siktir olup gitmeyin ve başta ben olmak üzere kimsenin gazına gelmeyin.

  • 2024 yılı asgari ücretinin 17 bin 2 tl olması

    kendimden örnek vereyim. benim maaşım asgari ücret ×2 dir ( 22 bin alıyorum) . bu üç, beş yıldır bu şekilde gidiyordu. şimdi asgari ücret 17 bin lira oldu. eeeee, şimdi patron bana 34 bin lira mı verecek.
    bence başını verecek. vereceği mikrar maksimum 28 bin olacak tahminim. az önceki hesaba göre ayda 6 bin, yılda 72 bin zarardayım. nolcak şimdi. vasıflı olmak suç oldu. benim gibi milyonlar bu şekilde olacak. gelecek ay işin yoksa zam için çırpın dur. istediğin zammı alamayıp çalışmaya devam etsen, içine oturur. bırakıp çekip gitsen, götünü mü kesip yiyeceksin. kafamda deli sorular.
    not : boku yedik.
    not 2 : 17 bin 2 tl nin, 2 tl si için entry girip, komiklik yapan yazarlara : cidden komik değil, hatta bok gibi. yapmayın böyle. bok gibi.

  • mutlu olmak isteyenlere tavsiyeler

    öfkeden, kinden, hırstan ( aşırı ) ve nefretten arının. ben bunların hiç birini yapamıyorum ve mutsuzum.