ellp2
profili

  • 26 nisan 2022 maske zorunluluğunun kalkması

    ne bir kaynak, ne bir haber alıntısı. ne olmuş diye başlığa giriyorum, ben zaten bırakmıştım yazıyor sadece. sinir bozucu.

    edit: arkadaşlar haber siteleri ve sosyal medya diye bir şeyler varmış, akıl vermeyi seven insanlardan öğrendim. girin oradan öğrenin, burada da isteyen istediği şekilde başlık açsın. doğru mu, dayanağı ne vs. bilmesek de olur.

  • sarımsak terazisine el koyulan amcanın gözyaşları

    twitter'da karşıma çıkan, osmaniye belediyesi tarafından sarımsak tarttığı terazisine el konulan çoğumuzun dedesi, babası yaşındaki bir amcanın çaresiz gözyaşlarının kameraya yansıması.

    içimi burkan, günümü mahveden haberdir.

    haberin linki

    edit: üniversite mezunu bir yetişkinim, daha önce vergi diye bir şey duymamıştım (!) gerçekten inanılmaz bir şeymiş. bu amca da bu yaşında devletin bağladığı maaşla çok iyi geçiniyor olmalı ki, vergi ödemeden sarımsak satmaya çalışıyor. vicdan mastürbasyonu diyenlerin de mastürbasyon kelimesini öğrendikleri güne lanet ediyorum.

    edit2: ülkede her gün gerçekleşen üzücü olayları duyurmaya, konuşmaya çalışmayı reklam olarak yaftalamaya çalışan değişikler, neyi pazarlıyorum ki reklamını yapayım? konuşmuş olayım da ne olursa olsuncular sizi.

    edit3: amcaya terazisi iade edilmiş. bana göre amcanın hangi partiye oy verdiği ya da bizlerin siyasal görüş ayrılıkları değildi mesele. insan olmak, yıllarca çalışıp, refah sürmesi gereken yaşta sokakta ağlayan bir adama üzülmeyi, merhamet etmeyi gerektirir.