dornaz alfa32
profili

  • merve dizdar

    anadolu çomarlarının "türkiye'yi kötülüyor." dedikleri cümle bu:

    "yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak nuray'ın duygusunu doğuştan ezbere bilmeyi gerektiriyor."

    bu da daha birkaç hafta önce beyoğlu'nda domuz bağı yöntemiyle öldürülen kadının haberi: link

    ucube anadolu zombileri sizi. türkiye'deki kadın ölümlerini kaydeden anıtsayaç sitesi su sayacı gibi her gün yenileniyor. daha iki hafta önce "kadınlar sahiplendirilmelidir" diyen dört tane hizbullahçı yamyama oy vererek meclise sokan insansın sen. kadın böyle bir cümleyi kurmasın da ne yapsın ulan bozkurt postu giymiş çöl koyunları.

    bu kadının orada türkiye adına devasa bir ödülü alması, sizin yüz sene köpek gibi uluyarak sokaklarda bağırmanız ve topluma nefret saçmanızın yanında bin kat daha büyük bir milliyetçilik sayılır. şu güne kadar memlekete bir gram bile faydanız oldu mu ulan satılık ak kurtlar?

  • ideal sevgilinin en önemli özelliği

    akp'li olmaması.

  • memleket partisinin tarafsız kalması

    hırsızların iktidardan gitmesi için yeşil sol ve zafer partisi gibi iki ayrı kutup bile, vatanın en büyük düşmanına karşı tek çatı altında toplanabiliyor ama kendini "laik" ve "atatürkçü" olarak niteleyen pazarlıkçı muharrem, yolsuzları yargılayabilecek tek güce destek olmuyor.

    peki bu durumda nesindir sen muharrem? ben söyleyeyim: ak saraydaki altın varaklı klozeti rüyalarında gören birisindir sen muharrem. 15 milyon suri ve afgan'ın türk gençlerinin geleceğini mahvetmelerine yardım eden birisindir sen muharrem. hizbullahçı teröristlerin "kadınları sahiplendirme" kampanyalarına, zorla kara çarşafa dolayıp eve hapsetme ideallerine ses çıkarmayacak kişisindir sen muharrem.

  • sinan oğan

    yazık lan. yaklaşık iki gündür utancından tek bir yaşam belirtisi bile göstermedi. 40 yıllık o çok modern, entelektüel, milliyetçi ve aykırı duruşunu, bahçeli'ye başkaldırıcı asaletini falan yarım saatlik metinle tamamen bitirdi. kendisine imza toplamak için kendini yırtan yusuf halaçoğlu gibi onlarca profesör bile kendinden utanır bir şekilde özür yazıları yazıyorlar twitter'da.

    daha birkaç hafta önce sözlükte çok milliyetçi ve atatürkçü ulusağcılar tarafından yazılan yüzlerce entry okudum bu adamı ölümüne öven. yapmayın, etmeyin dedik. sağcı dönektir, güce tapar, dün tükürdüğünü bugün yalar dedik. yok, kör milliyetçilikten yanan beyinleri nuh dedi peygamber demedi. hele şu yozdil denen fosilin "gök yeleli bozkurt" benzetmeleri falan beni benden almıştı. bugün o avel de özür yazıları yazıyor. oğlum ne adamlarsınız ya.

    tanım: sokağa nasıl çıkacağını ve kendine milliyetçi, ilkeli, vatanperver falan diyeceğini epey merak ettiğim zat. bu adamın şu anki rezil durumunda olmamak için melih gökçek'in yerinde olmayı bile tercih ederdim.

  • siyasi görüş dostluğu etkilemeli mi sorunsalı

    4 yıl aynı metrekarede yaşadığım arkadaşımı tek paylaşımıyla sildim.

    sosyal medya profilimde yıllardır ekli olan arkadaş çevrem son 45 günde siyasi olarak ne bok olduklarını belli etmeye başlamıştı. bakın akp seçmeni olursun ama insan gibi oyunu atar geçersin. günde 2-3 kere bunlar terörist, bunlar vatan haini diye maaşlı ak troll gibi paylaşım yapan sik kafalı tanıdıklarımı büyük-küçük, dost-akraba demeden, sokakta yüz yüze geleceğim insanlar olsa bile sildim. daha selam da vermem, verirlerse görmezden gelirim.

    geleceğimin anasını siken köhne bir anlayışa mensup olmanın yanında bir de futbol takımı tutar gibi sabah akşam paylaşımlarını yaparsan ananın amına kadar yolun vardır benim hayatımda.

  • mustafa kemal atatürk

    kendisi akıl sır erdirilecek gibi biri değil. bugünkü tabloya ve türk toplumuna bakarken aklıma aniden atatürk geliyor ve içinden çıkılamaz düşüncelere dalıyorum. kendimi ağzım açıkken buluyorum. mantıklı gelmiyor, inanamıyorum.

    2023 yılında, laiklik ve cumhuriyet karşıtlarının, yani şeriatı dahi arzulayabilecek kadar düşük eğitimli bir toplumun %49,50 gibi bir oranla yaşadığı türkiye'de, 120 sene önce 1904 yılında falan, daha 20'li yaşların en başında, bugün "çocuk" diyebileceğimiz bir yaşta, yurt dışından gizlice fransızca dergiler getirtiyor, dillerini öğrenerek gelişen ülkeler ile kendi ülkesinin halini mukayese ediyor, bu doğrultuda sınıf arkadaşlarına osmanlı'nın çürümüşlüğü hakkında serzenişlerde bulunuyor; laiklik-sekülerizm, cumhuriyet, demokrasi, fikir özgürlüğü, kılık kıyafet serbestiliği gibi kavramları aklından geçirebiliyor. düşünebiliyor musunuz?

    bu kavramlar, bugünkü türkiye meclisinde bile halen sorgulanıyor. meclisteki en az 300 siyasetçi bu kavramları halen bünyesine oturtabilmiş değil. bakın yıl 2023 olmasına, dış dünyanın artık bu kavramları tartışma gibi bir probleminin kalmamasına, hatta tartışmanın bahsinin bile gülünç bir durum olmasına rağmen, doğal şartlarda 90 yılda modernizm konusunda büyük mesafeler kat etmesi gereken türkiye seçmeninin yarısı, bu kavramlara; yani laiklik, cumhuriyet, demokrasi, kadın-erkek eşitliği, din özgürlüğü gibi "insanı insan yapan" unsurlara sıcak bakmıyor.

    hal böyleyken bu adam, günümüzün %49'undan muhtemelen bin kat daha cahil bir toplumun içinde doğmuş, ekmek yiyip su içmiş, eğitim görmüş, siyaset yapmış; anadolu'nun her karışında yaşamış, afrika'nın ve arabistan'ın çukurlarında aylarca savaşmış, bu kara cehaletin bin beterini deneyimlemiş bir insan, 120 yıl önce laiklik-sekülerizm kavramlarını türk milletine tanıtmaya çalışıyor. cidden bu normal mi?

    bakın siz bunu çok doğal bulabilirsiniz. yani "adam zaten avrupa'yı yalayıp yutmuş, çocukluktan beri rousseau falan okumuş, tabii ki seküler bir olacak" gibi argümanlarla normalleştirebilirsiniz fakat istediğiniz kadar normalleştirici unsur sayın, benim aklım asla almıyor. çünkü bu adam bir asır önce yaşamış bir türk, dindar bir ailenin oğlu, bir anadolulu, orta çağ'dan kalma fikirlerin o yıllarda da ve halen binlerce insana hitap ettiği bir halkın, osmanlı gibi teokratik bir kültürün, bu toprakların çocuğu. ve bu yıllar, koskoca "yüz yirmi sene" önceleri. bu kadar yıl öncesinde böyle bir coğrafyada yaşamış bir insan, bugünkü standart bir modern insandan bile daha aydın, daha seküler bir düşüncede nasıl olabilir?

    hayır, kendisini kutsallaştırmıyorum. beni önceden okuyan okumuştur zaten: milliyetçiliği ve vatan-millet-sakarya muhabbetlerini oldukça ilkel buluyorum. ama bu adamın, milliyetçilik ve din gibi, insanları kitleleştirici unsurları bile bir ustalık edasıyla kullanarak halka ulus-devlet anlayışı üzerinden bireyciliği, kişisel özgürlüğü ve sekülerizmi öğretmesini; dolayısıyla bir cumhuriyet rejimini, türkiye gibi cehalet ile çürümüş, dogmatizm ile uyutulmuş bir ülkenin en tepesine getirmesini, kutsallıktan da öte, eşi ve benzeri olmayan özel bir yetenek olarak görüyorum. yani bu, doğal şartlarda, 120 sene önce osmanlı'da yaşamış, yüzlerce yıldır cehaletten kıvranmış osmanlı toplumunu yönetmeye talip olmuş bir insanın işi nasıl olabilir?

    1923'ten 38'e kadarki kısacık zaman aralığında gerçekleşen, yıldırım şoku niteliğindeki o devrimler olmasaydı, bugün çok büyük ihtimalle azerbaycan-türkmenistan ayarında bir devlet olurduk. türkmenistan'ı biliyorsunuz, berdimuhammedov hanedanlığının çok uzun yıllardır yönettiği, diktatörlük konusunda kuzey kore'den bayrağı devralmış, resmi olarak %95'inin müslüman olduğu bir ülke. azerbaycan da keza buna benzer bir hanedan diktatörlüğü ile yönetilen türk ülkelerinden biri. sanatını, müziğini, eser miktarda kalmış çağdaşlık anlayışını da sscb'nin seküler eğitim politikalarına borçlu. yani atatürk devrimleri olmasaydı azerbaycan'daki modernizm seviyesine bile ulaşamazdık zira sscb etkisi türkiye'ye, sünni müslüman olması ve birçok farklı etken nedeniyle, azerbaycan'a ettiği kadar sirayet etmezdi.

    sözün özü, bugün erdoğan hanedanlığının karşısında takribi %50 olarak laiklik ve cumhuriyetçilik savunucusu bir halkın halen var olmasının tek sağlayıcısının, son osmanlı dönemindeki meşrutiyet akımının kısmi etkilerini saymazsak, yalnızca 15 yıllık atatürk devrimleri olduğu söylenebilir.

    başımızdaki siyasal islam rejiminin, ne yaparsa yapsın bazı temelleri yerinden oynatamamasının, kadın-erkek eşitliği veya din-giyim-ifade özgürlüğü konusunda istediği gibi at koşturamamasının, her ne kadar son 20 yılda artık iktidarın yönlendirdiği bir seçim sistemi haline de gelse, bugün sandığa gidip muhalefete oy kullanabilmemizin, ülkede iktidardan başka bir partinin de var olabilmesinin tek sağlayıcısı, atatürk ve onun beynini keşfedebilmiş birkaç yol arkadaşıdır.

    üzücü olan ise türkiye toplumuna bıraktığı bu devasa armağana karşılık yeterince teşekkür edebileceğimiz hiçbir yolun bulunmamasıdır.

  • kılıçdaroğlu'na 15 mayıs sabahı için bir not bırak

    yargıla.

  • dans ederek gitmediğiniz işi bırakın

    kurumsal bir ölü yıkama şirketinde çalışıyorum. haftada üç-dört kez farklı morglardan merhumları teslim alıp, ölüleri gasilhanemizde modern yıkama teknikleriyle defin aşamasına hazırlıyoruz. işime dans ederek gidemediğim için kırk yıllık baba mesleğini mi bırakayım şimdi aq?

  • gibi (dizi)

    aq dizisine paragraf paragraf analizler kasan göt verenlerden gına geldi. dizinin tanıtım ajansında çalışıyorlarmış gibi bölüm yayınlanır yayınlanmaz başlığa çöküp adeta önceden hazırladıkları analizleri kasarak doluşuyor ibneler.

    bakın emin olun bu kırk dakikalık bölümlerin her sahnesindeki göndermeleri falan gayet basit bir şekilde anlayabiliyoruz. evet o alt metinler falan açıkça görülüyor, gülüp geçiyoruz aq bir hayat dersi falan da almayacağız bu amk dizisinden. oğlum siktirin gidin kubrick yapımlarını falan değerlendirin ya.

  • gibi (dizi)

    çok komik alıntıların gelmeye başladığı dizi.

    "ilkkan sen tam bi salaksın yha"

    oha, bu kaçıncı seviye mizah böyle. bölümden seçip yazdığın alıntıya sokayım senin.

  • 24 mart 2023 muharrem ince'den harika tweet

    cumhur ittifakı afganistan birliği gibi ittifak oluşturmuş, bu herif halen terör örgütü lanetlemeleriyle falan uğraşarak ulusalcılara ve akp'lilere 31 çektiriyor.

    ulan ülkenin altına dinamit yerleştiriyorlar aq ne boş adam olup çıktın başımıza ya.

  • 4 kız kardeşim var chp'ye oy vermem

    4 kız kardeşini 1 kocaya helal kılmak için bu kafayla devam edebilirsin kafasını siktiğim.

  • ekrem imamoğlu

    "millet ittifakının adayı her kim olursa hepimiz bir nefer olarak çalışıp o kişiyi cumhurbaşkanı yapacağız." dedi. ardından son olarak sorulan "istanbul'da ve anadolu'da hakkınızdaki dönütler nasıl?" sorusuna ise "halkımızın ben istanbul'a başkan seçilmeden önceki yıllara kıyasla artık bizim arkamızda olduğuna daha çok eminiz." gibi bir yanıt verdi.

    bu kadar profesyonel bir konuşma, soruyu göğüste yumuşatıp cevaplama hayatımda görmedim. şair misin yazar mısın be abi? ya 200 iq'ya sahip aşırı zeki biri ya da siyasetin kitabını bir günde yazıp yayınlatacak biri. ilk ihtimal olamayacağına göre yarın millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının bu kişi olarak açıklanması artık zorunludur.

  • 1 mart 2023 ekrem imamoğlu habertürk canlı yayını

    görsel
    işte böyle orospu evladı gizli ak köpekleri tutuşturmuş yayındır.

  • murat kekilli'nin tekbiri eleştirenlere tepkisi

    hiçbir şey dememeleri lazım ulan, bu kadar mı basmıyor kafan? insanlar günler sonra aç ve susuz, beton pressinin altından çıkıyor. birileri de o cehennemden çıkan insanların yüzüne kabile narası gibi bağırıyor. söylenen şey ile ilgisi yok. sağlıklı bir beynin yapacağı bir şey değil bu.

  • bahçeli'nin ahbap ve babala'ya sahtekar demesi

    memlekete 1 gram faydası olmamış bir bunağın laf bulamayınca hayırseverlere saldırması olayıdır. sen 9 gün boyunca evden çıkma ama bir anda kürsüye çıkıp nefret saçmaya devam et.

    senden de kurtçuklarından da iğreniyorum. bu ülkenin kanser kitlesisiniz.

  • devlet bahçeli

    nefret saçan çenesini açmaması, konuşmasından çok daha hayırlıdır.

  • hıncal uluç

    kötü bilirdik. hatta en çok da defne joy'un ölümünden sonra "su testisi su yolunda kırılır" gibi iğrenç bir yorumuyla bilirdik.

    kadınları metalaştırma, güçlünün yanında olma, "ben dediysem doğrudur" tavrı, kendini her konunun bilirkişisi zannetme falan filan hep bu adamda var idi.

    iyi bilmezdik, hiç iyi bilmezdik.

  • 13 kasım 2022 erlik'in cevheri güven videosu

    cevheri hakkında yeni hiçbir şey öğrenemeyeceğiniz video.

    bu yamtar ergen sanıyor ki biz şakirtleri tanımıyoruz. oğlum bik bik bik maklubecileri anlatacağına götün yiyorsa onların eski kankalarını veya sözlük ve twitter'daki ak troll çetesini falan anlat da dürüst adammış diyelim.

  • jahrein erlik efe aydal cemre demirel

    eğitimsiz veya yarı eğitimli muhafazakar ailesi tarafından devlettapar bir milliyetçi olarak yetiştirilen, ergenlikten sonra ise kendini kısıtlı imkanlarla eser miktarda geliştirerek anca laik-ulusalcı olabilen ortalama zekaya sahip yurdum gençlerinin takip ettiği, gençliğe uzun vadede hiçbir faydası dokunmayacak ve memleketin muhafazakar-milliyetçi ve devletçi biat kültürüyle 100 yıl daha yerinde saymasına neden olacak olan ılımlı muhalif kişiler silsilesi.